EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 16. ledna 2014

reklama

Přinášíme vám první díl Jezdeckého magazínu EquiTV roku 2014, který od 16. ledna můžete sledovat v premiérovém vysílání každý čtvrtek po 19. hodině a případně kdykoliv poté na našich stránkách. Uvidíte v něm zpravidla dvě reportáže z jezdeckých akcí.

16.01.2014 19:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

Vždy vás také pozveme někam za koňmi a pravidelně si budete moci zasoutěžit o zajímavé ceny.

Na začátku roku 2014 jsme využili příležitosti a požádali o rozhovor prezidenta České jezdecké federace – pana Ing. Jaroslava Pecháčka, abychom společně nejen zrekapitulovali uplynulou jezdeckou sezonu, ale pověděli si více i o té nadcházející, která začíná díky prvním lednovým skokovým závodům nezvykle brzy. 

A právě časnému startu jezdecké sezony je věnována druhá reportáž úvodního magazínu roku 2014. Venku to sice ještě před pár dny vypadalo jako na jaře, ale při pohledu do kalendáře si musí každý uvědomit, že máme za sebou pouze pár dní nového roku. Jsme tedy v období, kdy většinou býval klid od všech jezdeckých soutěží. Jezdci i koně odpočívají a chystají formu na jarní měsíce. Letos tomu bude trochu jinak. Jezdecká sezona se totiž otevře již velmi brzy a to prostřednictvím zbrusu nového projektu Jump and Drive Winter Tour 2014.

Jak napovídá sám název, jedná se o seriál závodů, který v sobě snoubí parkurové a vozatajské halové soutěže. V případě parkurových jsou vypsány tři úrovně obtížnosti od 110 do 130 cm.  U spřežení jsou soutěže rozděleny na jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. Vše odstartuje již 18. a 19. ledna parkurovými závody v Hradištku u Sadské, kde se závodníci představí  v soutěžích s výškami překážek od 100 do 130 cm. Zahajovacím kolem vozatajské části Jump and Drive Winter Tour budou 1. února tradiční závody taktéž v Hradištku. Ty jsou pověstné skvělou atmosférou a hojnou diváckou účastí.

Jednou z velkých novinek letošní jezdecké sezony bude již dokončená a v České republice aktuálně největší jezdecká hala ve Zduchovicích nedaleko Kamýku nad Vltavou. Zahajovacím podnikem v tomto velmi hezkém jezdeckém stánku bude druhé kolo vozatajské části Jump and Drive Winter Tour, a to 15. února.

Parkurové jezdce čeká po měsíční pauze druhé kolo seriálu pro změnu v Hradištku – konkrétně to bude 22. a 23. února. Stejně jako v lednu bude nachystáno osm soutěží a v každé ze tří túr budou jezdci moci bodovat hned dvakrát – jednou v sobotu a jednou v neděli.

Mistři opratí mají zimní kalendář o něco bohatší, a tak si pro body ve třetím kole Jump and Drive Winter Tour  dojedou 8. března do Slatiňan. Tamní halové závody jsou již několik let tradiční součástí zimní vozatajské sezony, a tak nemohly chybět ani v kalendáři zmiňované zimní ligy. 

O tom, kdo se stane celkovým vítězem v jednotlivých částech seriálu, rozhodne celkový součet získaných bodů. Pojďme se tedy podívat na pravidla trochu podrobněji. V jedné soutěži může bodovat jezdec pouze s jedním koněm a vozataj s jedním spřežením. Do celkového pořadí parkurových jezdců se započítávají čtyři nejlépe bodované výsledky v rámci všech kol Jump and Drive Winter Tour. U spřežení se započítávají výsledky tři.

Jezdci v sedle si připisují v každé soutěži 20 až jeden bod v opačném pořadí dle umístění. Vítěz si tedy připíše 20 bodů a jezdec na dvacátém místě získá bod jeden. U spřežení je to obdobné, jen s tím rozdílem, že si v každé soutěži rozděluje body elitní desítka

Ve finále, které jak už bylo zmíněno, proběhne v Lyse nad Labem v rámci Jezdeckého festivalu, si účastníci připisují dvojnásobný počet bodů za umístění. Z čehož se dá usuzovat, že před velkým finále nemusí a doufejme, že ani nebude o ničem rozhodnuto.

V případě rovnosti bodů na prvních třech místech v rámci jedné kategorie, rozhodne o umístění lepší výsledek z poslední, tedy finálové soutěže. Důležitou informací je, že jezdec se může zúčastnit všech vypsaných kategorií, body se ovšem nedají sčítat. 

Těšme se tedy společně na novinku, která každopádně rozčeří poklidné, prochladlé vody pomyslného jezdeckého rybníka a věřme tomu, že se natrvalo zabydlí v jezdeckém kalendáři pro sezony další. Jak už bylo řečeno, vše startuje již o víkendu 18. a 19. ledna v Hradištku u Sadské.

SOUTĚŽ

Jak již bylo zmíněno, v každém Jezdeckém magazínu EquiTV bude soutěž o zajímavé ceny. Pro ty, kteří budou pořad sledovat pozorně, rozhodně nebude problém znát odpověď na následující soutěžní otázku: 

Kde probíhají první kola skokové i drezurní části seriálu Jump and Drive Winter Tour 2014?
A) v Lysé nad Labem
B) v Hradištku u Sadské
C) ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou

Odpovědi nám zasílejte na e-mailovou adresu soutez@jezdeckymagazin.cz do pondělí 20. ledna. Celkový počet správných odpovědí vydělíme třemi a autoři těch, jejichž pořadí bude shodné s násobky podílu zaokrouhleného na celou cifru dolů, od nás získají cenu. Pokud by bylo tedy k uvedenému datu dorazilo přesně 100 správných odpovědí, výhru obdrží respondenti s pořadím 33., 66. a 99. 

A na co se můžete těšit tentokrát? Na 3x dvě vstupenky na galavečer Jezdci v gala pořádaný 1. února v pražském Radiopaláci. Během něj budou udíleny výroční ceny České jezdecké federace v kategoriích sportovec roku, vycházející hvězda roku, cena za rozvoj jezdectví v České republice a cena pro jezdce navzdory všemu. 

Více se o této akci dozvíte příště nebo na stránkách EquiTV. Nezapomeňte si tedy pustit premiérové vysílání Jezdeckého magazínu EquiTV opět čtvrtek večer! Na viděnou!

VÝSLEDKY SOUTĚŽE NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE