EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 26. února 2015

reklama

Sedmé pokračování Jezdeckého magazínu EquiTV je celé věnováno zimnímu Jezdeckému poháru ve skocích, které se uskutečnilo v Hradištku u Sadské v sobotu 21. února. Z celkových pěti soutěží jsme se s kamerou zaměřili především na ty tři klíčové...

26.02.2015 17:02  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner
banner

Malá túra byla vypsáná jako Cena autoškoly Cool na stupni obtížnosti Z s následným rozeskakováním. Zajet základní parkur s čistým štítem a získat vstupenku do rozeskakovaní se podařilo více než dvaceti jezdcům a koním. Jednou z dvojic byla Lenka Prokešová s Largem, která navíc nechybovala ani v rozeskakování. Čas se jí povedlo stlačit pod 30 vteřin, a to nakonec stačilo na třetí místo. Martin Pochman a Logik si počínali stejně obratně. Bezchybný výsledek v cíli rozeskakování a čas 28,13 znamenal pro dvojici druhou příčku a zisk 19 bodů v žebříčku malé túry. Na nejvyšší bodový příděl dosáhla Klára Svobodová a zopakovala tak svůj úspěch z prvního kvalifikačního závodu. Sedlala poněkud divokého Jordána, ale dokázala s ním přesto překonat základní kolo i rozeskakování bez chyb a ještě ve vynikajícím čase 25,48 sekund. 
 
Střední túra se jela také jako soutěž s následným rozeskakováním, ovšem s překážkami postavenými na výšce 115 centimetrů. Jednou z dvojic, které dokázaly absolvovat obě části parkuru bez zaváhání, byla Petra Masárová s Lordinou a dosažený čas nakonec stačil na třetí příčku. O bezmála dvě vteřiny rychlejší jízdu v rozeskakování viděli diváci v podání Josefa Pařenici. Ten na koni Evergreen P protnul pomyslnou cílovou pásku v čase 31,35, což mu zajistilo příděl druhého nejvyššího počtu seriálových bodů v této kategorii. Jezdce Petra Vančuru jsme zvyklí vídat i v soutěžích všestrannosti. Zimní přípravu zaměřil více na skoky a přijel si pro vítězství ve střední túře. Druhého Josefa Pařenicu překonal s valachem Aston Martin o necelou půl vteřinu a mohl se radovat z 20 pohárových bodů.
 
Druhé kolo zimního Jezdeckého poháru ve skocích vyvrcholilo soutěží stupně S*, která je započítávána do velké túry Jump and Drive Winter Tour. Do finále soutěže stejně jako při prvním kole postupovalo deset nejlepších dvojic. Tentokrát ovšem v základní části nechybovalo hned 11 soutěžících jezdců a koní a na nejpomalejší z nich – Štěpánku Zavoralovou s Karen 5 – tak finálová pozice již nevyzbyla. Ne každému se bohužel dařilo ve finále stejně, jako na úvodním parkuru. Barboru Kejvalovou s Rotterdamem potkalo vyloučení pro trojí neposlušnost a Martin Šoupal s Lucianem Z byli vyloučeni pro pád. Uvedení jezdci se tedy podělili o celkové deváté místo. Stáj posledně jmenovaného jezdce měla však ještě dvě želízka v ohni. Jeho dcera Martina Šoupalová postoupila do finále hned s dvěma koňmi. Jenže My Fair Lady v parkuru trochu stávkovala a po odmítnutí pohybu vpřed dvojice nastřádala výrazně delší čas, než její soupeři. S 16 trestnými body to stačilo na osmou příčku. Ve výsledkové listině nakonec dosáhla Martina Šoupalová se svým druhým koněm La Legionem jen o jeden stupínek výš. Se třemi chybami a výslednými 12 trestnými body se zařadila tedy na sedmou pozici.
 
Také Andrea Halíková měla výhodu dvou koní ve finále této soutěže. Méně se jí dařilo s klisnou Wyoming. Zaznamenala jednu chybu a se čtyřmi trestnými body se umístila šestá. Chyboval také Josef Pařenica s Allo Allo, nejlepší jezdec základní části. Předvedl velmi svižnou finálovou jízdu a jedno shození ho jistě muselo mrzet. Pokud by se ho vyvaroval, s velkým náskokem by si dojel pro vítězství. Takto se musel spokojit s celkovou pátou příčkou. Chuť si jistě spravila po vyloučení se svým prvním koněm Barbora Kejvalová s Con Acordem. Finále zajela bez zaváhání a bezchybným výkonem si v seriálovém žebříčku zajistila čtvrtý nejvyšší počet bodů. Andrea Halíková vstoupila do kolbiště také ještě jednou, a to na valachovi Marylandovi. Ani ona tentokrát nechybovala a čisté konto v kombinaci s dosaženým časem 46,88 jí dopomohli k třetímu místu.
 
Desítku postupujících dvojic před nástupem do finále uzavírali kvůli pomalejšímu času Petr Dohnal a Lionheart. Ve finále již předvedli bezchybnou jízdu ve skvělém čase a nakonec to pro ně znamenalo celkové druhé místo. A dostáváme se k jezdkyni, která nenašla přemožitele v prvním kole této kategorie zimního Jezdeckého poháru. Ta ukázala soupeřům záda i tentokrát. Barbora Vojtková a Caruso Medimade v bezchybné finálové jízdě překonali čas druhého Petra Dohnala téměř o dvě vteřiny a se 40 body po dvou kolech jednoznačně vévodí seriálovému žebříčku.
 

SMS SOUTĚŽ

Ani v dnešním Jezdeckém magazínu nechybí divácká SMS soutěž o ceny! Již tradičně můžete vyhrát Koňský šampon - MANE N´TAIL, jehož receptura sice pohází z koňského šampónu, ale určený je především pro lidi. Vítěz navíc od nás obdrží zdarma PREMIUM PROGRAM internetové televize EquiTV na 1 rok, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. 
 
Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku:
Jaká je výška překážek v soutěžích střední túry zimního Jezdeckého poháru? 
(A) 110 centimetrů
(B) 115 centimetrů
 
Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10 do pondělí 2. března 2015 12.00 hodin. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! SMS lze zasílat pouze z ČR. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz. Infolinka: 296363199, www.platmobilem.cz (stránka Asociace provozovatelů mobilních sítí).
 
Zmiňované ceny od nás obdrží autoři SMS se správnou odpovědí, které dorazí jako 5., 10. a 20. v pořadí. Pokud si náhodou nejste jisti se správnou odpovědí, která před malou chvílí zazněla, můžete se na tento pořad podívat ještě jednou – buď při některé z televizních repríz, nebo na internetu. Odkazy na všechny díly najdete na adrese www.jezdeckymagazin.cz.
 

POZVÁNKA ZA KOŇMI

Závěrem Vás jako vždy zveme k osobní účasti na zajímavých jezdeckých akcích nadcházejícího víkendu. V sobotu 28. února můžete navštívit Slatiňany, kde se odehraje další kolo zimního Jezdeckého poháru – Jump and Drive Winter Tour – tentokrát jeho vozatajské části. Můžete se těšit na celkem čtyři atraktivní soutěže spřežení, a to opět ve všech třech pohárových kategoriích pro velké koně a v neposlední řadě i v kategorii dvojspřeží pony. Dáváte-li přednost kultuře, tak vězte, že v centru Prahy proběhne v sobotu 28. února tradiční galavečer Koně na Žofíně, takže chcete-li zažít společenskou zábavu, zamiřte na Slovanský ostrov. My doufáme, že příští týden dáte v televizním programu přednost před ostatními pořady opět Jezdeckému magazínu EquiTV. Těšíme se na viděnou již při jeho premiéře ve čtvrtek večer!

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE