EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 19. března 2015

reklama

V dnešním Jezdeckém magazínu EquiTV vás zavedeme do Trojanovic, kde proběhlo předposlední kolo zimního Jezdeckého poháru spřežení. Jeho otevřené finále se uskuteční již v pátek 20. března při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem...

19.03.2015 18:18  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner

Nečekaná sněhová nadílka překvapila účastníky závěrečného vozatajského kola halového zimního Jezdeckého poháru. Ti se totiž o posledního body do žebříčku před finálovými soutěžemi utkali v Trojanovicích v podhůří Beskyd. Během soboty 14. března se tam sjely čtyři desítky kočárů.
 
Všechny pohárové soutěže byly tradičně vypsané jako dvoukolové, kdy o konečném pořadí rozhoduje součet bodů z obou kol. Nejpočetnější startovní pole čítala soutěž jednospřeží. V konkurenci sedmnácti startujících si velmi dobře vedl Ota Bareš. Chyboval pouze v první jízdě. Druhou již zvládl bez zaváhání, a to mu přineslo konečné třetí místo. Průběh závodu v podání Karla Nývlta měl opačnou tendenci. První kolo se mu povedlo výborně a ani jednou nezaváhal, ale v druhé jízdě jedna chyba přišla. Celkový výsledek i tak stačil na stříbrnou příčku a devítibodový příděl do žebříčku celého seriálu. Nejvyšší počet pohárových bodů za prvenství připadl Pavlu Drbohlavovi. V každém z kol sice zaznamenal po jedné chybě, ale tento jezdec jako jediný dokázal velmi svižným tempem stlačit oba časy pod 100 sekund. Jeho celkové skóre 199,7 bylo ze všech nejlepší a Pavel Drbohlav tak potvrdil svojí pozici v čele bodování poháru v kategorii jednospřeží. 
 
V soutěži dvojspřeží figuruje Petr Vlašic ve výsledkové listině hned dvakrát. Zapřahal totiž dva páry a s oběma se mu velmi dařilo. S koňmi Bubin a Iboja zaznamenal třetí místo. V první jízdě sice přišlo jedno zaváhání, druhá ale už byla čistá a poměrně rychlá.V součtu jen o půl druhého bodu lepší výsledek zaznamenal Václav Coufalík. V celém závodu inkasoval 5 trestných sekund za shození míčku v jedné z překážek a konečné skóre 221,4 mu vyneslo druhé místo společně s 9 body do pohárového žebříčku, v jehož čele se udržel i po tomto závodu. Velmi těsný rozdíl jednoho bodu dělil pomyslné stříbro od zlata. Prvenství zaslouženě získal vozataj, který prošel oběma koly jako jediný čistě. Byl jím Petr Vlašic se svým druhým párem a získal tak také maximální příděl deseti bodů do zimního seriálu. Přestože je v průběžném pořadí na druhém místě za Václavem Coufalíkem, čtyřbodová ztráta v dvojnásobně bodovaném finále nemusí být těžce překonatelná.
 
Sedmička startujících se postavila na start poslední kategorie, často nazývané jako královské kategorie čtyřspřeží. Jedinou ženou v soutěži byla Kateřina Sklenská. Ta se v pohárovém bodování rozhodně nemá za co stydět, drží se totiž na průběžném třetím místě. V Trojanovicích ovšem skončila v mužské konkurenci až sedmá. O příčku lépe se umístil Libor Kurka. Zejména první kolo mu zřejmě nevyšlo podle představ. Mezi překážkami strávil poměrně dlouhý čas a k tomu dvakrát chyboval. Druhá jízda byla o poznání rychlejší, ale i tam se vloudilo shození. Na lepší, než šesté místo to tedy nestačilo. Vedoucí jezdec poháru v kategorii dvojspřeží Václav Coufalík zapřáhl i „čtyřku“ a nevedl si vůbec špatně. Tempo jeho jízd bylo velmi dobré, ale shoditelný prvek na překážkách padal k zemi až příliš často. Celkem si připsal v obou kolech dvacet trestných bodů k dosaženým časům, a tak mu ve výsledkové listině patří pátá pozice. Čtvrté místo si vyjel Jaroslav Juráň, který chybami na překážkách nešetřil. Vše ale dohnal velmi dobrými časy. I po přičtení všech trestných bodů za shození bral sedm bodů do hodnocení zimního Jezdeckého poháru. Ze středočeských Němčic vážil cestu do Beskyd český reprezentant Josef Hrouda. Je zvykem, že rychlosti mezi překážkami se tento jezdec nebojí, bohužel však došlo ke čtyřem shozením, což na lepší než třetí příčku nestačilo. V pohárovém bodování je Josef Hrouda průběžně druhý. Petr Vlašic patří v seriálu Jump and Drive Winter Tour rozhodně k nejaktivnějším vozatajům. Nejen, že absolvoval předchozí soutěž s dvěma páry, ale koně také zapřáhl v kategorii čtyřspřeží. Ani on se nevyvaroval poboření překážek, za která inkasoval v součtu pětadvacet bodů. Ale časy byly výborné a zajistily Vlasičovi druhé místo. Po přičtení devíti pohárových bodů tak stále vede průběžné pořadí této kategorie. 
 
Stálicí české vozatajské reprezentace je Jiří Nesvačil starší. A v Trojanovicích ukázal proč. Stejně jako jeho konkurenti sice také nasbíral poměrně dost bodů za chyby na překážkách, ale jeho časům už nikdo konkurovat nemohl. Jako jediný totiž v podstatě celou trasu dokázal se čtveřicí koní procválat. Dojel si tedy pro celkové prvenství a plný počet deseti pohárových bodů. 
 

SMS SOUTĚŽ 

Také dnes pro vás máme diváckou SMS soutěž o ceny! Již tradičně můžete vyhrát Koňský šampon - MANE N´TAIL, jehož receptura sice pohází z koňského šampónu, ale určený je především pro lidi. Vítěz navíc od nás obdrží zdarma PREMIUM PROGRAM internetové televize EquiTV na 1 rok, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. 
 
Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, která zní:
Který jezdec vede průběžné pořadí kategorie čtyřspřeží zimního Jezdeckého poháru? 
(A) Petr Vlašic
(B) Jiří Nesvačil starší
 
Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10 do pondělí 23. března 2015 12.00 hodin. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! SMS lze zasílat pouze z ČR. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz. Infolinka: 296363199, www.platmobilem.cz (stránka Asociace provozovatelů mobilních sítí).
 
Zmiňované ceny od nás obdrží autoři SMS se správnou odpovědí, které dorazí jako 5., 10. a 20. v pořadí. Pokud si náhodou nejste jisti se správnou odpovědí, která před malou chvílí zazněla, můžete se na tento pořad podívat ještě jednou – buď při některé z televizních repríz, nebo na internetu. Odkazy na všechny díly najdete na adrese www.jezdeckymagazin.cz.
 

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Jezdecký festival probíhá již od středy 18. března, ale hlavní vrcholy přijdou na řadu až poslední tři dny. V pátek proběhne finále zimního Jezdeckého poháru spřežení, v sobotu dopoledne se těšte na voltiž, po níž bude následovat přehlídka plemenných hřebců. Odpoledne se pak bude skákat a na večer si organizátoři připravili show program plný netradičních ukázek.
 
V neděli dopoledne si přijdou na své příznivci drezury a celý festival vyvrcholí parkurovými soutěžemi. Třešničkou na dortu bude Velká cena Czech Equestrian Teamu na výšce překážek 140 centimetrů. Pokud náhodou nebudete moci dorazit do Lysé nad Labem osobně, tak si nalaďte televizi EquiTV, kde po celých pět dní Jezdeckého festivalu běží živé internetové vysílání. Více se dozvíte ze stránek pořadatele na adrese www.jezdeckyfestival.cz
 
Nezapomeňte také, že příští čtvrtek pro vás budeme mít další díl Jezdeckého magazínu, který pro vás natáčíme právě na zmiňovaném festivalu. Takže brzy opět na viděnou!

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE