EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 16. února 2017

reklama

Tentokrát zavítáme s magazínem do Slatiňan, kde se 11. února jelo druhé vozatajské kolo ZJP ČJF. Vrátíme se k pony soutěžím, které se jely o týden dříve v Hradištku. Na závěr se s námi Aleš Opatrný podělí o své dojmy z vítězství v GP Lublin.

16.02.2017 16:33  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

 

Druhé kolo vozatajského Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace se konalo v sobotu 11. února v hale areálu Národního hřebčína ve Slatiňanech. Soutěže započítávané do pohárového hodnocení přilákaly téměř pět desítek účastníků.

Jen v kategorii jednospřeží odstartovalo do dvoukolového klání více než dvacet kočárů. Markéta Sedlinská zaznamenala po první jízdě průběžnou desátou příčku, výkonem v druhém kole si pak výrazně polepšila a v celkovém pořadí skončila pátá. Skvěle začala Kateřina Neumanová z pořádajícího klubu, když napoprvé předvedla druhou nejlepší jízdu. V součtu s dalším kolem, které se jí příliš nevydařilo, však klesla na konečné čtvrté místo.

První část závodu vyšla výborně také Milanovi Domesovi, který dokonce před rozhodujícím kolem vedl. V součtu s druhou pomalejší jízdou to nakonec stačilo na pomyslný bronz. Druhou příčku vybojoval Dominik Brumovský, kterého v průběhu celé soutěže potkala jen jedna chyba. Navíc druhé kolo dokončil ve výborném čase pod hranicí šedesáti sekund. Bezkonkurenčně nejrychlejší byl v obou částech soutěže Pavel Drbohlav, takže i přes jedno shození v prvním kole si ve Slatiňanech dojel pro nejvyšší bodový příděl do pohárového žebříčku, na kterém se posunul na třetí místo. 

Bodování Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace v kategorii jednospřeží vede po dvou závodech Milan Domes, na druhém místě je Dominik Brumovský. 
Silná a početná sestava se objevila také na startovní listině dvojspřeží. Konečná šestá příčka připadla Otovi Barešovi, který ve dvou jízdách zaznamenal dílčí šesté a čtvrté místo. Dva bezchybné výkony předvedl Petr Vlašic, který díky dosaženým časům dojel jako pátý. Dobrý vstup do soutěže měl Libor Kurka, který s čistým kontem držel průběžně třetí příčku. V druhé části však jednou chyboval a v celkové výsledkové listině o jedno místo sestoupil.

Kategorie dvojspřeží měla mezinárodní účast. Na startovní listině byl totiž polský jezdec Jacek Kozlowski, který si udělal radost třetím místem. Lépe mu vyšla první jízda, v druhé dvakrát chyboval. Výborně zahájil Jaroslav Juráň, který v prvním kole porazil soupeře s velkým odstupem. Jenže v druhé části přišla penalizace za dvě chyby a s tím až jedenáctý výsledek v pořadí. Díky úvodnímu výkonu se přesto udržel na medailových pozicích.  Díky zaváhání Jaroslava Juráně se z vítězství mohl radovat Milan Domes, který v soutěži ani jednou nechyboval. 

A právě Milan Domes společně s Jaroslavem Juráněm drží průběžné vedení v bodování zimní túry dvojspřeží. Oba dva nasbírali prozatím 18 bodů. Na třetím místě je Petr Vlašic s 16 body.

Pět účastníků absolvovalo soutěž královské kategorie čtyřspřeží. Výsledkovou listinu uzavřel s dvěma pátými místy ve dvoukolové soutěži Libor Kurka. Vyrovnané výkony v obou jízdách podal i Jaroslav Jandl, který zaznamenal dvě dílčí čtvrtá místa, a stejná pozice mu pak připadla v konečném pořadí. Průběžně třetí byl po prvním kole Petr Vlašic, a přestože v druhé části soutěže předvedl nejlepší jízdu ze všech, byl z toho nakonec pomyslný bronz.

Skvěle zahájil Jiří Nesvačil junior, když vyhrál první jízdu, jenže napodruhé dokonce čtyřikrát chyboval, a jen díky rychlému tempu vybojoval celkovou druhou příčku. Ve velmi dobré formě zastihl druhý pohárový závod Jaroslava Juráňě. Ten se svou čtyřkou sice v obou kolech dvakrát chyboval, ale v součtu to přesto stačilo na vítězství. 
Díky triumfu ve Slatiňanech se Jaroslav Juráň posunul v průběžném hodnocení seriálu do vedení. Druhý je Petr Vlašic a třetí místo drží po 2. kole Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace Jiří Nesvačil junior.

Na našich internetových stránkách s adresou www.equitv.cz najdete nezkrácené video záznamy nejen soutěží jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží, ale také dvou předcházejících hobby soutěží a kategorie pony.

Hradištko u Sadské zažilo v sobotu 4. února první letošní parkurové závody. Při té příležitosti začala závodní sezona také jezdcům na pony, což je výrazně dříve, než tomu bývalo v předchozích letech. 

Připraveny pro ně byly dvě soutěže. V hendikepu stupně ZP se dařilo Zuzaně Šmejkalové s poníky Sting a Sofie Tempal One. Soutěž byla vypsaná na limitovaný čas, takže bylo důležité vyhnout se chybám a zároveň se co nejvíce přiblížit určenému času. Jezdkyně s oběma koňmi předvedla čisté výkony, a dosažené časy jí zařadily na druhou respektive třetí příčku.

Bezchybně překonala kurz parkuru také Sára Doležalová na Lucky Star, která navíc zvolila nejlepší tempo a cílem projela s rozdílem pouhých 27 setin sekundy od limitovaného času. Sára se však těsně po projetí cílem neudržela v sedle své klisny a spadla. To však podle pravidel jezdeckého sportu na konečný výsledek nemá vliv, a radost z vítězství jí to tak nemohlo pokazit.

Druhou vypsanou soutěží byl hendikep stupně ZLP hodnocený také na limitovaný čas. K němu se nejvíce přiblížily dvě bezchybné dvojice. S rozdílem 55 setin sekundy od určeného času si pro druhé místo dojela Kristýna Kalibánová v sedle koně Dollom I Want You. Vítězkou se stala Elena Srnová na Darlen Dulce, která se časem přiblížila k limitu na pouhou jednu desetinu sekundy.

Soutěže pro pony budou zařazovány i během dalších kol parkurové části Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace. To další se koná již 18. února a hostit jej bude opět Hradištko u Sadské. O 14 dní později seriál zavítá do Kárlovic u Slaného a 11. března bude pokračovat ve Zduchovicích. Vše vyvrcholí během Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem, kde jsou pony skokové soutěže naplánovány na úvod této pětidenní akce ve středu 22. března. 

Dlouhodobě nejúspěšnější český parkurový jezdec Aleš Opatrný zahájil sezonu 2017 startem na mezinárodních závodech kategorie CSI2* v polském Lublinu, kde dokázal zvítězit v hlavní soutěži Grand Prix. 

My si s ním v krátkém rozhovoru budeme povídat nejen o tomto prvním letošním úspěchu, ale hlavně o dalších plánech na sezonu 2017.


SOUTĚŽ


I tento týden můžete s Jezdeckým magazínem EquiTV soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás zmíněnou výherní poukázku. Neváhejte tedy a hned teď se přihlaste na www.jezdeckymagazin.cz. Na stejné adrese najdete také jména výherců z předešlých soutěží.

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE