EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 15. května 2014

reklama

Je tu další díl Jezdeckého magazínu EquiTV.cz a s ním opět dvě videoreportáže. V první vás zavedeme na dvoje mezinárodní skokové závody CSIO v Celje a v Linci. V té druhé jsme zavítali s kamerou na novou rehabilitační kliniku pro koně Equiwell!

15.05.2014 19:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |   APLIKACE   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner

Dnešní Jezdecký magazín začínáme na Císařském ostrově v Praze a ne náhodou. Právě zde se v roce 2008 zatím naposledy konal v České republice Pohár národů v rámci mezinárodních skokových závodů kategorie CSIO. A jelikož se ani letos takovéto soutěže u nás nedočkáme, rozhodli jsme se přinést vám záběry ze zahraničí, kde se v posledních týdnech dařilo českým jezdcům.

Český tým ve složení Zuzana Zelinková, Ondřej Zvára, Zdeněk Hruška a Aleš Opatrný nastoupil v pátek 2. května do soutěže Poháru národů při mezinárodních závodech CSIO ve slovinském Celje a dosáhl tam skvělého výsledku. Jsme tak moc rádi, že vám díky spolupráci s pořadateli můžeme nabídnout krátký video souhrn toho nejpodstatnějšího. Zatímco sledujete jízdu Ondřeje Zváry s Carmen Arcus při prvním kole, v němž obdržel 8 trestných bodů, zmíníme výsledky dvou jeho českých předchůdců. Zuzana Zelinková s Luka´s Ninjou udělala chybu jen na poslední překážce kurzu a Zdeněk Hruška s Calatou si připsal 21 trestných bodů. Všichni tak napjatě čekali, jak si povede finišman Aleš Opatrný s VDL Fakirem. K naší radosti ani jednou nezaváhal a dokončil s nulou na bodovém kontě, což znamenalo, že po vyškrtnutí nejhoršího výsledku jsme si nesli do druhého kola zatížení 12 trestnými body. Stejný počet trestných bodů mělo ještě Lucembursko.

V druhém kole byl z našich nejlepší Ondřej Zvára s Carmen Arcus. Ti pro změnu dokončili bez penalizace, zatímco Zuzana Zelinková zopakovala jednu chybu a Zdeněk Hruška dokončil se 17 trestnými body. Aleš Opatrý a Fakir chybovali na třetí překážce v trojskoku. Celkově si tak český tým připsal ke 12 trestným bodům z prvního kola dalších 8. To stačilo na třetí příčku s celkovými 20 trestnými body. Stejně tak se dařilo i Italům. O jeden trestný bod méně měl tým Polska, nejlepší nakonec skočilo Lucembursko. Tím ovšem české úspěchy v Celje neskončily. Zuzana Zelinková s Luka´s Ninjou překonala náročný parkur nedělní Grand Prix Celje s výškou překážek 160 centimetrů jako jediná bez trestných bodů a mohla se tak radovat z vítězství. Důležitost tomuto úspěchu dodávala i skutečnost, že se jednalo o kvalifikační soutěž pro Světové jezdecké hry v Normandii. 

Hned nadcházející víkend probíhaly další závody kategorie CSIO – tentokrát v rakouském Linci. Také v tomto případě se dostavil do Poháru národů kompletní český tým – a to ve složení: Ondřej Zvára s Cento Lanem, Zdeněk Hruška s Calatou, Kamil Papoušek s Bel Cantem Hradiště a Aleš Opatrný se Zandirem. Pohár národů probíhal v pátek 9. května a parkuroví příznivci opět pevně drželi palce, aby se náš reprezentační celek probojoval alespoň do druhého kola mezi osmičku nejlepších. První nastoupil Ondřej Zvára s Cento Lanem, který chyboval dvakrát a vzhledem k překročení časového limitu inkasoval v součtu 10 trestných bodů. Po něm se představil Zdeněk Hruška s Calatou, a i když měl o chybu méně, připsal si stejně jako Zvára kromě penalizace na překážkách i 2 trestné body za čas. Ten měly obě dvě dvojice téměř totožný – 84,41 a 84,52 sec. Ani Kamilu Papouškovi s Bel Cantem Hradiště se nepodařilo dokončit v časovém limitu – byť dosáhl nejlepšího českého výsledku – 5 trestných bodů v čase 80,99 sec. Bohužel, nejžhavější české želízko v ohni – Aleš Opatrný se Zandirem – se do cíle nedostalo, a tak český tým s 21 trestnými body ztratil šanci na postup do druhého kola a nakonec obsadil těsně nepostupovou 9. pozici z celkových dvanácti.

Velký úspěch v Linci si připsala Anna Kellnerová, která v sedle Bacary de la Ferme Blanche zvítězila v neděli 11. května v juniorské Grand Prix, v níž během rozeskakování dokončila jako jediná bezchybně a navíc s nejlepším časem. Již v náročném základním kole, které mělo výšku pekážek 140 cm, hodně dvojic chybovalo a do rozeskakování se probojovala pouze pětice soutěžících. Z toho hned dvě jezdkyně reprezentovaly Českou republiku – vedle Anny Kellnerové ještě Adéla Půlpánová s Duelem. A právě tato dvojice dojela na pěkné druhé příčce, s chybou na dvojskoku po riskantním nájezdu. Velmi dobře pro české barvy dopadla finálová soutěž Youngster Tour pro mladé koně. V té vybojoval Kamil Papoušek se svými svěřenci třetí a čtvrtou příčku. Zatímco s Chicagem dokončil bezchybně rozeskakování v čase 35,79 a na vítěze ztrácel jen tři desetiny sekundy, s Centisimem byl o necelé dvě vteřiny pomalejší. Hlavní Velké ceně Lince předcházela ještě soutěž European Youngster Cup na výšce 145 cm. Ta byla kvalifikací na evropský šampionát juniorů a mladých jezdců v Arezzu. Z našich se nejvíce dařilo Anně Kellnerové v sedle s Carpe Diem af Pan. Připsala si 4 trestné body a v čase 77,80 obsadila pěknou 9. pozici. 

Absolutním vrcholem CSIO Linz 2014 se stala již zmíněná Grand Prix zařazená do žebříčku Longines. Současně byla kvalifikační soutěží pro Světové jezdecké hry v Normandii. Původně měla být bez českých jezdců, ale nakonec v ní odstartoval Ondřej Zvára. Ten byl s Cento Lanem původně druhý pod čarou, ale jelikož se někteří jezdci rozhodli v Grand Prix nestartovat, dostalo se i na našeho reprezentanta. K naší radosti si se základním parkurem poradil velmi dobře. Jedinou chybu si připsal na překážce s logem KAP Jumping ve dvojskoku. Nakonec Ondřej Zvára skončil patnáctý. Česká reprezentace tak má za sebou dva velmi úspěšné víkendy a my budeme doufat, že se našim jezdcům a koním bude dařit na dalších mezinárodních závodech alespoň tak, jako doposud.

Koncem května oficiálně zahájí provoz první rehabilitační klinika pro koně v České republice. Vyniká svojí unikátností konceptu nadstandardní péče o koně. Poskytovat bude nejrůznější terapie ve velmi příjemném prostředí koním i lidem. 

Obec Hrobice byla doposud známá mezi jezdci jako sídlo známého parkurového jezdce Martina Šoupala. Výhoda lokality je vedle dobré dopravní dostupnosti (nedaleko rychlostní silnice 37 a R35) také umístění přímo ve zmíněném luxusním jezdeckém areálu, který poskytuje komplexní zázemí pro koně (ustájení, venkovní jízdárna, velká jezdecká hala, možnosti terénů v okolních lesích, travnaté i pískové výběhy, vnitřní výběh, chodící pás atd.) i jejich majitele (restaurace a penzion vč. fitness, tenisového kurtu, bazénu, sauny, výřivky aj.). Equiwell se navíc nachází necelých 30 kilometrů od veterinární kliniky v Heřmanově Městci.

Zakladatelka a majitelka kliniky Equiwell je Mgr. Adéla Lišková. Od roku 1990 se zbývá koňmi v nerůznějších směrech. Nejprve jako jezdec, majitel a ošetřovatel, a dále prostřednictvím pracovně studijních stáží v USA jako nadšenec pro nejrůznější oblasti péče o koně (úprava zubů koní, masáže, akupunktura, chiropraxe, elektroterapie, aromaterapie atd.). Další posun v oblasti chápání kritérii pro posuzování zdravotního stavu koně jí umožnila účast na stovkách přednákupních veterinárních prohlídek, když zprostředkovávala prodej koní do USA. Po 14 letech praxe a řady mezinárodních školení a kurzů je uznávanou koňskou zubařkou, a podpořila tak rozvoj tohoto opomíjeného oboru. Od roku 2010 se zaměřuje na průzkum oblasti rehabilitace koní. Navštívila různé rehabilitační kliniky v Německu, Rakousku, Anglii, či Dánsku, kde sbírala zkušenosti a know-how pro vznik projektu Equiwell. Ten se stává od května roku 2014 realitou!

V nabídce kliniky Equiwell je např. vodní pás, vibrační terapie, infračervená sauna, Viofor terapie, Activomed nebo laserová terapie.

Ani tentokrát nechybí divácká soutěž a dnes je opravdu soutěžní otázka hodně jednoduchá!

Jak se jmenuje nová rehabilitační klinika pro koně?
A) Equiwell
B) Equiter
C) Horsewell

Odpovědi nám zasílejte na e-mail: soutez@jezdeckymagazin.cz do pondělí 19. května 2014. Tři z vás obdrží PREMIUM program EquiTV.cz, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. Pokud si nejste jisti se správnou odpovědí, můžete se na tento pořad podívat ještě jednou – buď při některé z televizních repríz, nebo na internetu. Odkazy na všechny díly najdete na adrese www.jezdeckymagazin.cz

Z dnešního Jezdeckého magazínu EquiTV je to již vše! Příště vás zavedeme na třetí kolo Českého skokového poháru v Ostravě Staré Bělé, kde proběhne jubilejní 50. Velká cena Ostravy, a na mezinárodní voltižní závody ve Frenštátu pod Radhoštěm. Obě akce probíhají od pátku 15. do neděle 18. května, tak pokud nemáte na uvedené dny program, neváhejte dorazit osobně. Těšíme se s vámi na viděnou právě na těchto místech, nebo příští čtvrtek večer opět u televizních obrazovek!

reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
ÚT⏳14.05. ⏰08:00 skoky KMK Písek ▶️
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
ÚT⏳04.06. ⏰00:00 skoky (KMK) Ptýrov  
PÁ⏳07.06. ⏰00:00 spřežení (CAI) Písečné  
SO⏳08.06. ⏰00:00 skoky (CSI) Zduchovice  
SO⏳08.06. ⏰00:00 spřežení (CAI) Písečné  
SO⏳08.06. ⏰00:00 dostihy Most  
NE⏳09.06. ⏰00:00 skoky (CSI) Zduchovice  
NE⏳09.06. ⏰00:00 spřežení (CAI) Písečné  
NE⏳09.06. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
SO⏳15.06. ⏰00:00 voltiž (CAI) Frenštát  
NE⏳16.06. ⏰00:00 voltiž (CAI) Frenštát  
NE⏳16.06. ⏰00:00 dostihy K. Vary  
ÚT⏳18.06. ⏰00:00 skoky (KMK) Suchá  
ČT⏳20.06. ⏰00:00 skoky (CSI) Olomouc  
PÁ⏳21.06. ⏰00:00 skoky (CSI) Olomouc  
SO⏳22.06. ⏰00:00 skoky (CSI) Olomouc  
SO⏳22.06. ⏰00:00 drezura (CDI) Brno  
NE⏳23.06. ⏰00:00 skoky (CSI) Olomouc  
NE⏳23.06. ⏰00:00 drezura (CDI) Brno  
NE⏳23.06. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
PÁ⏳28.06. ⏰00:00 skoky (CSIO) Chuchle  
NE⏳30.06. ⏰00:00 skoky (CSIO) Chuchle  
NE⏳30.06. ⏰00:00 voltiž (MČR) Frenštát  
NE⏳30.06. ⏰00:00 dostihy K. Vary  
ÚT⏳02.07. ⏰00:00 skoky (KMK) Poděbrady  
SO⏳06.07. ⏰00:00 dostihy Lysá  
SO⏳06.07. ⏰00:00 klusáci Kolesa  
NE⏳07.07. ⏰00:00 skoky (ČSP) Olomouc  
ST⏳10.07. ⏰00:00 skoky (KMK) Opava  
SO⏳13.07. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳14.07. ⏰00:00 dostihy Kolesa  
NE⏳14.07. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
NE⏳21.07. ⏰00:00 dostihy K. Vary  
ÚT⏳23.07. ⏰00:00 skoky (KMK) Hradištko  
NE⏳28.07. ⏰00:00 skoky (MČR) Martinice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE