EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 23. června 2016

reklama

Tento díl Jezdeckého magazínu nás zavede do Brna, kde se ve dnech 17. – 19. června odehrály mezinárodní drezurní závody CDI-W. Druhá část je věnovaná čtvrtému kolu Champions Tour, která se konala v Hradištku u Sadské.

23.06.2016 17:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

V brněnském areálu na Panské líše se ve dnech 17. až 19. června konaly jedny z nejvýznamnějších mezinárodních závodů letošní sezony pořádané v České republice. Jednalo se o drezurní mítink kategorie CDI3*, jenž vedle hlavní úlohy Grand Prix započítané do série Světového poháru, nabídl také další tři soutěžní túry.

Program závodů vrcholil v neděli volnými sestavami na hudbu, které absolvovaly jako první děti na pony. Jedinou českou zástupkyní v této soutěži byla Julie Sekaninová, která za svou sestavu s Don Johnsonem dostala známku převyšující 65 procent. Dvě jízdy ohodnotili rozhodčí známkou vyšší než 70 procent. Jednu z nich předvedla polská jezdkyně Zofia Baran s poníkem Summersbym, která si vyjela druhé místo v konečném pořadí. Nejvyšší hodnocení však získala Maďarka Panka Nagy, jež si tak v sedle koně Molenhorn´s Rico odvezla z České republiky vítězství.

Neděle přinesla také juniorský freestyle, a k velké radosti českých fanouškům v něm zazářila Alexandra Hanáčková na koni Well Done, když si se známkou vysoce přesahující 69 procent dojela v konkurenci patnácti dvojic pro krásnou čtvrtou příčku. Na medailové pozice dosáhli jezdci, jejichž hodnocení se přehouplo přes hranici 70 procent. Třetí pozici vybojovala Ukrajinka Julia Kryvoruchko na koni Crumel. Pomyslné stříbro si z Panské líchy odvážela nadějná slovenská reprezentantka Lea Jakubíková, která v Brně startovala s dvanáctiletým valachem Da Felice. S velkým náskokem před ostatními soupeři si pro prvenství dojela maďarská jezdkyně Berill Szoke Tóth na Donnington Park, která předvedla výkon oceněný známkou v hodnotě 76,625 procent.

Pro dvojice, které nestartovaly v hlavní soutěži Světového poháru, byla v rámci kategorie CDI3* připravena volná úloha Intermediate. V barvách České republiky nastoupila Hana Vášáryová v sedle oldenburského valacha jménem Rock For Hit. Jejich sestava byla hodnocena sborem rozhodčích jako desátá v pořadí. Umístění by bylo jistě lepší, ale bohužel se dvojice dopustila několika chyb. Lépe, než Hana Vášáryová, si vedl další z Čechů Fabrizio Sigismondi. Na koni Diamond Davidoff vybojoval pátou příčku se známkou dosahující hodnoty bez mála 70 procent. Čtvrtá dojela slovenská dvojice Denisa Valentová a Beau Van De Zelm, která za svůj výkon dostala 70,150 procent. Maďarský jezdec Róbert Ács si v této úloze stupně T vyjel s koněm Sol De Espana Old třetí místo. Druhou nejlepší úlohu zajel Sascha Schulz z Lucemburska, která si do Brna dovezla pro tuto kategorii hannoverského valacha Sacre Coeur. Přemožitele v Intermediate Freestyle nenašla rakouská jezdkyně Ulrike Prunthaller. V sedle hřebce Bartlgut´s Quebec získala hodnocení ve výši 74,150 procent.

Vrcholem mezinárodního drezurního mítinku byla úloha Grand Prix Kür, jejíž výsledky započítává Mezinárodní jezdecká federace do bodování série Světového poháru. Do nedělní volné úlohy Grand Prix se probojoval český jezdec Fabrizio Sigismondi se svou stájovou jedničkou Trevisem Jospo. Jejich výkon stačil nakonec na dvanácté místo. Do Brna dorazil loňský vítěz této soutěže Francouz Alexander Ayache. Letos přivezl holandského valacha Axela, s nímž se mu prvenství obhájit nepodařilo. S výsledkem 66,600 procent skončil jedenáctý. Pravidelná účastnice brněnského Světového poháru Žaneta Skowronska z Polska dostala za svou jízdu s klisnou Mystery známku lehce převyšující 69 procent, což znamenalo šestou příčku. Kdo chtěl pomýšlet na umístění v nejlepší pětici, musel zajet sestavu hodnocenou více než 70 procenty. To se podařilo Italovi Leonardovi Tiozzovi s Randonem a patřilo mu nakonec páté místo. Čtvrtou nejlepší úlohu zajela v Grand Prix ukrajinská dvojice Svetlana Kiseliova a Parish. Ruská reprezentantka Elena Sidneva s koněm Romeo Star je už stálicí brněnského mítinku, kde se jí tradičně daří. A letos tomu nebylo jinak, když si dojela pro výborné třetí místo. Druhou příčku bral maďarský reprezentant Róbert Ács, který se do Brna vrátil po několikaleté přestávce. Pro Grand Prix sedlal jedenáctiletého valacha Rasputina. Bezkonkurenčně nejlepší sestavu ve volné Grand Prix předvedla Finka Terhi Stegars. Známka za její výkon s koněm Axis se přehoupla přes 75 procent a s velkým náskokem tak vybojovala první místo.

Seriál parkurových závodů Champions Tour 2016 dospěl ke svému čtvrtému kolu. To se jelo ve dnech 17. až 19. června v Hradištku u Sadské a kamera EquiTV nechyběla u nedělního vrcholu, soutěže s překážkami do 145 centimetrů.

Přestože se na její start postavilo jen šestnáct dvojic, konkurence byla velmi kvalitní. Nechyběl mimo jiných vítěz letošní Velké ceny Kolína v rámci Českého skokového poháru Vladimír Tretera nebo nejúspěšnější český reprezentant Aleš Opatrný. V sedle Zandira, s kterým jsme v minulosti na kolbištích vídali právě Aleše Opatrného, se představil Ondřej Pospíšil. Na překážkách dvakrát chyboval a dokončil devátý. Stejné skóre měl také Lukáš Sojka s Camarou, jejich čas byl však lepší, což je zařadilo na konečnou osmou příčku. Jednu chybu udělala Kateřina Bardonová s Logisticou, a protože z jezdců se čtyřmi body byla nejpomalejší, dokončila celkově sedmá.

Dvakrát nastupoval do soutěže Aleš Opatrný. S třináctiletým valachem Dimarem jednou chyboval a spokojit se musel s šestým místem. S mladým osmiletým Idariem se rovněž nevyhnul jednomu shození. Díky lepšímu času to ale stačilo na třetí příčku. Chybovali překvapivě i další zkušení jezdci. Vladimír Tretera se svou stájovou jedničkou Quentinem dokončil pátý. Čtvrtý pak byl také se čtyřmi trestnými body Miloslav Příhoda a Clear Jolie. 

Soutěž byla vypsaná s rozeskakováním a navzdory očekávání, která přinášel pohled do startovní listiny, našli se pouze dva jezdci, kterým se podařilo překonat základní kurz bez zaváhání. Jako první přicházel do kolbiště k rozhodující jízdě Zdeněk Hruška s klisnou Linearis DK. Jízdu dokončil s jedním shozením a časem 46,82 sekund a čekal, jak si s parkurem poradí jeho jediný soupeř. Karel Polák postoupil do rozeskakování s koněm Boogieman. Jízdu však nakonec vzdal, když Boogieman jednou chyboval a na následující překážce zastavil. Bylo tak jasné, že Zdeňka Hrušku nepřekoná a zároveň nemůže skončit hůře než druhý. Zdeněk Hruška se tak mohl radovat z vítězství ve čtvrtém kole letošní Champions Tour.

SMS SOUTĚŽ


Do pondělí 27. června 12.00 hodin s námi opět můžete soutěžit prostřednictvím SMS o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, jejíž řešení je jednoduché, pokud jste pozorně sledovali dnešní magazín.

Soutěžní otázka zní:


Jak se jmenuje finská jezdkyně, vítězka drezurní Grand Prix Kür při CDI-W Brno 2016?
A) Terhi Stegars
B) Denisa Valentová

Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! Přesná pravidla soutěže najdete na www.jezdeckymagazin.cz, nebo na www.equitv.cz. 
Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! SMS lze zasílat pouze z ČR. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz. Infolinka: 296363199, www.platmobilem.cz (stránka Asociace provozovatelů mobilních sítí).

POZVÁNKA ZA KOŇMI


Od čtvrtka 23. června se pozornost všech příznivců jezdeckého sportu upírá k Olomouci. V tamním Equine Sport Centru se už potřetí v řadě konají mezinárodní závody kategorie CSI-W, jejichž vrcholná soutěž nedělní Grand Prix se započítává do bodování Světového poháru. 

V nabitém programu jsou navíc další tři parkurové túry. Olomoucký mítink má stejně jako v předešlých letech kompletní pokrytí on-line vysíláním. Pokud se tedy nemůžete do Olomouce vypravit osobně, sledujte soutěže živě na adrese www.equitv.cz, a to po dobu všech soutěžních dní.

V příštím Jezdeckém magazínu se samozřejmě ke Světovému poháru v Olomouci vrátíme a kromě souhrnu toho nejzajímavějšího vám nabídneme rozhovory s úspěšnými jezdci. Na viděnou!

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE