EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 18. května 2017

reklama

Hned dvě reportáže uvidíte v tomto vydání Jezdeckého magazínu. První nás zavede do Hořovic, kde se 14. května jela hlavní soutěž druhé květnové túry. Potom zavítáme do Němčic na první kolo vozatajského Wetbloc Cupu, které se konalo 29. dubna...

18.05.2017 16:54  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner
banner

Ve dnech 13. a 14. května se konaly druhé letošní závody série Květnové hořovické tour 2017. Jak název túry napovídá, jejich dějištěm byly středočeské Hořovice. Jezdci si mohli vybrat celkem z jedenácti parkurových soutěží. Vrchol přineslo nedělní odpoledne, kdy byla připravená soutěž stupně T s jednou hvězdou, tedy s překážkami do 145 centimetrů. Ta přilákala k účasti velmi silnou konkurenci. 

Stejně jako ve Velkých cenách Českého skokového poháru čekal na deset nejlepších dvojic ze základního kola finálový parkur. Brány do finále však zůstaly uzavřené mnoha výborným dvojicím, které často obsazují v těžkých soutěžích na domácí scéně přední pozice. Jan Štětina startoval v hořovickém Téčku s Douglasem a Benitem. S oběma koňmi však po chybách dokončil v třetí desítce výsledkové listiny. Devět trestných bodů si připsal na konto Josef Pařenica v sedle klisny Sarah Sun, což na postup do rozhodující části nestačilo. Vítězná dvojice předchozí soutěže stupně ST Jiří Papoušek a Jenifer základní parkur nedokončila. Jezdec předvedl lepší výkon s jiným svým koněm – Calvinem KB, ovšem ani s ním se po jedné chybě do finále nedostal.

Konečnou jedenáctou příčku obsadila Antonia Sabathilová v sedle Antalie. Dvojice chybovala jednou, a vstupenka do druhé části soutěže jí unikla jen o půl sekundy. Jedno zaváhání potkalo v základní části Michaelu Refkovou s Grace Federicou. Dosaženým časem do finálové desítky patřila, ovšem jezdkyně se rozhodla do druhých jízd nenastoupit, což pro ni znamenalo automaticky desáté místo.

Barbora Tomanová měla ve finále napilno. Do TOP10 se dostala totiž rovnou se třemi svými svěřenci. S Corcovadem v první jízdě nechybovala, napodruhé však přidala devět trestných bodů, a spokojit se musela s devátým místem. Jen o jednu pozici lepší výkon předvedla v těžkém parkuru s Clintonem. V tomto případě si přinášela ze základního parkuru jeden trestný bod, ke kterému přidala penalizaci za jedno shození. Čtyři trestné body v součtu zaznamenal Matěj Kotalík, který sedlal Cesana. Chyba přišla až ve finálové jízdě, a bylo z toho sedmé místo. 

Bezkonkurenčně nejrychlejší jízdu předvedl v rozhodující části soutěže Aleš Opatrný s Apolem, jenže ani on se nevyhnul chybě a dojel tak se čtyřmi trestnými body šestý. Barbora Tomanová v sedle klisny Sorceress překonala oba parkury bez zaváhání a byla tak jednou z pěti dvojic, které v průběhu celé soutěže nechybovaly. Dosažený čas 52,61 sekundy jí vynesl pátou příčku. O bezmála dvě sekundy rychlejší byl Sergej Motigyn na Dylanovi, který také dokončil obě jízdy s čistým kontem a obsadil čtvrté místo.

Pomyslný bronz vybojovala Natálie Roučková. Ta v sedle Clintgolda zvolila velmi svižné tempo a cílem finálového kurzu projela v čase 46,87 sekundy. Jedna desetina vteřiny k dobru znamenala druhou příčku pro bezchybného Václava Nágra v sedle Normana. Vítězem hlavní soutěže se stal Aleš Opatrný s dalším jeho svěřencem Santorinem. Dvojice procválala po čistém výkonu cílem finále v čase 44,96 sekundy.

Aleše Opatrného jsme po vyhlášení soutěže požádali o krátký rozhovor, ve kterém jsme se ptali nejen na hodnocení Květnové hořovické tour, ale také na Global Champions Tour v Madridu, která je na programu v tomto týdnu. Nezkrácený video záznam hlavní hořovické soutěže i celý rozhovor s Alešem Opatrným najdete na našich stránkách www.equitv.cz.

Se zcela novým projektem přišli na českou vozatajskou scénu pořadatelé ze Stáje Afrodita v Němčicích u Kolína. V letošním roce probíhá v tamním Vigvam Resortu seriál závodů s názvem Wetbloc Cup. Jedná se o dva kvalifikační závody, na které naváže finále, jež se odehraje v srpnu. V kvalifikacích čekají jezdce vždy tři kola, z kterých se do pořadí započítávají dva nejlepší výsledky. Jak proběhl premiérový mítink, jenž se konal v sobotu 29. dubna, to vám přiblížíme v následujících minutách...

V kategorii jednospřeží si pro třetí místo dojela Petra Dušková s Nickem. Její celkové skóre mělo hodnotu 270,90 bodu. O necelé tři trestné body méně měl Milan Domes, který zapřahal lipicána jménem Pluto XIV – 1 Pajkos. Jejich výkon stačil na druhou příčku. Soutěž tzv. singlů ovládla Markéta Sedlinská s Conversanem. Jezdkyni se započítávala dvě kola, jejichž součet činil 255,80 bodu.

Nejpočetnější startovní pole čítalo klání dvojspřeží, v němž na medailových pozicích byly mezi účastníky jen nepatrné rozdíly. Třetí příčku vybojoval domácí jezdec z pořádající stáje Josef Hrouda. Ten součet bodů ze dvou nejlepších kol stlačil těsně pod hodnotu 275 bodů. Dlouholetý český reprezentant Jaroslav Kohout s kladrubským párem dosáhl na druhé místo, když dokončil s výsledkem 273,66 bodu. Pouze o patnáct setin trestného bodu méně si vyjel ve dvou započítaných kolech celkový vítěz dvojek Zdeněk Jirásek.

Josef Hrouda ze Stáje Afrodita nastoupil také do královské disciplíny tedy kategorie čtyřspřeží, v níž se sešla konkurence tří vozatajů. Soutěž měl rozjetou výborně, v prvním kole vyhrál. Další účinkování však vzdal. Druhé místo získala Kateřina Sklenská, která soutěž dokončila s konečným součtem 403,45 bodu. Bezmála o sedmdesát trestných bodů méně měl celkový vítěz soutěže čtyřek, kterým byl Petr Vlašic. 

SOUTĚŽ

I tento týden můžete s Jezdeckým magazínem EquiTV soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 
Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás zmíněnou výherní poukázku. Neváhejte tedy a hned teď se přihlaste na www.jezdeckymagazin.cz. Na stejné adrese najdete také jména výherců z předešlých soutěží.

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Druhé kolo Českého skokového poháru hostí ve dnech 19. až 21. května ostravské kolbiště ve Staré Bělé, odkud pro vás v neděli budeme všechny seriálové soutěže vysílat živě na našich stránkách www.equitv.cz.

Během stejného víkendu se uskuteční další mítink seriálu Zlatá podkova. Soutěže ve všestrannosti v rámci této série proběhnou v jihočeské Borové u Chvalšin, vozatajské klání Zlaté podkovy se koná v Těšánkách nedaleko Kroměříže.

Kromě domácího dění pro vás budeme sledovat i další kolo Global Champions League, které se koná od 19. do 21. května v Madridu. Souhrnnou reportáž s podrobnými informacemi o tom, jak se tam dařilo našemu Alešovi Opatrnému, vám nabídneme již v příštím díle Jezdeckého magazínu, u jehož sledování se těšíme na viděnou!

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE