EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 17. srpna 2017

reklama

Další vydání Jezdeckého magazínu nás zavede nejprve do Valkenswaardu, kde se konalo třinácté kolo GCT a GCL. Druhá část je věnovaná pardubickému šampionát haflingů a do třetice se vrátíme k ČSP ve Zduchovicích, konkrétně k túrám CJC a U25.

17.08.2017 15:46  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Třináctý mítink Longines Global Champions Tour hostil ve dnech 11. až 13. srpna areál v nizozemském Valkenswaardu, který je domovem zakladatele celé této prestižní světové série parkurových závodů závodů – Jana Topse. Právě tam byla tradice prestižního parkurového seriálu založena.

Pro účast v týmové soutěži Global Champions League byla za celek Berlin Lions vybrána dvojice jezdců, jež se skvěle prezentovala o týden dříve v Londýně, Anna Kellnerová a Max Kühner.
První část ligy se odehrála v pátek v podvečer a na jezdce čekaly překážky s výškou do 155 centimetrů. Anna Kellnerová sedlala hřebce Giljandra van den Bosrand. Předvedla výbornou jízdu, z níž dovezla pouze 1 trestný bod za překročení stanoveného času. Její kolega Max Kühner zvolil pro první část soutěže belgického valacha Ascalana. Také jemu se dařilo, na parkuru nezaváhal a týmové skóre tak nezatížil žádnými trestnými body. Dvojice se zároveň probojovala do rozeskakování soutěže, v němž přišlo jedno zaváhání, což v samostatném individuálním hodnocení stačilo na 10. místo. V soutěži družstev se členové Berlin Lions drželi po prvním kole na slibné 2. příčce.

V sobotu čekal na jezdce druhý parkur v rámci týmové soutěže a jeho překážky dosahovaly již výšky 160 centimetrů. Anna Kellnerová nastoupila opět s Giljandrem. Po shození oxeru s číslem 4 a chybě v následném dvojskoku dovezla v jinak pohledné jízdě celkem 9 trestných bodů, což je včetně jednoho bodu za překročení stanoveného času. Soutěž přinesla nezvykle mnoho chyb v podání ostatních startujících, takže na dosah bylo medailové umístění. Výsledek 10 trestných bodů v součtu, který po jízdě Anny Kellnerové měli Berlínští lvi, by na něj stačil. Max Kühner pro druhou jízdu sedlal hřebce Alfa Jordan. Bohužel s ním chyboval nejprve ve dvojkombinaci na překážce 5B a následně ještě třikrát v úplném závěru. Tím se skóre týmu navýšilo na 26 bodů, což stačilo na 10. místo. I tak je toto umístění pro tým Berlin Lions druhé nejlepší v letošní sezoně Global Champions League.

Jezdci nastupující v barvách Hamburg Diamonds byli jediní, kteří měli po páteční části na kontě nulu. Vedení si nenechali vzít ani o den později, když inkasovali trestné body za jediné zaváhání. Belgičan Jos Verlooy zajel první čistou jízdu s Igorem. Druhou jízdu absolvoval běloušem Caracasem, a právě při ní jednou chyboval. Jeho nizozemský kolega Harrie Smolders nastupoval do prvního kola s koněm Capital Colnardo a předvedl s ním bezchybný výkon. Čistě překonal parkur také napodruhé v sedle své jedničky Emeralda. Družstvo Hamburg Diamonds se vítězstvím vyhouplo do vedení ligové série, 1. místo drží se ziskem 265 bodů. O 8 bodů méně mají Valkenswaard United na 2. příčce a třetí jsou s 218 body členové Mexico Amigos.

Sobota nabídla také druhý z vrcholů mítinku, Velkou cenu Valkenswaardu. Osm dvojic si s parkurem vysokým 160 centimetrů poradilo bez shození, a tak přišlo na řadu rozeskakování. Suverénně nejrychlejší jízdu v čase 38,10 sekundy předvedl belgický jezdec Gregory Wathelet na koni Eldorado van het Vijverhof.  Bohužel však chyboval, a tak se musel spokojit s 5. místem. Čtveřice jezdců dokázala po čistém základním parkuru zopakovat nulu i v rozhodující části. Jos Verlooy s Caracasem projel cílem v čase 41,51 sekundy a skončil čtvrtý. O sekundu rychlejší byl domácí reprezentant Maikel van der Vleuten na koni VDL Groep Verdi, který bral pomyslný bronz. Druhé místo obsadil Němec Christian Ahlmann v sedle Codex One. Čas své bezchybné jízdy stlačil těsně pod 40 sekund. Nejrychleji a zároveň bez shození projel kurzem rozeskakování italský jezdec Lorenzo de Luca s valachem Ensorem de Litrange a stal se tak vítězem třinácté letošní Grand Prix v rámci Global Champions Tour.

V čele žebříčku je nadále Harrie Smolders z Nizozemí, který má na svém kontě 268 bodů. Němec Christian Ahlmann postoupil s 257 body na 2. příčku, z níž odsunul italského jezdce Alberta Zorziho. Ten je třetí s odstupem pouhých dvou bodů.

Pardubické dostihové závodiště hostilo ve dnech 4. až 6. srpna Mezinárodní šampionát haflingů. Příznivci tohoto plemene mohli vidět jeho zástupce jak při výstavě, tak v akci při sportovních disciplínách.

V drezuře pro mladší koně se nejlépe předvedl Art v sedle s Lucií Čermákovou, který vyhrál otevřenou mezinárodní soutěž, a tím zároveň i soutěž mistrovství republiky. Mezi staršími koňmi se při drezurní úloze líbila nejvíce zahraniční reprezentantka Manuela Reidinger s Golden Princess 7. Nejlepší z domácích účastníků byla Laura Lišková na Hany, která se tak stala vítězkou mistrovství České republiky. 

Také parkurové soutěže byly zvlášť vypsané pro mladší a starší koně. V mladší kategorii vyhrála v celkovém hodnocení, a tím zároveň v mistrovství republiky, Klára Dohodilová se Sagarou. Daniel Pospěch na Artist-L ovládl starší parkurovou kategorii. Stal se vítězem otevřené mezinárodní soutěže, a tím také mistrem České republiky.

Ve všestrannosti nenašla přemožitele další ze zahraničních dvojic Dunja Schicht a Mr. Benjo. Nejlépe umístěným českým účastníkem se stal Michal Špalek s Wunjou, který byl v celkovém pořadí třetí. V národní soutěži získal titul šampiona.

Čtvrtou sportovní disciplínou, v níž se haflingové v Pardubicích představili, bylo klání dvojspřeží. V něm nenašel přemožitele Milan Kořínek, který zapřahal koně Starfight a Stargate. Český reprezentant zvítězil v celkovém hodnocení, což znamenalo zároveň titul z národního šampionátu.  

Návštěvníci pardubického závodiště měli možnost prohlédnout si halfingy také během výstavy, při níž byly prezentovány odděleně kategorie pro hřebce a pro klisny. Celkově se vyhlašovali vítězové v deseti samostatných skupinách. Vítězem mezi hřebci a zároveň šampionem plemeníků se stal zahraniční zástupce Sternwächter. Z českého chovu se nejvíce komisi líbil hřebec Art, jenž byl v mezinárodní soutěži třetí. Napříč mladšími kategoriemi klisen si nejlepší hodnocení a titul šampionky odnesla vítězka soutěže tří a čtyřletých klisen Amelina. Šampionkou starších klisen se stala Bahar, která soutěžila ve skupině pěti až sedmiletých. 

Na našem webu s adresou www.equitv.cz najdete nezkrácený video záznam téměř celé této třídenní akce.

Ve Zduchovicích nedaleko Kamýku nad Vltavou se během prvního srpnového víkendu konalo šesté kolo letošního 16. ročníku Českého skokového poháru. Tradičně při něm nemohly chybět rámcové seriálové soutěže určené pro jezdce mladších věkových kategorií, které byly na programu v neděli 6. srpna. Do dílčího finále Czech Junior Cupu, tedy soutěže určené pro juniory, nastoupilo přesně padesát dvojic. 

Soutěž byla vypsána, stejně jako v předešlých kolech, jako hendikep pro všechny účastníky, kteří jsou rozděleni podle věku do dvou výkonnostních skupin. Skákalo se na překážkách do 120, respektive do 130 centimetrů a o vítězi v závěru rozhodovalo rozeskakování. Těsně pod stupni vítězů zůstala Lucie Šlamborová s Pampalinim. Ti byli nejrychlejší z dvojic, jež absolvovaly rozhodující část s jednou chybou. Na pomyslných medailových pozicích se nechybovalo. Lucie Melmerová na koni Filoubet W&S projela cílem s nulou v čase 34,26 sekundy, což stačilo na třetí místo. Jen o pět setin sekundy rychlejší byla rovněž čistá Anna Helebrantová v sedle Call Me Z, která dojela druhá. 

Vítězkou se stala Tereza Svobodová v sedle Terry Z. Nejen, že na překážkách nezaváhala, ale svým nejbližším soupeřkám v cíli nadělila 4 sekundy.  Ve vedení Czech Junior Cupu je v kategorii jezdců od 12 do 15 let Anna Lani Novak s 65 body. Druhá Kateřina Svěráková na ní ztrácí 11 bodů, o další 3 body méně pak má třetí Veronika Kolářová. Ve starší juniorské skupině od 16 do 18 je v čele Sára Finsterle se 70 body. Druhá Linda Portychová je o 4 body pozadu. Na třetí příčce je Lucie Kumarová s 63 body.

V soutěži určené pro jezdec do 25 let – takzvané U25 – dosahovaly překážky výšky 135 centimetrů. Celkem devět dvojic překonalo kurz bez zaváhání, a tak i tentokrát přišlo ke slovu rozeskakování. Kateřina Málková do něj postoupila hned s dvěma koňmi. S Dedjitje vzdala a ve výsledkové listině to znamenalo 9. místo. Pokračování vzdala také Barbora Tomanová v sedle Datasys Crocodile Dundee a skončila osmá díky lepšímu základnímu kolu. 

Dvojice Žaneta Pokorná a Zuliantha Fortuna projela cílem zkráceného kurzu s výsledkem 8 trestných bodů a čas 37,22 sekundy jí stačil na sedmou příčku. Dvě chyby zaznamenal také Jiří Tměj s Linearis DK. V parkuru byl však rychlejší, a tak si dojel pro konečné šesté místo. Pátá byla Kateřina Málková s koněm Cornils. Její výsledek měl hodnotu 4 trestné body a 35,26 sekundy. Jednoho shození se dopustila také Andrea Halíková na Why Not Fado. Té stačil čas zaznamenaný v cíli na čtvrtou příčku. Pomyslný bronz brala dvojice Michaela Hažmuková a Capriano Z. Ani ta se však nevyhnula jednomu zaváhání. Chyboval i Alexandr Baraldi na Sopranist K. 

Z dvojic se 4 trestnými body však byl nejrychlejší a jeho výsledek stačil na druhé místo. Vítězkou se stala Alžběta Vojtková v sedle Pinky Pay. Jezdkyně zvolila taktiku na jistotu, čemuž odpovídal až sedmý dosažený čas rozeskakování. Byla však jedinou startující, která nechybovala. V čele tabulky seriálu U25 je s 85 body Kateřina Málková. Na druhou Kateřinu Kubrickou má solidní náskok 19 bodů, třetí je Barbora Tomanová s 61 body. Nezkrácený video záznam nedělních soutěží Českého skokového poháru ve Zduchovicích najdete na našich internetových stránkách www.equitv.cz.

 

SOUTĚŽ

I tento týden můžete s Jezdeckým magazínem EquiTV soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.


POZVÁNKY

Český skokový pohár pokračuje již od středy 16. srpna dalším kolem v Ptýrově u Mnichova Hradiště. Vrcholem tohoto mítinku bude v sobotu 19. srpna Velká cena eLED.cz, která se tradičně pojede od 21.00 hodin pod světly reflektorů. Od časných ranních hodin jí bude předcházet bohatý rámcový program v čele s dílčími finálovými soutěžemi seriálů Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Všechny zmíněné soutěže můžete sledovat nejen z ochozů kolbiště, ale také prostřednictvím živého vysílání na našich stránkách s adresou www.equitv.cz.

Od 14. do 20. srpna probíhá ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou tzv. Pony week, během něhož se nejprve uskutečnilo v pondělí a v úterý finále Pony-games Cupu a následně na něj navázalo mistrovství České republiky dětí na pony v drezuře a ve skocích, jehož vrcholnými dny jsou sobota a neděle.

Na reportáže z obou uvedených akcí se můžete těšit již v příštím Jezdeckém magazínu, u jehož sledování se těšíme opět na viděnou!

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE