EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 15. března 2018

reklama

Magazín s datem 15. března je věnovaný poslednímu skokovému kolu ZJP, které se jelo v Hradištku. V druhé reportáži můžete vidět souhrn pohárových závodů v parkurovém skákání a nakonec zavítáte do Brna na předvýběr hřebců k plemenitbě...

15.03.2018 14:52  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Poslední předfinálové kolo Zimního jezdeckého poháru se konalo v sobotu 10. března v Hradištku u Sadské. Mezi jezdci byl o soutěže velký zájem. Za jediný den se odehrálo přes 170 startů a sportovní program trval rovných 10 hodin!

Parkur stupně obtížnosti ZLP s návazným rozeskakováním byl připravený pro účastníky túry určené pro děti na ponících. Obě části soutěže se bez zaváhání podařilo překonat pěti dvojicím. S dvěma nulami a v nejlepším čase 21,14 sekundy procválala cílem rozeskakování Petra Pařenicová na Maiximovi. Celkem čtyřicet dvojic se postavilo na start soutěže s překážkami do 115 centimetrů, která byla hodnocená do takzvané Malé túry. Přesně polovina z nich získala po čistém výkonu vstupenku do rozeskakování. Jedním z postupujících byl Vladimír Tretera, který v sedle valacha Expensive nechyboval ani v rozhodující části a s časem 30,34 sekundy si dojel pro páté místo. Jen o dvě desetiny sekundy rychleji si poradila s kurzem rozhodující části dvojice Klára Motyčková a Dalipa, a skončila na čtvrtá. Třetí příčku bral lídr průběžného bodování Jan Štětina s Gylordem S, který předvedl rovněž čistou jízdu a cílem projel v čase těsně pod hranicí 29 sekund. Tereza Mücková absolvovala tuto soutěž se dvěma koňmi. Dařilo se jí zejména s Fortunou, s níž dokončila na druhé příčce. Vítězkou se stala Kateřina Návojová s Terezkou. Ta dokázala překonat parkur rozeskakování bez chyb a zároveň nejrychleji. Její čas měl hodnotu 27,62 sekundy.

Překážky s výškou do 125 centimetrů byly připraveny pro účastníky Velké túry. Desítka nejlepších pokračovala ze základního kola do finále. Tereza Mücková postoupila hned s třemi koňmi, ale pro opakovaný start si vybrala pouze dva z nich. S hřebcem Le Bo Jangels Karsit však nakonec svou jízdy vzdala pro závadu na výstroji. Do finále nakonec nenastoupila Eliška Orctová s Bonusem ani Jan Štětina s jedním ze svých třech svěřenců Eldo Indo S. Jan Štětina měl však ještě dvě želízka v ohni. V sedle Gylorda-S v základním parkuru nechyboval, v druhé jízdě bohužel chyboval čtyřikrát a dovezl 16 trestných bodů, což stačilo na šestou příčku. Páté místo bral Jaroslav Šíma s Contadorem. Jeho konečný výsledek byl 6 trestných bodů, které nasbíral až ve finálové části. Vladimír Tretera s koněm Expensive nastupoval k rozhodující jízdě s čistým kontem. Následně chyboval jednou a s časem 48,43 dojel čtvrtý. Stejný průběh mělo účinkování Jaroslava Šímy se svým druhým koněm – klisnou Lawine Z. Výrazně lepší finálový čas mu dopomohl k třetímu místu. Čtyři trestné body v konečném součtu byl také výsledek Terezy Mückové s Fortunou, ta je ovšem inkasovala už v základním kole, ve finále již nezaváhala. Zvládla jej navíc v nejlepším čase, což jí vyneslo druhou příčku. Jediná dvojice, kterou tvořili Jan Štětina a Zento-S, dokázala absolvovat kompletní soutěž Velké túry bez trestných bodů. Jan Štětina tak bral potřetí nejvyšší počet bodů do žebříčku a se 77 body je jasným vítězem základních kol Zimního jezdeckého poháru.

Nezkrácený video záznam všech zmiňovaných soutěží najdete na našich stránkách s adresou www.equitv.cz.

Na účastníky Zimního jezdeckého poháru v parkurovém skákání čekalo letos celkem pět základních kol. Série odstartovala v Královickém dvoře, kam si pro první várku pohárových bodů přijeli soutěžící v sobotu 3. února. V premiéře nové túry pro poníky zvítězila Petra Pařenicová s Maximem a zahájila tak velmi úspěšné tažení letošním halovým seriálem. Malá túra na úrovni L s jednou hvězdou, tedy s překážkami do 115 centimetrů vyšla nejlépe Petře Peškové s koněm Patricks Hill a pochopitelně se tak dostala zároveň do vedení seriálového hodnocení. V nejvyšší túře do 125 centimetrů se dařilo Václavovi Studničkovi, který v sedle klisny Elis překonal základní parkur i finále bez trestných bodů a v nejkratším čase. 

O dva týdny později se pohárové klání přesunulo do haly areálu v Hradištku u Sadské. V soutěži ZLP pro děti na pony si pro první místo dojela tentokrát v rozeskakování Karolína Prušáková s koněm Viki. Vedoucí pozici vítězky prvního kola Petry Pařenicové to však neohrozilo. Bodovala totiž i v druhé části seriálu, v níž dokončila pátá. Rozeskakování Malé túry ovládla Tereza Mücková v sedle koně Le Bo Jangles Karsit, která si připsala maximální počet bodů. Druhý ovšem dojel Jan Štětina s Conthargem-S, který tak navýšil své konto po prvním kole o devatenáct bodů, což mu stačilo, aby se posunul do čela tabulky. Stejný jezdec také zazářil ve Velké túře s překážkami do 125 centimetrů. V té sedlal Guuse-S a také tento úspěch mu pomohl do vedení žebříčku. Jan Štětina tak po druhém kole ovládal obě túry pro velké koně.

V třetím dějství se Zimní jezdecký pohár vrátil zpátky do Královic. Závodilo se tam v sobotu 24. února. Děti s poníky tentokrát závodily na styl a nejstylovější jezdkyní byla podle názoru rozhodčích Natálie Veberová s Minem. První místo v bodování Pony tour držela po třetím kole nadále Petra Pařenicová, která prokázala, že je i stylovou jezdkyní, když skončila druhá za vítězkou. Jana Štětinu zastihla zimní část sezony ve výborné kondici. Prokázal to opakovaně, a nejinak tomu bylo v třetí soutěži Malé túry, kterou vyhrál v sedle Benita-S. Jeho vedení v žebříčku tak bylo ještě suverénnější. Na druhé místo postoupila Denisa Vegrichtová, která s Garfieldem dojela těsně za Janem Štětinou. Ten ovládl i Velkou túru, když překonal s Celanem S základní kolo i finále bez trestných bodů a v nejlepším čase. Na druhé příčce skončila Jennie Kaasová na koni Čielsie a stejné pořadí mělo také pořadí žebříčku. 

Počtvrté se jezdci sjeli 3. března do Tlumačova. Tamní Zemský hřebčinec hostil Zimní jezdecký pohár poprvé v jeho historii. Soutěž Pony túry vyhrála po rozeskakování Eliška Petrusová s Kačenkou, která nenašla přemožitele v konkurenci dalších patnácti dvojic. Pozici Petry Pařenicové na první příčce průběžného hodnocení však nemohla ohrozit. S parkurem vysokým 115 centimetrů zařazeným do seriálu Malé túry si nejlépe poradil Zdeněk Žíla. V Tlumačově obsadil s koňmi Loveen Monet a Jacampo první, respektive druhé místo. Změna na vedoucích pozicích po tomto kole nenastala. Soutěž Velké túry byla pro malý počet účastníku zrušena, a tak ani pořadí tohoto žebříčku nedoznalo změny. 

Poslední předfinálové závody hostilo v sobotu 10. března Hradištko u Sadské. Petra Pařenicová při něm potvrdila roli jedné z favoritek série pro poníky, když s Maximem zvítězila v rozeskakování a do finále, které se odehraje v Lysé nad Labem, půjde z prvního místa žebříčku. Na jejím kontě je 76 bodů. Druhý nejvyšší bodový příděl vybojovala Natálie Veberová s Minem a stejnou pozici má také v bodování túry. Na vedoucí jezdkyni ztrácí pouhé tři body. Na třetí příčce je s odstupem dalších pěti bodů Kristýna Kalibánová. Obrovská konkurence se sešla v soutěži stupně L s jednou hvězdou v rámci Malé túry, na start se postavilo čtyřicet dvojic. Z vítězství se nakonec po rozeskakování radovala Kateřina Návojová v sedle klisny Terezky. První příčkou bodování to však neotřáslo, vedoucím jezdcem je před finále nadále Jan Štětina se 72 body. Za ním se s 39 body drží Tereza Mücková, která s Fortunou skončila v Hradištku druhá. Třetí místo patří se ztrátou dalších dvou bodů Denise Vegrichtové. V nejtěžší túře seriálu s překážkami do 125 centimetrů opět nenašel přemožitele Jan Štětina. Tentokrát se blýskl v sedle Zenta-S. Jeho náskok na prvním místě tabulky je značný. Po pátém kole má 77 bodů. O 31 bodů méně má druhá Jennie Kaasová a třetí příčka patří Václavovi Studničkovi s odstupem dalších 11 bodů. 

V sobotu 3. března se v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně konal předvýběr hřebců pořádaný Asociací svazů chovatelů koní v České republice. Celkem při něm bylo předvedeno bezmála třicet koní různých plemen. Třináct z nich usilovalo o zařazení do plemenitby nebo alespoň o takzvaný předvýběr. Jedním z těch, kteří byli předvybráni, je německý jezdecký pony Top Kornetto. Tento tříletý bělouš po otci Top Berlin bude moci připouštět po splnění výkonnostních zkoušek. Před komisí uspěl rovněž český sportovní pony Speedy. Jedná se o zástupce českého chovu, jehož otcem je Bohemian Freyr. V Česku narozený hafling Admer, který má v původu zapsaného otce Armina Q, byl vybrán, což znamená, že byl uznán rovnou plemeníkem. Prémii a titul 2. rezervní vítěz získal německý jezdecký pony Golden Ray. Tento nositel atraktivní barvy palomino je potomkem hřebce Golden Challenge H a byl dovezen z Německa. Další ze zástupců německých jezdeckých pony Oldstaj Princip Boy oslovil komisaře natolik, že byl rovněž přímo vybrán a může začít působit v plemenitbě okamžitě. Odnesl si navíc titul 1. rezervní vítěz. Nejúspěšnějším hřebcem celé akce byl český sportovní pony jménem Makýr Šargoun, který získal nejen možnost působit jako plemeník, obdržel také prémii a titul šampion předvýběru. Nezkrácený video záznam této akce najdete na našem webu www.equitv.cz.

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY

Zimní jezdecký pohár čeká již pouze finále v rámci Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem. Ten probíhá od středy 21. do neděle 25. března v hale C zmíněného výstavního areálu. Od středy do pátku jsou na programu skokové soutěže, přičemž halový seriál vyvrcholí ve čtvrtek. V pátek se diváci mohou těšit mimo jiné na parkurovou Grand Prix Czech Equestrian Teamu. Poté ještě přijdou na řadu Pony-games, což jsou štafetové hry pro děti na ponících. Sobotní dopoledne je vyhrazeno drezurním soutěžím, v nichž budou převládat volné sestavy na hudbu. Estetickými disciplínami se bude pokračovat i v odpoledních hodinách, kdy své umění předvedou voltižní jezdci. Na sobotní večer je plánovaná tradiční show s řadou jezdeckých ukázek, kterým bude předcházet divácky atraktivní skokové klání nazvané Mini-Maxi. Neděle je pak celá věnovaná soutěžím spřežení. Detailní informace o Jezdeckém festivalu najdete na adrese www.jezdeckyfestival.cz, kde také najdete odkaz na živé vysílání z průběhu této pětidenní akce. Nezapomeňte si zapnout nejen přímý přenos z Lysé nad Labem, ale také další díl Jezdeckého magazínu, v kterém vám přineseme novinky a blížící se Global Champions Tour. Na shledanou!

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
ST⏳17.04. ⏰14:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
ČT⏳18.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE