EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 2. března 2017

reklama

První březnový magazín přinese reportáž z vozatajského kola ZJP ČJF, které se jelo 25. února v Brně. Druhá část je věnována galavečeru všestrannosti a spřežení v Humpolci, a v závěru nabídne magazín rozhovor s Rudolfem Doležalem...

02.03.2017 16:20  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner
banner

Zimní jezdecký pohár spřežení pokračoval v sobotu 25. února již třetím kolem. Vozatajské soutěže tentokrát hostila hala brněnské Veterinární a farmaceutické univerzity. Kromě řady rámcových soutěží byly vypsány tradiční tři pohárové kategorie.

V jednospřeží podal velmi dobrý výkon v první jízdě Dominik Brumovský, jenže v druhé části jednou chyboval a v součtu s dosaženými časy to stačilo na čtvrté místo. Dvakrát zapřahal v soutěži Ota Bareš. Zatímco s koněm Cincinati dojel pátý, s Desperadem se mu dařilo lépe. Po dvou bezchybných kolech bral třetí příčku. Suverénně nejvydařenější první kolo zajela Markéta Sedlinská, nechybovala a dosáhla nejlepšího času v celé soutěži. Jenže v druhé části shodila dva míčky a tyto chyby jí přisoudily druhé místo.

Naopak bez zaváhání a ve velmi dobrém tempu prošel oběma koly Milan Domes. Mohl se tak v Brně radovat z vítězství a nejvyššího bodového přídělu do žebříčku seriálu. V něm si upevnil vedení a na svém kontě má aktuálně dvacet osm bodů. O druhé místo v Zimním jezdeckém poháru jednospřeží se dělí se čtyřiadvaceti body Markéta Sedlinská a Dominik Brumovský.

Na start kategorie dvojspřeží se postavilo celkem třináct soutěžících. Dobře si vedl vítěz soutěže singlů Milan Domes, který byl po první jízdě na průběžném třetím místě. Po třech chybách v druhé části však o dvě pozice klesl na konečnou pátou příčku. Čtvrté místo obsadil Josef Hrouda. Také jemu vyšel lépe vstup do soutěže, když předvedl bezchybný výkon. V druhé jízdě pak inkasoval trestné sekundy za dva shozené míčky.

Petr Vlašic se dopustil v obou jízdách jediné chyby a dohromady s časy, kterých dosáhl, to stačilo na třetí příčku. Nejrychlejší v soutěži byl Jaroslav Juráň, obě jeho jízdy se však neobešly bez zaváhání, takže mu vítězství nakonec uniklo a z Brna si odvážel body za druhé místo. Dva čisté výkony vynesly vítězství Petrovi Myslíkovi, který si tak při svém prvním letošním pohárovém startu připsal do bodování túry hned plný počet deseti bodů.

V čele seriálového žebříčku dvojspřeží je s dvaceti sedmi body Jaroslav Juráň, o tři body méně mají na děleném druhém místě Milan Domes a Petr Vlašic.

Pětice soutěžících nastoupila do klání v královské disciplíně čtyřspřeží. Výsledkovou listinu soutěže uzavřel David Haitl, kterému se jízdy s méně zkušenými koňmi v malé brněnské hale nevydařily podle představ. Za chyby na překážkách inkasoval celkem šedesát pět trestných sekund. Jaroslav Jandl sice chyboval o poznání méně, jeho jízdy však patřily k pomalejším a zařadily jej na celkové čtvrté místo.

Třetí skončil Jaroslav Juráň. Ten sice chyboval celkem sedmkrát, ale k dobrému umístění si dopomohl skvělým časem druhého kola. Po třech chybách si z každé jízdy přivezl Josef Hrouda a v součtu s časem dosáhl na druhou příčku. Výborně si v Brně počínal Petr Vlašic. V soutěži, ve které se hodně chybovalo především kvůli malým rozměrům soutěžní plochy, předvedl jedinou čistou jízdu, a to hned v první části. A přestože v druhém kole dvakrát shodil, dojel si nakonec pro vítězství.

V průběžném pořadí žebříčku poháru patří Petrovi Vlašicovi s dvaceti šesti body druhé místo. Od vedoucího jezdce Jaroslava Juráňe jej tak dělí jediný bod. Třetí místo drží Jaroslav Jandl, který má jednadvacet bodů.

V sobotu 25. února proběhl v Humpolci tradiční galavečer disciplín všestrannost a spřežení. Ocenění se dočkali úspěšní jezdci roku 2016 a několik dalších sportovních osobností. Cenu získala i naše redakce, a to za propagaci všestrannosti.

Galavečer začal udílením cen Zlaté podkovy. Osobností Zlaté podkovy byl vyhlášen Zdeněk Kusý, osobnostmi Zlaté podkovy za všestrannost Kateřina Tumpachová a za spřežení Jan Exnar. Jak jsme zmínili hned v úvodu, cenu za propagaci všestrannosti obdržela společnost Equinet, která je vydavatelem portálu Jezdci.cz a provozovatelem internetové televize EquiTV.

Cenou za podporu všestrannosti odměnili pořadatelé Pavla Studničku. Tzv. Cena komise všestrannosti pak putovala do rukou Václava Žižky a úvodní blok cen uzavřela Osobnost všestrannosti. Tou se stala paní Markéta Kvapilová. Jednou z předávajících byla prezidentka České jezdecké federace, paní Ing. Olga Plachá, kterou jsme požádali o krátký rozhovor.

V další části večera byly předány ceny nejlepším jezdcům Malého poháru všestrannosti podporovaného společností Kamír. Na pódiu se vystřídali: Šárka Štvánová, Diana Lochmanová, Michaela Kadlecová, Barbora Šeligová, Johana Valentová, Jana Samešová, Klára Bazinková, Jana Riedlová, Veronika Sentková a Kateřina Horáčková.

Benjamin Cup pro změnu zaštítila společnost ZOOprodukt zastoupená panem Ešpandrem. Ten mohl předat trofeje Barboře Vaňkové, Alence Kozojedové, Tereze Truhlářové, Natalii Tarabini a Elišce Vejdovcové.

Talentem roku 2016 se stala Eliška Orctová, kterou jsme si pozvali k mikrofonu společně s jejím trenérem Jaroslavem Hatlou. Ten pro změnu nechyběl mezi oceněnými seniorskými jezdci roku 2016.

V anketě jezdec roku ve všestrannosti v kategorii dětí se na prvních třech místech seřadili Barbora Vaňková, Michaela Haderková a Richard Horáček. V juniorské části pak Vendula Rokytová, Inka Saparová a Klára Ivančáková.

Mezi mladými jezdci se do nejlepší trojice dostaly Simona Bozděchová, Eliška Orctová a Šárka Douchová. V kategorii seniorských jezdců skončil na třetím místě Jaroslav Hatla, druhý byl Robert Pokorný a vítězem ankety se stal Miloslav Příhoda, který zároveň přebíral cenu pro koně roku. Tím byl jeho svěřenec Captain Hero.

Druhá půlka slavnostního ceremoniálu patřila vozatajskému sportu. Cenu komise spřežení dostal Ing. Ivo Exnar, za něhož převzal cenu jeho syn Jan. Přísedící roku se stala Kateřina Vorlíčková, za níž přebíral ocenění pro změnu Jiří Nesvačil junior.

Dětské vozatajské ceny byly připraveny pro Víta Vlašice, Adélu Lesákovou, Michaelu Lesákovou, Sebastiana Švancara a Terezu Gibesovou. Český pohár spřežení ve dvojspřeží pony ovládl Erik Zuvač, druhá byla Monika Pospíšilová a třetí Ing. Milan Kořínek.

V singlech si ceny odnesli Jaroslav Petřek, Alexandr Soukup a Mgr. Pavel Plch. V párek to byli Josef Drábek, Ladislav Jirgala a Jaroslav Pavel. Nakonec byla vyhlášena kategorie čtyřspřeží, v níž nejvyšší příčky obsadili Jiří Nesvačil junior, Jiří Nesvačil senior a Radek Nesvačil.

O zhodnocení sezony 2016 jsme požádali v krátkém rozhovoru Jiřího Nesvačila juniora.

Sezonu 2017 zahájil v Hradištku u Sadské při druhém kole Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace i dvojnásobný vítěz Českého skokového poháru Rudolf Doležal, kterého jsme při té příležitosti požádali o krátký rozhovor.

POZVÁNKA ZA KOŇMI

Jezdecký areál Královický Dvůr nedaleko Slaného je mezi pořadateli závodů stále nováčkem, ostatně tamní kolbiště i jezdecká hala ještě voní novotou. V sobotu 4. března si krytá jízdárna odbude svoji závodní premiéru v podobě třetího kola Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace.

Na programu bude, stejně jako při předešlých kolech, sedm soutěží – od kategorií pony, až po parkur stupně S*, tedy s překážkami vysokými 125 centimetrů. Soutěžit se bude již od 8. hodiny ranní a jistě se bude na co dívat po celý den.

Kamera EquiTV samozřejmě v Královicích nebude chybět, a tak se můžete těšit na reportáž v příštím Jezdeckém magazínu, u jehož sledování se těšíme opět příští čtvrtek na viděnou!

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE