EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 22. února 2018

reklama

Jezdecký magazín EquiTV s datem 22. února je věnovaný Zimnímu Jezdeckému poháru ČJF, a to oběma disciplínám, v nichž se závodí. První reportáž je ze skokového kola v Hradištku, druhá je z vozatajských soutěží, které se konaly v Brně.

22.02.2018 14:37  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner

Druhé parkurové kolo seriálu Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace hostilo v sobotu 17. února Hradištko u Sadské. O účast byl mezi jezdci obrovský zájem, a tak se i diváci dočkali velmi dobře obsazených a napínavých klání.

Novinkou letošního ročníku je túra pro děti na ponících, která si od prvního mítinku našla početné startovní pole. Parkur stupně obtížnosti ZLP byl vypsán s rozeskakováním, do něhož postoupilo devět dvojic. Jen zcela výjimečně se stává, že dvojice dosáhnou v rozeskakování stejného výsledku včetně dosaženého času. V Hradištku se to podařilo právě v rozhodující části Pony túry. Natálie Veberová s Minem i Petra Pařenicová s Mid Night Sun procválaly cílem s nulou na bodovém kontě a v čase 29,15 sekundy. Obsadily tak shodně pátou příčku konečného pořadí. Petra Pařenicová k tomuto výkonu přidala ještě čtvrtou příčku v sedle Maxima. S dvěma koňmi se do rozeskakování probojovala Eliška Petrusová. V sedle Juráška si díky bezchybné jízdě a času v hodnotě 27,56 sekundy připsala třetí místo.

O tři desetiny rychleji a rovněž bez zaváhání překonala rozhodující část soutěže s Kačenkou, a získala tak body za druhou příčku. Nejvyšší příděl do žebříčku však obdržela Karolína Prušáková, která na poníkovi jménem Viki 3 nechybovala a dosažený čas dokázala stlačit jako jediná pod 27 sekund. V čele bodování seriálu pro pony je po dvou kolech Petra Pařenicová s 37 body, pouhé tři body na ní ztrácí druhá Natálie Veberová a třetí je s odstupem dalších osmi bodů Tereza Peterková.

Nejpočetnější a velmi kvalitní startovní pole čítala soutěž Malé túry na stupni obtížnosti L*, tedy s překážkami do 115 centimetrů. Na staru se sešlo bezmála čtyřicet dvojic, z nichž čtrnáct postupovalo do rozeskakování. Rudolf Doležal v sedle holštýnského valacha Quattra Centa překonal kurz i napodruhé bez shození, volil však pomalejší tempo než soupeři, a tak dosáhl na konečnou sedmou příčku. S dvěma svěřenci se probojoval do rozeskakování Miloslav Příhoda. Lépe se mu vedlo s klisnou Lyrcasou, s níž dojel bez chyb a v čase, jenž stačil na čtvrté místo. Třetí nejlepší čas zaznamenal rovněž bezchybný Filip Doležal, který se v Malé túře představil s Kaizarem-A. Do pohárové tabulky si tak připsal body za pomyslný bronz.

Dva koně střídal v rozhodující části Jan Štětina. S Conthagrem S dokonce útočil na vítězství, když cílem projel s bez penalizace v čase 25,16 sekundy. Našla se však ještě rychlejší dvojice, a to Tereza Mücková s Le Bo Jangles Karsit. Nejen, že svou jízdu absolvovala s čistým kontem, ale na celou trasu jí stačilo méně než 25 sekund, čímž si zajistila první místo. Po dvou kolech je na nejvyšší příčce bodování Malé túry Jan Štětina se ziskem 34 bodů. Na sdíleném druhém místě jsou Jennie Kaasová a Filip Doležal, kteří na lídra ztrácí šest bodů.

Ve Velké túře čekalo na účastníky tzv. eSko s jednou hvězdou, tedy parkur s překážkami do 125 cm. Soutěž se tradičně jela s finále pro desítku nejlepších dvojic ze základního kola. Miloslav Příhoda postupoval s koněm Ferreolus Interkonix s jednou chybou. Bohužel k ní přidal následně další tři a pořadí finalistů tak v konečném hodnocení uzavřel. Dvakrát okusil finálový parkur Filip Doležal. S koněm Exclusive Demeter nasbíral v celkovém součtu devět trestných bodů, což stačilo na deváté místo. Osmou příčku obsadil Luděk Smaha v sedle Aristy, s níž inkasoval po čtyřech trestných bodech v každé části soutěže. Jan Štětina se v rozhodující části představil hned třikrát. Sedmou příčku zaznamenal na koni Zento-S, s kterým si přivezl penalizaci za dvě chyby.

Osm trestných bodů inkasovala také Tereza Mücková s Fortunou. Chyby jí však potkaly až ve finále, v základní části neshodila žádnou překážku. Díky lepšímu času, než měli soupeři s dvěma chybami, brala šesté místo. S čistým kontem nastupoval k dílčí finálové jízdě Filip Doležal s Kaizarem A. Napodruhé přivezl pět trestných bodů, což znamenalo pátou příčku. Těsně pod stupni vítězů zůstal Rudolf Doležal ve dvojici s Quattrem Centem, když po čisté první jízdě shodil ve finále jednu překážku a cílem projel v čase 51,58. Výrazně lepší čas se objevil na světelné tabuli po jízdě Jana Štětiny s Conthargem-S. Stačil by dokonce na vítězství, jenže dvojice jednou chybovala, a tak z toho byl pomyslný bronz. Luděk Smaha se představil podruhé ve finále s Flexiconem. S ním ani jednou nechyboval na překážkách, ale dovezl si jeden trestný bod za překročení stanoveného času v rozhodující části. Do žebříčku poháru si tak započítal body za druhé místo. Vítězem druhé soutěže Velké túry roku 2018 se stal Jan Štětina. Jako jediný dokázal překonat oba parkury bez trestných bodů, a to s Guusem S. Do hodnocení túry si Jan Štětina zapsal nejvyšší příděl bodů, kterých má momentálně třicet sedm. Dostal se tak do průběžného vedení před Filipa Doležala, jenž má o tři body méně. Na třetí příčce jsou společně Klára Voříšková a Václav Studnička s dvaceti body.

V hodnocení klubů v rámci Zimní Jezdecké ligy si nejlépe po dvou kolech stojí Jezdecký klub Mělník. Kompletní video záznamy všech tří zmiňovaných soutěží najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.

Vozatajská část Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace má za sebou již tři kola. V rámci toho třetího se jezdci spřežení sjeli v neděli 18. února do haly Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Připraveny byly všechny tři pohárové kategorie. Účastníci měli největší zájem o soutěž jednospřeží, do které bylo přihlášeno devět zápřahů. Čistou jízdou v prvním kole začal Vít Vlašic, napodruhé pak jednou chyboval, což pro něj v konečném hodnocení znamenalo páté místo.

Stejný průběh mělo účinkování Markéty Sedlinské. V první jízdě nezaváhala, v druhé rozjížďce shodila jeden míček. Díky lepším dosaženým časům si dojela pro čtvrtou příčku. Svižné tempo zvolil Milan Domes. Na překážkách sice v každém kole jednou zaváhal, ale právě díky velmi rychlému času dojel jako třetí. Těsný rozestup dělil v kategorii jednospřeží dvě nejvyšší příčky. Michaela Lesáková skončila po čistých jízdách druhá s celkovým skóre 114,62 bodu. O pouhé tři desetiny bodu lepší výsledek v součtu zaznamenal Dominik Brumovský a mohl se tak v třetím pohárovém závodě radovat z vítězství. V čele žebříčku singlů se i po třetím kvalifikačním kole drží Michaela Lesáková, která má 28 bodů. Jediný bod na ní ztrácí brněnský vítěz Dominik Brumovský a na třetím místě je Milan Domes s 18 body.

Také soutěž dvojspřeží byla velmi kvalitně obsazená. Slovenský jezdec Jozef Bučkuliak, který předvedl dvě čisté rozjížďky, volil oproti soupeřům pomalejší tempo, a tak jeho výkon stačil na pátou příčku. Čtvrtý dojel Petr Myslík, který v každém z kol inkasoval trestné sekundy za shození jednoho míčku. Petr Vlašic přivezl do Brna hned tři páry koní. Zatímco s jedním z nich dokončil šestý, s dalšími dvěma bral třetí respektive druhé místo. Bronzový stupínek obsadil s koňmi Arien a Ferda. Na překážkách sice nezaváhal, ale časy obou jízd nepatřily k nejrychlejším. Naopak s Lordem a Bubinem měl našlápnuto na vítězství. V druhé rozjížďce zajel dokonce vůbec nejlepší výsledek ze všech. Jenže ani to nestačilo na ztrátu jedné chyby z prvního kola a Petr Vlašic se tak musel spokojit s druhým místem. Vítězem ve dvojspřeží se stal Milan Domes, jenž v brněnském závodě skvěle vyvážil v obou jízdách preciznost a rychlost. V bodování kategorie párů je v čele Petr Vlašic s devětadvaceti body. Deset bodů na něj ztrácí Milan Domes, kterému šlape na paty s rozdílem jediného bodu Josef Hrouda.

Do královské kategorie čtyřspřeží byly nahlášeny tři kočáry, přičemž dva z nich vedl Petr Vlašic. S prvním absolvoval pouze zahajovací kolo a v polovině soutěže se s ohledem na velmi dobrou pozici jeho druhého spřežení rozhodl nepokračovat. Výsledkovou listinu tak se čtyřkou ve složení Donald, Bolide, Eljoy a Caviro uzavřel. Druhé místo získal Milan Domes, který podal solidní výkon. V první jízdě byl čistý, v druhé chyboval pouze jednou. Pro vítězství si dojel Petr Vlašic se čtyřspřežím ve složení Bubin, Lord, Arien a Ferda. Trať obou rozjížděk překonal velmi rychle, a navíc bez zaváhání. Petr Vlašic si díky brněnskému vítězství rovněž upevnil vedení v bodování seriálu čtyřspřeží, ve kterém má plný počet třiceti bodů. Druhý je Milan Domes, jenž na vedoucího jezdce ztrácí šest bodů a s odstupem dalších šesti bodů je na třetí příčce v tabulce Josef Hrouda.

Nezkrácený video záznam průběhu Zimního jezdeckého poháru spřežení v Brně najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Ve dnech 24. a 25. února nabídne Zimní jezdecký pohár opět dva seriálové mítinky. Skoková část pokračuje 24. února v Královicích u Slaného, kde proběhne celkem 7 soutěží. Seriálové body budou jezdci sbírat ve třech z nich. 

O den později, tedy v neděli 25. února parkurové jezdce vystřídají na stejném místě vozatajové. Diváci uvidí taktéž 7 soutěží. Začínat se bude dvojspřežím pony, poté se uskuteční trio pohárových soutěží pro jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží a nakonec přijdou na řadu tři hobby soutěže, včetně jedné vyhrazené speciálně pro děti. Podobný scénář budou mít i první dva březnové víkendy, kdy se Zimní jezdecký pohár nejprve přesune do Tlumačova a poté do Hradištka u Sadské.

Celý seriál pak vyvrcholí od 21. do 25. března na výstavišti v Lysé nad Labem při Jezdeckém festivalu! Podrobnosti o všech zmíněných mítincích najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz
Jistě není potřeba připomínat, že kamery EquiTV nebudou chybět při žádném z kol Zimního jezdeckého poháru, a tak vám již v příštím díle Jezdeckého magazínu nabídneme další dvě reportáže o vývoji celého seriálu. Na shledanou!

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE