EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 6. dubna 2017

reklama

V prvním dubnovém magazínu se vrátíme do Lysé nad Labem na Jezdecký festival. Podíváme se na skokovou Grand Prix Czech Equestrian Teamu, která se jela v pátek 24. března, a také na sobotní blok drezurních a voltižních soutěží.

06.04.2017 16:56  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner
banner

 

V pátek 24. března vyvrcholila parkurová část Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem soutěží Grand Prix Czech Equestrian Teamu. Její překážky dosahovaly výšky od 130 do 140 cm a jela se jako dvoukolová.

Jednu chybu si z prvního kola přinášela Denisa Vegrichtová, která startovalas valachem Artušem. Napodruhé však ještě dvakrát a nakonec se musela spokojit až s jedenáctým místem. Velmi dobře zahájil účast ve Velké ceně Filip Doležal s hřebcem Kancellara van de Lantakker, v první části totiž nechyboval. Bohužel v druhé jízdě přišla penalizace v podobě pěti trestných bodů a tato dvojice dokončila jako devátá v pořadí. Jen o jednu pozici lépe skončil Filip Doležal s druhým svým svěřencem Exclusive Reason de Ganad. Jejich výkony měly zlepšující se tendenci, po čtyřech bodech v prvním kole předvedli čistou druhou jízdu. 

Ve skvělé formě zastihl letošní Jezdecký festival Terezu Mückovou. V Grand Prix však v sedle hřebce Control Me Karsit dojela kvůli jednomu zaváhání v úvodu soutěže nakonec sedmá. Chyba potkala v první jízdě také Kateřinu Zigovou, která pro nejvyšší festivalovou soutěž zvolila klisnu Ellu. V druhé jízdě už na své konto žádné trestné body nepřidala, a bylo z toho šesté místo. Skvěle zahájil Grand Prix Rudolf Doležal. S Corijanou 1 předvedl v prvním kole nejlepší výkon ze všech. Jenže přišla penalizace za jedno zaváhání. Výborný dosažený čas stačil alespoň na nejvyšší umístění z jezdců, kteří měli v součtu čtyři trestné body. Rudolf Doležal skončil pátý.

Do nejlepší čtveřice výsledkové listiny se vešli jezdci, kteří nezaznamenali žádné chyby na překážkách. Na čtvrtém místě dokončil Tomáš Lomský s New Dancerem, který si zapsal pouze jeden trestný bod za překročení stanoveného času v druhém kole. S čistým kontem prošel oběma koly Grand Prix Martin Šoupal s Feminou. Pomalejší tempo v druhé části mu nakonec přisoudilo třetí příčku. Veronika Turečková a Einstein také patřili k dvojicím, kterým se podařilo kurz Velké ceny překonat pokaždé bez zaváhání. Ani její čas v druhém kole však na vítězství nestačil a Veronika skončila těsně pod příčkou nejvyšší.

Šťastný den měl v Lysé nad Labem Jan Štětina se Zentem-S. Po čistém výkonu v první části soutěže přidal další bezchybnou jízdu navíc v nejlepším čase, a stal se vítězem Grand Prix Czech Equestrian Teamu.

Sobota 25. března byla při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem věnována takzvaným estetickým disciplínám. V dopoledním programu potěšili diváky svými výkony jezdci drezury. Celý blok odstartoval úlohou St. George neboli sv. Jiří a na obdélníku se při ní představily celkem čtyři dvojice.

Výsledkovou listinu nakonec s nevelkou ztrátou na třetí místo uzavřel Pavel Liška s desetiletým valachem Wormanem, jejichž výkon ohodnotil sbor rozhodčích známkou 61,316 %. O šest desetin vyšší hodnocení obdržela bronzová Petra Parašínová, která festivalovou úlohu na stupni obtížnosti ST absolvovala v sedle Santini Boye.
Pro druhou příčku si dojela kladrubská dvojice Hana Vojáčková a hřebec Don Air. Do výsledkové listiny si zapsali výsledek 62,193 %. S odstupem více než 3 % zvítězil v zahajovací soutěži drezurního programu Filip Minařík, který sedlal čtrnáctiletého valacha Storma II.

Další úlohou, kterou nabízel rozpis závodů Jezdeckého festivalu, byla volná juniorská sestava. Dvojice jí tedy předváděly s hudebním doprovodem. Barbora Hejhalová s koněm Barney Kinský dokončila s výsledkem 59,958 % na třetí příčce. Druhé místo obsadila jistě nejuniverzálnější účastnice celého Jezdeckého festivalu Denisa Vegrichtová. Tato jezdkyně, jejíž hlavní disciplínou je parkur, a o den dříve startovala v Grand Prix s překážkami do 140 cm, absolvovala při festivalu totiž také soutěž všestrannosti. Nyní se ale podívejme, jak si vedla v drezuře. V juniorské úloze sedlala Artuše, stejného čtyřnohého parťáka, kterého jsme viděli při skokové Velké ceny. Dokázala s ním obsadit druhé místo, a to se známkou 61,833 %. Denisa Vegrichtová se tak stala díky své univerzálnosti i řadě výborných výsledků hvězdou letošního Jezdeckého festivalu. Vítězkou druhé sobotní soutěže v drezuře se stala s poměrně značným náskokem Kateřina Říhová s mladou osmiletou klisnou Lady Chatterley.

Poslední a zároveň nejobtížnější úlohou, která závodníky čekala v sobotním dopoledním bloku, byla Intermediate I Freestyle. Stejně jako v předchozí soutěži, i v této byly jízdy dvojic doprovázeny hudbou, a diváci se dočkali velmi pěkných výkonů. Třetí místo bral se známkou 65,791 % vítěz první ranní soutěže Filip Minařík, který se opět představil v sedle Storma II. Těsně přes hranici 70 % se přehouplo hodnocení v případě české reprezentantky Hany Vášáryové, jež si s Rock For Hitem dojela v Lysé nad Labem pro druhou příčku. Vítězkou se stala Tereza Hábová s holandským valachem Djazzem F. Sbor rozhodčích ocenil jejich sestavu známkou 71,416 %.

Rozpis soutěží Jezdeckého festivalu 2017 přinesl v sobotu 25. března odpolední blok voltižních soutěží. Do středočeské Lysé dorazili cvičenci prakticky všech úspěšných voltižních klubů včetně Albertovce, Frenštátu či Tlumačova. 

První a zároveň nejvytíženější soutěž co do počtu účastníků byla určena pro ženy v kategorii junior A. Za Jezdecký klub voltiž Albertovec nastoupila Nela Stříbná, která na koni Rubikon pod vedením Ladislava Menšíka předvedla třetí nejlepší výkon. Stejný kůň i lonžér dopomohli k druhé příčce další z členek albertovského oddílu Vanese Krištofové. Vítězkou zahajovací soutěže juniorek se stala Tereza Czyžová, startující v barvách Tělovýchovné jednoty Frenštát pod Radhoštěm. Na koni Aladin, jehož lonžoval Ondřej Svoboda, předvedla sestavu oceněnou známkou 7,198.

Připravená byla také soutěž pro ženy v juniorské kategorii B. V té si pro třetí místo dojela Anežka Žůrková. Členka voltižního klubu z Albertovce cvičila na Rubikonovi, jehož vedl jeho tradiční lonžér Ladislav Menšík. Nejvyšší příčky získaly zástupkyně frenštátského Slovanu. Druhou nejlepší sestavu podle rozhodčích zacvičila Michelle Catherine Malíková s Laudatiem, jehož ložérem byl Ondřej Svoboda. Ten vedl také Aladina, s kterým v této kategorii dosáhla na vítězství Veronika Cábová. 

Tři startující ženy se představily v seniorské kategorii. Výsledkovou listinu nakonec uzavřela Štěpánka Bártová cvičící na koni Lord. Stejný kůň nesl pod vedením Antonína Zubatého také stříbrnou Annu Vrábelovou, která si za svůj výkon odnesla známku 5,027. S přehledem v seniorské soutěži zvítězila Weronika Zelinková s Aladinem z TJ Slovan Frenštát. Známka, s níž ovládla svou kategorii, měla hodnotu 7,241. 

Jezdecký festival nabídl také dvě soutěže skupin. Juniorský kategorie čítala tři startující skupiny a všechny byly složené z členů voltižního oddílu z Albertovce. Zatímco skupinám s označením 2 a 3 se v Lysé tolik nedařilo, albertovská „jednička“ zacvičila na koni Patriot-NF sestavu, za níž udělil sbor rozhodčích hodnocení ve výši 6,774. Při některých prvcích se divákům doslova tajil dech. 

Samostatně pak vystoupila také jediná seniorská skupina, která do středočeské Lysé přijela z Tlumačova. Sportovci závodili na koni Condor pod vedením Libuše Hablovičové a nakonec z toho byl výsledek v hodnotě 5,934.

SOUTĚŽ

I tento týden můžete s Jezdeckým magazínem EquiTV soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás zmíněnou výherní poukázku. Neváhejte tedy a hned teď se přihlaste na www.jezdeckymagazin.cz. Na stejné adrese najdete také jména výherců z předešlých soutěží.

 

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE