EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 18. října 2018

reklama

Jezdecký magazín EquiTV s datem 18. října nabízí tři reportáže. Podíváme se na pražskou Gabrielku, kde se konalo XII. Pražské skokové derby. Poté zavítáme do Olomouce na GP Jana Kutěje a v závěru si připomeneme tiskovou konferenci k Prague PlayOffs.

18.10.2018 16:11  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner

Dvanáctý ročník Pražského skokového derby hostil v sobotu 13. října jezdecký klub v Praze 6 na Gabrielce. Panovalo babí léto a krásné slunečné počasí přilákalo na start této speciální soutěže s terénními skoky celkem dvacet dvojic.

V soutěžích derby často závodí jezdci specializující se na všestrannost. K nim patří Karolína Petrová s koněm Kim-C. Na Gabrielce se jí však příliš nevedlo, s třemi chybami dojela až osmá. Sedmá skončila Zuzana Bártová na klisně Crazy Lee, která chybovala dvakrát a na pojetí celé trasy potřebovala bezmála 149 sekund. Účast si nenechal ujít také loňský obhájce vítězství Jan Chýle. Na start se postavil se dvěma koňmi a s oběma dovezl shodně po osmi trestných bodech. V případě klisny Valencie 4 měl jejich čas hodnotu bezmála 141 sekund, který stačil na šestou příčku. V sedle Vendety 2 dokázal na trase dlouhé jeden kilometr stlačit čas ke 135 sekundám, což mu vyneslo čtvrté místo.

Na pátou příčku výsledkové listiny se vklínila mezi dva koně Jana Chýleho Adéla Císařová s valachem Chestertonem. Dovezla s ním do cíle osm trestných bodů a její čas měl hodnotu rovných 140 sekund. Na stupně vítězů dosáhl Ondřej Potluka, který dojel třetí. Na Land Masterovi, s nímž vyhrál Pražské skokové derby před dvěma lety, chyboval letos dvakrát a cílem projel ve výborném čase 131,80 sekundy. Pomyslné stříbro si z Gabrielky letos odvezl Tomáš Tesárek, jenž sedlal Fionu. Jako jeden ze dvou účastníků překonal kurz pouze s jedním shozením. Čtyři trestné body a čas lehce přes 131 sekundu – to byl letošní vítězný výsledek. Dosáhla ho Klára Voříšková s klisnou Cassablancou.

Nezkrácený videozáznam Pražského skokového derby najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.

Parkurová Grand Prix Jana Kutěje, kterou hostí každoročně Equine Sport Center v Olomouci, se tradičně konala během druhého říjnového víkendu. Ten přinesl krásné slunečné počasí, které uvítali všichni účastníci těchto oblíbených podzimních závodů. Program vyvrcholil v neděli 14. října, kdy byly připravené soutěže ve třech různých úrovních obtížnosti. Všechny se jely jako dvoukolové s finále pro deset nejlepších dvojic.  

V kategorii L se dvěma hvězdami, kdy překážky dosahují výšky 120 centimetrů, postupovalo do rozhodující jízdy všech deset finalistů s čistým kontem. Takže konečné pořadí záleželo pouze na finálových výkonech. Jiří Malý v sedle Sepultury překonal druhou jízdu znovu bez zaváhání a dosažený čas 37,65 sekundy mu stačil nakonec na třetí místo. O sedm desetin rychlejší byla také bezchybná Gabriela Staňová, která závodila s Lotte-HS a dojela si pro druhou příčku. Vítězkou se stala Lucie Strnadlová s klisnou Carpalou-Peli. Cílem procválala rovněž s nulou a druhé Gabriele Staňové nadělila více než dvě sekundy.

Na účastníky soutěže na úrovni S** čekaly překážky dosahující výšky do 130 centimetrů. Také v tomto případě si s kurzem poradila dlouhá řada koní bez trestných bodů, a tak všichni finalisté postoupili s čistým kontem. Podruhé překonal parkur bez shození Zdeněk Žíla s belgickým valachem Consulentem De Prelet. S časem 38,39 sekundy bral pomyslný bronz. O půl sekundy méně stačilo při finálové jízdě slovenskému reprezentantovi Igorovi Šulkovi s Wavo Lampardem. Na překážkách rovněž nechyboval, což mu vyneslo druhé místo. Další slovenská dvojice Barbora Sokolová a Reyna Wavo byla ještě o pět desetin sekundy rychlejší a s čistým kontem si dojela pro vítězství.

Nejvyšší kategorie Grand Prix Jana Kutěje byla vypsána na úrovni dvouhvězdového ST, tedy s překážkami do 140 centimetrů. Veronika Jelínková v sedle hřebce Forevera postupovala do rozhodující části s jednou chybou. V druhé jízdě však přidala ještě tři a pořadí TOP10 uzavřela. Tři chyby zaznamenal ve finále také Zdeněk Žíla s klisnou Vanillou 2, a přestože si v základním kole zapsal nulu, výsledek stačil celkově až na deváté místo. Po jedné chybě dovezla v každé jízdě Jana Francová v sedle valacha Quinza Z. Čas dosažený v druhé jízdě měl hodnotu více než 45 sekund, což znamenalo osmou příčku. Stejné bodové skóre měla Nikola Bielíková na hnědákovi Carthinjovi, rozhodující čas byl však výrazně lepší než u Jany Francové, takže z toho bylo sedmé místo.

Šestý dojel Sergei Motyguine se svou stájovou jedničkou Dylanem. Ten po čisté základní jízdě chyboval jednou ve finále.Lucie Strnadlová se probojovala mezi nejlepších desítku hned se dvěma koňmi. V sedle Feminy předvedla nejlepší finálový výkon ze všech účastníků TOP10, jenže kvůli chybě v první části soutěže to stačilo až na pátou příčku. Výrazně lepšího umístění dosáhla s běloušem Fall River Blue VDL. S tím totiž předvedla dvě bezchybné jízdy a dojela druhá.

Dařilo se také Filipovi Doležalovi. Do finále postoupil bez trestných bodů hned se dvěma svěřenci a s oběma dokázal čistý výkon zopakovat. Do výsledkové listiny se zařadil podle dosažených časů. S koněm Exclusive Demeter obsadil čtvrté místo. O příčku lépe se umístil s maďarským hřebcem Exclusive Reason du Ganad. Pro vítězství si ve vyrovnané konkurenci dojel Slovák Igor Šulek, který s Wavo Aramisem nechyboval ani v jedné části Grand Prix a z jezdců s dvojitou nulou měl nejlepší čas. 

Pokud se chcete podívat na nezkrácený videozáznam všech zmiňovaných soutěží Grand Prix Jana Kutěje v Olomouci, klikněte na náš web www.equitv.cz.

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY

Jezdecký sport v roce 2018 nabídl nepřeberné množství akcí. Nejvíce se jich tradičně koná v parkurovém skákání, a tak právě jemu bude věnován první ze souhrnných pořadů, jehož premiéru plánujeme na 25. říjen. Ve čtvrtek 1. listopadu se můžete těšit na výběr toho nejzajímavějšího z tzv. terénních disciplín, jimž jsou všestrannost, spřežení, ale také vytrvalost.
O týden později se podíváme na estetické disciplíny konané často pod střechami jezdeckých hal. Jedná se o drezuru, pardrezuru, voltiž a reining. Speciální pozornost si jistě zaslouží parkurová série Global Champions, která poprvé v historii vyvrcholí v polovině prosince v pražské O2 areně. 
Ve čtvrtek 15. listopadu již budeme znát jména vítězů a dalších umístěných během předposledního mítinku konaném v katarském Dauhá. Bude to tedy ideální příležitost si připomenout dosavadní průběh všech patnácti kol, která předchází PlayOffs.
Můžete se tedy spolehnout, že i v nadcházejícím měsíci jezdecký sport na televizních obrazovkách rozhodně nebude chybět! – Takže brzy opět na shledanou!

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE