EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 28. ledna 2016

reklama

První vydání letošního Jezdeckého magazínu EquiTV je skutečně nabité. Přináší vám reportáž z prvního kola Jezdeckého poháru v Trojanovicích, rozhovor s novou Generální sekretářkou ČJF a také přehled toho nejzajímavějšího pro rok 2016…

28.01.2016 14:08  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner

V soboru 16. ledna odstartoval prvním kolem třetí ročník Zimního Jezdeckého poháru spřežení. Úvodní závody se uskutečnily v podhůří Beskyd, konkrétně v Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm. 

Jezdce přivítal hned po ránu čerstvý příval sněhu a nízké také teploty. Kvůli nepřízni počasí se sice někteří startující ze závodů odhlásili, ale přesto se nakonec konaly soutěže všech vypsaných kategorií, které se jely jako dvoukolové. 

Jedním ze sedmi vozatajů, kteří nastoupili do soutěže jednospřeží byl David Haitl. V první části se mu dařilo. Trať překonal bez zaváhání na překážkách a průběžně držel čtvrté místo. V druhé jízdě si však díky jednomu shození pohoršil a celkově skončil šestý. Zcela opačný vývoj měla účast Milana Domese. Ten se v první části umístil na sedmé příčce, když dvakrát chyboval na překážkách. V druhém kole však zajel pouze s jednou chybou a ve výborném čase. V konečném pořadí se posunul na páté místo. Dvakrát v soutěži zapřahala koně Markéta Sedlinská. S klisnou Anežkou podala vyrovnané výkony v obou jízdách. V každé z nich měla po jedné chybě a celkově dojela čtvrtá. Se svým druhým koněm Conversanem vyšlo Markétě Sedlinské výborně hlavně druhé kolo soutěže. Bez chyb a s časem 105,19 sekundy jej vyhrála. V součtu s výsledkem z první části to nakonec stačilo na třetí příčku. Ota Bareš v soutěži také zapřahal dvě spřežení. Lépe se mu dařilo s Desperadem. Předvedl dvě čisté jízdy v časech, jež ho zařadily na konečné druhé místo. Skvěle zahájil Pavel Drbohlav, který první kolo soutěže vyhrál. V druhé části zajel až třetí nejlepší výsledek, když jednou chyboval. Po sečtení obou kol se i přesto mohl radovat z vítězství.

V kategorii dvojspřeží se do Trojanovic sjela konkurence osmi párů. Jeden z nich zapřahal Milan Domes. V první jízdě se mu příliš nedařilo a dopustil se dvou chyb na překážkách. Přestože druhá část mu vyšla mnohem lépe, stačilo to na šestou příčku konečného pořadí. Pátý skončil Lubomír Hlavenka, který se svým dvojspřežím zvolil sice svižné tempo, nicméně často chyboval na překážkách. V prvním kole se mu přičítalo patnáct trestných sekund, v druhém pak deset. David Haitl si trať kombinované halové soutěže zkusil již s jedničkou. Lepšího umístění však dosáhl ve dvojspřeží. Celkově v obou částech zaváhal jen jednou a dojel si pro čtvrté místo. Pomyslný bronz bral Petr Vlašic s jedním ze dvou svých spřežení. S koňmi Iboja a Bubin jel hlavně v druhém kole velmi rychle, bohužel však celkem třikrát shodil míček na překážce, za což inkasoval 15 trestných sekund. Petr Vlašic startoval také s dvojicí koní Filip a Ferda. V obou jízdách držel vyrovnané tempo a navíc s tímto párem zaváhal na překážkách jen jednou. Vybojoval nakonec druhé místo. Výborně si s kurzem soutěže poradil Marek Jirgala. V první bezchybné jízdě dosáhl nejrychlejšího času. V druhé části sice nejrychlejší nebyl, ale díky precizním a čistým průjezdům nakonec obsadil příčku nejvyšší.

Královská disciplína čtyřspřeží přilákala pouze dva jezdce, přesto přinesla velmi napínavou podívanou. Petr Vlašic zapřáhl své dva páry z předchozí soutěže. První jízdu dokončil s dvěma shozeními, stejně jako tu druhou. Ta však byla výrazně rychlejší a čekalo se, jak zareaguje jeho jediný soupeř. Jaroslav Juráň přicházel do druhé části soutěže z prvního místa, ale situaci v druhé jízdě značně zdramatizoval. Jel sice rychleji, než Petr Vlašic, ale kvůli technické závadě inkasoval pětadvacet trestných sekund. I přesto jej výsledek z první jízdy nakonec udržel na čele a Jaroslav Juráň se mohl radovat z vítězství.

Jezdecká sezona 2016 začala neobvykle již v polovině ledna úvodním kolem Zimního Jezdeckého poháru spřežení. V únoru se již přidají také skokové soutěže a jezdeckých akcí pomalu bude přibývat. Ostatně, pojďte se podívat na stručný přehled, co nás letos čeká ve společnosti koní...

Seriál Zimní Jezdecký pohár pokračuje dalšími závody spřežení, které jsou naplánované na sobotu 30. ledna a proběhnou v Hradištku u Sadské. V únoru čekají jezdce celkem čtvery závody pohárové túry. První parkurové kolo se bude konat 6. února a hostí jej hala v Nových Zámcích nedaleko Litovle na Olomoucku. O týden později přijdou na řadu znovu spřežení, která zamíří do Slatiňan. V sobotu 20. února ožije opět hala ve středočeském Hradištku u Sadské. Proběhnou tam pro změnu parkury Zimního Jezdeckého poháru. Novou zastávkou zimního seriálu bude Brno. V hale Veterinární a farmaceutické univerzity se pojede 27. února čtvrté kočárové kolo.

První sobotu v březnu se naposled sjedou parkuroví jezdci při kvalifikacích Zimního Jezdeckého poháru v Hradištku a poté na ně již čeká finále celé série, které se koná v rámci Jezdeckého festivalu od 16. do 20. března v hale C výstaviště v Lysé nad Labem. 

V dubnu se již pomalu začne roztáčet koloběh venkovních závodů. Odstartuje např. Zlatá podkova ve všestrannosti. V kalendáři je ve čtvrtém měsíci již tradičně první mítink seriálu Český skokový pohár. Od 21. do 24. dubna jej hostí Martinice. Během stejného víkendu se také otevírá kalendář mezinárodních závodů při vozatajském Rudolfově poháru v Kladrubech nad Labem.

Na přelomu dubna a května zahajuje také Český drezurní pohár prvním kolem v Martinicích. A víkend od 12. do 15. května bude patřit znovu mezinárodním spřežením, která se sjedou v Němčicích u Kolína. 

Šestý měsíc letošního roku bude na závody skutečně bohatý. Kromě mnoha desítek řadových soutěží se uskuteční mezinárodní voltižní závody CVI ve Frenštátě pod Radhoštěm. Vytrvalce čekají mezinárodní závody ve Slavošově a proběhnou také dva Světové poháry. Areál v Brně Panské líše bude hostit tradiční mezinárodní závody CDI zapsané do série Světového poháru v drezuře a do Olomouce zavítají parkuroví jezdci, aby změřili síly během závodů J&T Banka CSI3*W Olomouc, které jsou také započítávané do prestižního bodování s označením World Cup.

V červenci se odehrají parkurová mistrovství republiky ve všech věkových kategoriích. Děti a junioři se setkají od 7. do 10. dne měsíce v Olomouci, zatímco senioři a mladí jezdci budou o medaile bojovat o týden později na martinickém kolbišti. Mistrovství budou mít v Pardubicích na samém konci měsíce také jezdci všestrannosti. 

Srpen bude pro všechny milovníky letních sportů zejména ve znamení olympiády. Ta bude zahájena v brazilském Riu 5. srpna večer a slavnostní ukončení je v plánu na neděli 21. srpna. O účast na ní bojuje z českých jezdců pouze Aleš Opatrný a rozhodně není bez šancí. Na paralympijských hrách nás možná bude reprezentovat Anastasja Vištalová. V České republice se během srpna uzavře letošní ročník seriálu Zlatá podkova. Jeho finále se nemůže konat nikde jinde než v Humpolci a v kalendáři je plánováno na víkend 19. až 21. srpna. Jezdce na pony čeká republikový šampionát ve Zduchovicích a stejný pořadatel dostal přidělené mistrovství v drezuře.

V září se bude bojovat ve středočeských Krakovanech o mistrovské tituly v reiningu. Medaile ve voltiži se rozdají v Čeladné a ve spřežení v Heřmanově Městci. Navíc vyvrcholí Český drezurní pohár při finále v Martinicích, i Český skokový pohár v Olomouci.

V říjnu se začnou závody pomalu přesouvat opět do haly a hned první víkend se v brněnské hale uskuteční mistrovství České republiky v paravoltiži. EquiTV by neměla u velké části zmíněných akcí chybět.

SMS SOUTĚŽ

V každém Jezdeckém magazínu sezony 2016 se můžete mj. těšit na SMS soutěž o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami Bukefalos, jehož kamenná prodejna s plochou 500 metrů čtverečních se nachází v Olomouci Lazcích – přímo v jezdeckém areálu Equine Sport Centra. 
Abyste získali poukaz na nákup v uvedené hodnotě, musíte správě odpovědět na soutěžní otázku prostřednictvím SMS. Výhru obdrží ten, kdo správnou odpověď zašle v pořadí odpovídajícím polovině celkového počtu došlých SMS zpráv. Hlasovat můžete do pondělí 1. února 2016, konkrétně do 12.00 hodin.

Soutěžní otázka zní: Kde se bude konat finále seriálu Zimní Jezdecký pohár 2016?

A) na výstavišti v Lysé nad Labem
B) na Císařském ostrově v Praze

Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10. 
Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! Přesná pravidla soutěže najdete na www.jezdeckymagazin.cz, nebo na www.equitv.cz. 
Správná odpověď každopádně zazněla v tomto Jezdeckém magazínu. Pokud jste ji nepostřehli, můžete si jej pustit ještě jednou při některé z televizních repríz, nebo prostřednictvím internetu přes odkazy na zmiňovaných stránkách www.jezdeckymagazin.cz, nebo www.equitv.cz.

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Dalším kolem bude v sobotu 30. ledna pokračovat Zimní Jezdecký pohár. Tentokrát jej hostí hala v Hradištku u Sadské, kde se letos už podruhé potkají jezdci spřežení. Startovní pole by měla celkově dosáhnout více jak 50 účastníků, takže se bude po celý den na co dívat!

Ti, co se raději baví na společenských akcích, mohou ve stejný den navštívit dostihový galavečer Jockey Clubu České republiky, který se koná v pražském Národním domě na Vinohradech.

Kamery EquiTV budou přítomny jak na závodech spřežení v Hradištku, tak na dostihovém galavečeru v Praze, a tak se již příští čtvrtek můžete těšit na souhrnné reportáže v Jezdeckém magazínu, u kterého se těšíme na viděnou!

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE