EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 19. dubna 2018

reklama

Jezdecký magazín s datem 19. dubna přináší reportáž z paradrezurních závodů CPEDI, které se konaly v Královicích. Zavítá také do pražských Letňan, kde se konal první ročník veletrhu FOR HORSE a v neposlední řadě nabídne rozhovor s Annou Kellnerovou.

19.04.2018 15:55  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

Jezdecký areál v Královicích u Slaného hostil ve dnech 13. až 15. dubna mezinárodní paradrezurní závody. Tato disciplína určená hendikepovaným jezdcům se v mezinárodním měřítku vrátila do České republiky po dlouhých devíti letech. Co bylo motivací k organizaci takového závodu u nás, na to jsme se zeptali předsedkyně drezurní komise České jezdecké federace Renaty Habáskové.

Na tříhvězdový mítink zavítala napoprvé velmi silná konkurence jezdců, z nichž mnozí mají za sebou účast na mistrovství Evropy i Světových a paralympijských hrách. Úroveň výkonů předvedených ve volných sestavách, které na dvojice čekaly v neděli 15. dubna, tomu také odpovídala.

Ve skupině jedna startovaly čtyři dvojice a své želízko v ohni v ní mělo vedle dalších zemí i Slovensko. Lucia Vladovičová na koni Sterngreifer předvedla solidní výkon, ale v silné konkurenci stačila její známka přesahující 62 % až na čtvrtou příčku. Pomyslný bronz získala se skóre vyšším než 67 % rakouská dvojice Julia Sciancalepore a Heinrich IV. Českou republiku zastupovala reprezentační jednička Anastasja Vištalová, která má rovněž zkušenost z paralympijských i světových jezdeckých her. V Královicích se představila v sedle desetileté klisny Dominique a s velmi pěkným hodnocením dosahujícím téměř 70 procent dokončila na druhém místě v gradu I. Skvělým výkonem oceněným známkou 74,106 % se ve freestylu blýskla zkušená Italka Sara Morganti a v sedle Ferdinanda di Fonte Abeti si dojela pro vítězství.

V takzvaném gradu II se velmi dobře prezentoval Maurillo Vaccaro z Itálie s koněm Bonaire. Přestože jeho skóre přesáhlo 68 procent, na vyšší než třetí místo to v silně obsazené soutěži nestačilo. Druhá dokončila německá dvojice Martina Benzinger a Fritzzantino. Jejich výkon by ohodnocen známkou převyšující 71 procent. V gradu II se představil jeden z nejlepších paradrezurních jezdců světa Rakušan Pepo Puch. Ten je několikanásobným medailistou ze Světových i paralympijský her. Bývalý reprezentant ve všestrannosti, jenž se paradrezuře věnuje po těžkém úrazu, který utrpěl v roce 2008, potvrdil v Královicích světovou třídu. Zajel s koněm Sailor´s Blue sestavu, kterou rozhodčí ocenili 76,633 %. To byla také nejvyšší známka udělená za volné jízdy napříč všemi kategoriemi.

Ve třetí skupině dominovali zástupci Německa, kteří obsadili kompletní stupně vítězů. Těsně za nimi zůstala slovenská jezdkyně Lucia Krivosudská s Amadeem. Pro pomyslný bronz si dojela Bärbel Hick v sedle valacha Dona Adriana. Druhé místo brala její krajanka Annemarie Ondrusch, která s koněm Rusty S zapsala do výsledkové listiny bezmála 70 %. Vítězem se stal další z německých reprezentantů, bronzový a stříbrný medailista z paralympiády v Riu, Steffen Zeibig. Královický mítink absolvoval s koněm Feel Good. 

Ve skupině s označením čtyři se představili dva účastníci. Polák Maciej Bigaj s koněm Grojec R dokončil úlohu se známkou 65,225 %. O více než čtyři procenta lepší hodnocení získala italská dvojice Erica Barozzi a Zizifo Interagro. Do volné úlohy pro jezdce ve skupině pět nastoupila pouze Uruguayka Alfon-sina Mal-do-nado. Ta je rovněž velmi zkušenou jezdkyní, která nechyběla na posledních paralympijských hrách v Riu. V Česku závodila s koněm World Champion a vybojovala více než 71 %.

Účastníci při závěrečném dekorování neskrývali spokojenost s organizací i atmosférou celých závodů. Tu si společně s vysokou sportovní úrovní pochvalovala i prezidentka České jezdecké federace – Ing. Olga Plachá. Pokud se chcete podívat na všechny volné sestavy mezinárodních paradrezurních závodů v Královicích, pak klikněte na náš web www.equitv.cz!

Ve dnech 12. až 15. dubna se v areálu výstaviště v pražských Letňanech konala premiéra veletrhu For Horse určeného milovníkům koní a všeho, co k chovu koní a jezdectví patří. Během čtyřdenního programu měli návštěvníci nejen možnost využít bohaté nabídky mnoha prodejců a vystavovatelů, ale také sledovat zajímavý doprovodný program.
O realizaci tohoto nového projektu Pražského výstavního areálu v Letňanech jsme si povídali s manažerkou veletrhu FOR HORSE, Ing. Petrou Lipkovou

Ještě jednou se dnes vracíme k velkému úspěchu týmu Prague Lions při závodech Global Champions League na Miami Beach. Po vítězství v druhém kole této prestižní parkurové série jsme natočili s členkou družstva Pražských lvů Annou Kellnerovou zajímavý rozhovor, jehož zkrácenou verzi přinášíme v nadcházejících minutách...

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 
Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY

Již od čtvrtka 19. dubna probíhá v Martinicích u Březnice zahajovací mítink domácí parkurové extraligy, za kterou je považován již 17. rokem Český skokový pohár. Vrcholem čtyřdenního programu bude v neděli 22. dubna samozřejmě Velká cena Martinic postavená na výšce 145 centimetrů. Předcházet jí budou dílčí finále Czech Junior Cupu a seriálu U25 pro jezdce do 25 let věku. Amateur Tour pro neprofesionální jezdce starší 18 let bude mít svoji bodovanou soutěž již v sobotu odpoledne. Celkem v Martinicích bude k vidění 19 soutěží a internetová televize EquiTV vám nabídne nedělní klání živě prostřednictvím on-line vysílání.

Od čtvrtka 19. do neděle 22. dubna probíhají v Kladrubech nad Labem mezinárodní vozatajské závody. Tzv. Rudolfova poháru se letos zúčastní téměř stovka kočárů, což je dosavadní rekord tohoto mítinku. Nejatraktivnější částí je tradičně sobotní maraton. Vše uzavře v neděli parkur mezi kužely. 

Nabitý program bude také na pardubickém dostihovém závodišti, které pro změnu hostí úvodní kolo seriálu Zlatá podkova ve všestrannosti. To se koná od pátku 19. do neděle 22. dubna.
Ve stejnou dobu budeme alespoň na dálku sledovat i výkony českých jezdců při třetí části světové parkurové série Global Champions. Tým Prague Lions bude bojovat opět o co nejlepší umístění a udržení si průběžné druhé pozice v ligovém žebříčku. 

Množství upoutávek slibuje pro milovníky koní nejen velmi pestrou víkendovou nabídku, kam vyrazit za koňmi, ale také bohatou skladbu příštího Jezdeckého magazínu EquiTV, u jehož premiérového vysílání se těšíme tradičně ve čtvrtek na viděnou!

 

reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
ČT⏳18.04. ⏰09:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE