EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 5. dubna 2018

reklama

První dubnový magazín nás zavede do Mexika, kde za české účasti odstartovala letošní série Global Champions. Další reportáže jsou věnované Jezdeckému festivalu v Lysé, konkrétně skokové Grand Prix a drezurním a voltižním soutěžím…

05.04.2018 15:50  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner
banner

V Mexico City ve dnech 22. až 25. března odstartoval další ročník prestižního parkurového seriálu Global Champions. Stejně jako v loňském roce, ani tentokrát v něm nechybí čeští reprezentanti Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, kteří jsou členy týmu Prague Lions. Na zahajovací mítink do Mexika vyrazila Anna Kellnerová, kterou doplnili další dva zahraniční členové celku Pražských lvů, Nizozemec Gerco Schröder a Němec Holger Wulschner. Ti také jako první vstoupili v pátek 23. března do bojů o body v soutěži Global Champions League určené právě pro týmy. Nezačali úplně podle svých představ, jelikož po prvním kole drželi Pražští lvi se sedmnácti trestnými body šestnácté místo.

O den později přišlo kolo druhé a v něm vystřídala Holgera Wulschnera Anna Kellnerová se svou stájovou jedničkou Classicem. V letošní premiéře na kolbištích série Global Champions zajela výbornou bezchybnou jízdu. Druhým jezdcem byl Gerco Schröder, který v sedle Glock´s Londona rovněž nechyboval a tým se díky těmto skvělým výkonům posunul na konečné deváté místo.
Skvěle zahájili jezdci Paris Panthers. Irský zástupce Darragh Kenny na koni Cassini Z dokončil první jízdu s nulou, stejně jako jeho kolega belgický reprezentant Gregory Wathelet s Coree. Jenže druhé kolo jim příliš nevyšlo. Kenny přesedlal na Team de Coquerie a dojel s dvěma chybami. Gregory Wathelet opět s Coree absolvoval druhé kolo s jedním shozením, což znamenalo konečné druhé místo. Vítězně zakončilo první závod ligy irské duo z celku Miami Celtics. Denis Lynch na RMF Cadeau de Muze v první části inkasoval bod za překročení stanoveného času, druhou překonal s nulou. Michael Duffy s koněm Efs Top Contender dojel napoprvé s pěti trestnými body, ale také on dokázal druhou jízdu dokončit bez zaváhání. 

Z druhého kola týmové Global Champions League vzešly dvojice kvalifikované do první letošní Velké ceny. Ta se jela taktéž v sobotu 24. března a její překážky dosahovaly tradičně nejvyšší možné úrovně, tedy 160 centimetrů. Kurz španělského stavitele Javiera Trenora dokázalo osm jezdců překonat bez zaváhání, a tak o vítězi rozhodovalo rozeskakování. Belgičan Jerome Guery se svým svěřencem Garfield de Tiji des Templiers pořadí nejlepší osmičky po rozhodující jízdě uzavřel. Chyboval totiž hned třikrát. Sedmé místo obsadila španělská dvojice Paola Amilibia Puig a Prunella d´Ariel, která se dopustila jednoho zaváhání. Čtyři trestné body dovezl do cíle i reprezentant Prague Lions Gerco Schöder v sedle Glock´s Londona. Jeho čas stačil na krásné šesté místo. Za jedno shození inkasoval trestné body také domácí jezdec Nicolas Pizzaro s Aresem, který v celkovém hodnocení skončil pátý.

Kanadský olympionik Eric Lamaze na Fine Lady zvolil rychlé riskantní tempo. Chyboval až v samotném závěru na poslední překážce. Jeho čas by jinak o více než sekundu stačil na vítězství. Takto z toho bylo čtvrté místo. Na stupních vítězů se seřadili jezdci, kteří zvládli zdolat kurz rozeskakování bez trestných bodů. Třetí dojel Ital Alberto Zorzi s Contangou. Jen o šest setin sekundy rychlejší byl zástupce Německa Daniel Deusser na koni Tobago Z. První místo a vstupenku do premiérové Super Grand Prix, jež se odehraje v prosinci v pražské O2 areně vybojoval britský reprezentant a dvojnásobný vítěz celé série Scott Brash. K triumfu mu pomohla jeho fenomenální letos již sedmnáctiletá klisna Ursula. 

Jezdecký festival v Lysé nad Labem spojil už popáté jezdce i příznivce několika disciplín. Jedním z vrcholů mítinku byla parkurová Velká cena Czech Equestrian Teamu, která se odehrála v pátek 23. března.

Na start dvoukolové soutěže s překážkami do 145 cm se postavilo osmnáct dvojic. Brány druhého kola zůstaly zavřené pro Martina Šoupala v sedle Feminy. Ten byl v první části vyloučen, protože pro neposlušnost klisny neodstartoval v časovém limitu daném pravidly. Dalších sedmnáct dvojic pokračovalo do druhého kola. S čistým kontem nastupoval do kolbiště Miloslav Příhoda s Casallym, napodruhé však chyboval a výsledek stačil až na sedmou příčku. Hřebec Warness v sedle s Jakubem Štěrbou nasbíral v úvodu pět trestných bodů a stejný počet inkasoval i v druhém kole. To stačilo na konečné jedenácté místo.

V první jízdě zaváhal i Rudolf Doležal na Quattro Cento. Navíc v dalším kole chyboval hned dvakrát a bylo zřejmé, že výsledek na nejvyšší pozice stačit nebude. Nakonec z toho byla třináctá příčka. Dva koně sedlal v Grand Prix Jan Štětina. S Celanem bral páté místo, když dovezl celkem čtyři trestné body, které obdržel v úvodu soutěže. Šance na umístění vysoko ve výsledkové listině měl Jakub Novotný s ryzákem Perrym. V polovině soutěže byl zatížen jen jediným trestným bodem a napodruhé dojel s nulou. Nakonec to stačilo na příčku těsně pod stupni vítězů. 
Tereze Veselé s klisnou Easy Jet HDH vyšlo zahájení Grand Prix na výbornou, v druhé jízdě však shodila jednu překážku a se čtyřmi trestnými body skončila šestá. Miloslav Příhoda si v sedle Silkanny spravil chuť po předchozím vystoupení s Casallym. Se Silkannou dokončil obě jízdy bez trestných bodů a bral pomyslný bronz. S nulou přicházel do haly také Václav Horký na Asile de Paix P. Jenže v druhém kole přišla chyba a dosažený čas stačil až na osmou příčku.

Také německý jezdec Manuel Prause s hřebcem Cadillacem překonal parkur v obou kolech bez zaváhání. Čas těsně pod hranicí padesáti sekund mu vynesl druhé místo. Jako předposlední přicházel do kolbiště Jan Štětina v sedle Benita-S. Po čisté první jízdě ovšem nedokázal svůj výkon zopakovat a s třemi chybami klesl až na dvanáctou příčku. Poslední, kdo mohl promluvit do konečného pořadí, byla Tereza Mücková s hřebcem Control Me Karsit, která předvedla v prvním kole nejlepší jízdu ze všech. Tereza Mücková prokázala zkušenost a pevné nervy. V druhé jízdě opět nezaváhala a projela cílem ve vítězném čase 48,75 sekundy. Nezkrácený video záznam Grand Prix Czech Equestrian Teamu najdete na našich stránkách www.equitv.cz.

Program Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem patřil v sobotu 24. března takzvaným estetickým disciplínám. V dopolední části se představili drezurní jezdci, pro něž byly připraveny čtyři soutěže. 
Největší zájem byl mezi účastníky o úlohu Svatý Jiří na úrovni středně těžké obtížnosti. Na pomyslný bronz dosáhla dvojice Anna Reinbergerová s hřebcem Special Coloured, jež byla ohodnocena známkou 65,307 %. O sedm desetin procenta lepší hodnocení udělil sbor rozhodčích Petře Balnarové, která se svým koněm Finch Brano Grou vážila cestu do Lysé až z Ostravy. Odměněna byla druhým místem. Nejvyšší známku v hodnotě 66,754 % dostala za svůj výkon Anna Mikolášová v sedle Coleta, která si tak dojela pro vítězství. 

Ve volné juniorské sestavě se dařilo reprezentantkám Drezurní stáje Pelikán. Druhé místo vybojovala Anna Kölblová v sedle Real Cookie, její odstup na vítězku činil jen čtyři desetiny procenta. Pro první místo si s výsledkem 67,708 % dojela její stájová kolegyně Andrea Bauerová na koni Sir Silvano. Velmi vyrovnané byly výsledky dvojic účastnících se soutěže Intermediate 1, jež je řazena do úloh vysoké obtížnosti. Sestava na hudbu, kterou předvedli Filip Minařík a Storm II, byla hodnocena třetí nejvyšší známkou. Jen o tři desetiny lepší výkon zajela Petra Balnarová s valachem Finch Brano Group, což jí vyneslo druhé místo. Vítězkou soutěže se stala Anna Reinbergerová, která sedlala hřebce Special Coloured. Ta za své vystoupení dostala 68,541 %.
Vypsaná byla rovněž úloha nejvyšší možné obtížnosti tedy Grand Prix Freestyle. V ní se představila jedna dvojice, kterou byla Vanda Bělinová s holandským valachem Conellym. Pokud se chcete podívat na celý záznam drezurních soutěží, stačí kliknout na naše stránky www.equitv.cz.

Program Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem nabídl v sobotu 24. března během odpoledních hodin voltižní soutěže pro skupiny i jednotlivce. Největší účast zaznamenal pořadatel v soutěžích pro juniory. V sestavách pro ženy-juniorky kategorie B se blýskla svým výkonem Ema Žůrková s Aladinem, která obsadila třetí místo. Ještě lépe si vedla její sestra Anežka Žůrková. Ta cvičila na Laudatiovi a se známkou 6,028 dosáhla na druhou příčku. Vítězkou se stala Klára Kyselá, jejímž koňským partnerem byl rovněž frenštátský Laudatio vedený Ondřejem Svobodovou.

Silná konkurence se sešla v soutěži juniorek kategorie A. Barbora Kyselá si dojela pro třetí místo a oporou jí při tom byl opět Laudatio. S ním cvičila také Nela Stříbná, která obsadila druhé místo. Za svůj výkon dostala známku těsně pod hranicí sedmi bodů. Pozici momentálně nejlepší české juniorské voltižérky potvrdila Tereza Czyžová, která závodí za Tělovýchovnou jednotu Frenštát pod Radhoštěm. Její sestava na Aladinovi byla oceněna známkou 7,707 bodu. V soutěži seniorek nenašla přemožitele Kateřina Kocurová, jež s Patriotem NF hájí barvy Jezdeckého klubu voltiž Albertovec. Vypsané bylo rovněž klání pro juniorské skupiny. Ve velmi dobrém světle se představila skupina Tělovýchovné jednoty ve Frenštátě, která skončila druhá. Nejúspěšnější českou skupinou, jež září i na mezinárodní úrovni, je skupina z Albertovce. Ta své postavení potvrdila i v Lysé nad Labem, když zvítězila s nejvyšší známkou celého mítinku v hodnotě 7,975 bodu. Po skončení soutěže jsme si k mikrofonu pozvali lonžérku albertovské skupiny Andreu Videnkovu…

Pokud vás voltižní volné sestavy v Lysé nad Labem zaujaly, můžete se podívat na jejich nezkrácený video záznam na našem webu www.equitv.cz.

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY

Se začátkem dubna již naplno startuje venkovní jezdecká sezona. V Hradištku u Sadské se např. můžete přijít podívat na zahajovací mítink tamní Champions Tour, který se odehraje ve dnech 6. až 8. dubna. Od 7. do 8. dubna se skáče i ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou, kde pro změnu probíhá jarní Jumping festival. V příštím Jezdeckém magazínu se každopádně můžete těšit na další reportáž ze světové série Global Champions, jejíž druhé kolo proběhne po Velikonocích na Miami Beach. My u toho s kamerou EquiTV nebudeme chybět, stejně jako při Gomba handicapu v pražské Chuchli, odkud odvysíláme průběh nedělního dostihového odpoledne živě na našem webu www.equitv.cz. Takže brzy na shledanou! 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE