EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 13. července 2017

reklama

Tentokrát nás Jezdecký magazín zavede do Hořovic na MČR dětí a juniorů v parkurovém skákání. U skoků zůstaneme i v druhé části, která je věnovaná GCT v Paříži. Na závěr zavítáme do Frenštátu na mezinárodní závody ve voltiži CVI.

13.07.2017 16:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Středočeské Hořovice hostily ve dnech 7. až 9. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí a juniorů, kteří byli rozděleni tradičně ještě na dvě skupiny – mladší a starší. 

Všechny tři kategorie byly vypsané jako tříkolové, ovšem v soutěži dětí nebylo ani po třídenním klání o medailistech jasno. Hned pět dvojic totiž absolvovalo všechny jízdy bez trestných bodů. Na řadu tak muselo přijít rozeskakování. První do něj vstupovala Tereza Jakubcová s Acobatou-T a nakonec si z něj odnášela osm trestných bodů. Jednu chybu udělala další dvojice v pořadí Aneta Červená s valachem Pay Day a na chvíli se ujala vedení. O to jí připravila hned následující jezdkyně Valentýna Kuková v sedle koně Shadow, která v rozeskakování nechybovala a cílem projela v čase 31,88 sekundy. 

Jana Táboříková s Clintasem se také nedopustila žádného zaváhání, její čas však na vedoucí dvojici nestačil, a tak se zařadila na průběžné druhé místo. Posledním, kdo mohl zamíchat pořadím na nejvyšších příčkách, byla Kateřina Matušková s koněm F.Triomf. Té se podařilo sice dojet s nulou, dosažený čas 38,36 sekundy však jezdkyni na vedoucí pozici nemohl ohrozit. Mistryní České republiky v kategorii dětí se stala Valentýna Kuková. Jana Táboříková si z Martinic odvážela stříbro a třetí místo získala Kateřina Matušková.

Pro jezdce ve věku od 14 do 16 let byly připraveny rovněž tři parkury, z nichž ten poslední dosahoval výšky překážek 130 centimetrů. Výborně zahájila šampionát úspěšná reprezentantka Sára Vingrálková v sedle ryzáka Dollar Look. Jako jediná měla po dvou soutěžních dnech čisté bodové konto. Jenže právě v třetí jízdě přišly zřejmě chyby z nervozity. Dvojice si dovezla 17 trestných bodů a propadla se výsledkovou listinou na desáté místo.

Bronzovou medaili vybojovala Sára Finsterle s Elektrou. Její konečný výsledek měl hodnotu devět trestných bodů. V první jízdě dovezla penalizaci za chybu a překročení stanoveného času. V závěru pak inkasovala 4 trestné body za jedno shození. Sofie Najmanová sedlala v mistrovské soutěži Casanovu-S. V prvním kole se dopustila jedné chyby, stejně jako v kole posledním tedy třetím. S osmi trestnými body v součtu se mohla radovat z druhého místa. Titul mistryně republiky mezi mladšími juniory nakonec získala Kateřina Svěráková. Ta v sedle klisny Arven ani v jednom ze třech parkurů nechybovala, dovezla si pouze jeden trestný bod za překročení stanoveného času v prvním kole.

Starší junioři se museli během třech dnů vypořádat s parkury vysokými od 125 do 130 centimetrů. Na nedělní třetí jízdy nebude vzpomínat v dobrém Natálie Kreislová.  Ta měla po dvou kolech s ryzákem The Lux Effect čisté konto, takže mohla pomýšlet na stupně vítězů. V třetím kole však dovezla 12 trestných bodů a musela se spokojit s konečným šestým místem. Čtyři trestné body v součtu ze všech kol, to byl výkon Michaely Rodové, která sedlala Arnieka H. Jedinou chybu celého šampionátu udělala v druhém kole a získala v konečném hodnocení třetí příčku.
Dvě dvojice překonaly všechny tři parkury bez zaváhání, a tak o rozdělení zlaté a stříbrné medaile muselo rozhodnout rozeskakování. Natálie Soukupová s Hamiltonem do něj nastupovali jako první. Cílem pak projeli se zátěží osmi trestnými body a nezbývalo jim, než čekat, jaký výkon podá jejich jediná soupeřka. Tou byla Anna Heldová, která sedlala hnědku Cara Miu. Jezdkyně v rozhodující části jednou chybovala a výsledek čtyř trestných bodů udržela až do samého závěru, což stačilo na vítězství.

Osmé kolo parkurového seriálu Longines Global Champions Tour a Global Champions League hostila na přelomu června a července francouzská metropole Paříž. Kolbiště postavené přímo ve stínu Eiffelovy věže okusili i tři z členů družstva Berlin Lions. 

Dvoukolová ligová soutěž vyvrcholila v sobotu 1. července a z českých zástupců se v ní představila Anna Kellnerová v sedle valacha Calcourt Falklund. Svou jízdu však nedokončila. Sobotní část týmového klání absolvovala za Berlínské lvy Belgičanka Cindy van der Straten-Marie s koněm Balance 26. Na solidní výkon Aleše Opatrného z kola prvního však nenavázala. Ani ona se totiž do cíle nedostala, po chybách v průběhu parkuru vzdala. Celek Berlin Lions tak tentokrát hodnocení pařížské Global Champions League uzavíral. 

Pro nejvyšší bodový příděl si nakonec dojeli jezdci ze St. Tropez Pirates. Domácí Simon Delestre překonal obě kola bez zaváhání. Poprvé to bylo s koněm Chesall Zimequest, o den později sedlal Hermes Ryana. Belgičan Jerome Guery v soutěži koně neměnil. V obou jízdách nastoupil s Grand Cru van de Rozenberg. V první části nechyboval, napodruhé dovezl 8 trestných bodů. V součtu s čistými výkony jeho kolegy to na vítězství stačilo.

Bodování soutěže družstev vedou po osmém zastavení série právě Piráti ze St. Tropez, kteří mají na kontě 152 bodů. Jen o dva body méně mají druzí Hamburg Diamonds a třetí místo patří jezdcům z Valkenswaard United, kteří mají odstup jednoho bodu. 

Do Grand Prix s překážkami do 160 cm postupovalo obvyklých pětadvacet dvojic, které se kvalifikovaly ze soutěží v předchozích dnech. Těžký parkur z dílny dvorního stavitele seriálových soutěží Uliana Vezzaniho překonali pouze tři jezdci bez trestných bodů. O jejich pořadí tak muselo rozhodnout rozeskakování. Nizozemský reprezentant Harrie Smolders dokončil v sedle Dona VHP Z s nulou také rozhodující jízdu, Dosažený čas 42,13 sekundy mu přisoudil třetí místo. Pomyslné stříbro vybojoval po čistém výkonu mladý belgický jezdec Olivier Philippaerts na H&M Legend of Love, když překonal čas Smolderse o patnáct setin sekundy. Pro první vítězství v Global Champions Tour v kariéře si dojel za velké podpory publika domácí jezdec Julien Epaillard. V sedle devítiletého hřebce Usual Suspect D´Au proletěl cílem v čase 40,67 sekundy.

Do vedení seriálového žebříčku se výkonem v Paříži vyšvihl Harrie Smolders, jenž má momentálně 185 bodů. Na druhé místo odsunul dosavadního lídra Christiana Ahlmanna z Německa, který na něj ztrácí 5 bodů. Třetí je s větším odstupem Ital Alberto Zorzi. 

Hala Tělovýchovné jednoty Slovan ve Frenštátu pod Radhoštěm se stala na přelomu června a července dějištěm tradičních mezinárodních závodů ve voltiži. Připraveno bylo bezmála dvacet soutěží různých výkonnostních a věkových úrovní. 

Domácím fanouškům udělala radost Tereza Czyžová, která nenašla přemožitele v dvouvězdovém klání dětí. Cvičila na Aladinovi a za svůj výkon pod vedením Ondřeje Svobody získala známku 7,22 bodu. Dalšími úspěšnými českými zástupci byli cvičenci z Jezdeckého klubu voltiž Albertovec. Na koni Patriot NF, jehož lonžovala Andrea Videnková, si dojeli pro první místo mezi juniorskými skupinami.

Do Beskyd si našli cestu sportovci z Argentiny, kteří pod vedením drásovské lonžérky Petry Cinerové absolvovali na koni Cairo kategorii seniorských skupin v rámci úrovně CVI2*. Od rozhodčích dostali hodnocení 6,5 bodu. O hvězdu více měla soutěž skupin seniorů, kam nastoupil polský celek. Za sestavu s koněm El Rashim, jehož vedla Natalia Olešinská získali 6,528 bodu. Vítězkou se stala Tessa De Froberville, která reprezentuje Mauricius. Ve Frenštátě soutěžila rovněž s vypůjčeným koněm Cairo, jehož lonžovala Petra Cinerová.

Také v rozpisu CVI s třemi hvězdami byla vypsaná soutěž pro jednotlivce. Rebecca Spadinger vybojovala v barvách Finska pomyslný bronz. Pomohla jí k tomu klisna Rapunzel vedená otcem jezdkyně Frankem Spadingerem. Na druhé příčce se umístila domácí voltižérka Weronika Zelinková, která získala s Aladinem celkovou známku 6,890. Koně vedl jeho dlouholetý lonžér a majitel Ondřej Svoboda. O necelé tři desetiny bodu vyšší hodnocení si vysloužila ruská reprezentantka Maria Bondar za své vystoupení s valachem jménem KCM Vaultinghorses Lord.
Jak byla Weronika Zelinková spokojená se svými výkony, na to jsme se ji zeptali krátce po slavnostním vyhlášení...

Mužská dvouhvězdvová soutěž pro seniory přilákala tři startující. Argentinec Sebastian Manikis dokončil vystoupení s Landarem s třetím nejvyšším hodnocením. Pro stříbro si dojel slovenský účastník Robert Stopka. Jeho výkon podpořil Bohdan Resler, jenž lonžoval hnědáka Eduarda D. Vítězem této soutěže se stal ruský zástupce Aleksandr Stikin. S koněm KCM Vaultinghorses Lord pod vedením Andrey Bicové si vyjel hodnocení 6,692 bodu. V seniorské kategorii CVI3* byl jediný startující, kterým byl Oliver Spadiger. Zástupce Finska získal za sestavu na koni Rapunzel známku 6,576. Na závěr jsme požádali o krátké hodnocení rozhodčího Dalibora Blažka.

SOUTĚŽ

I tento týden můžete s Jezdeckým magazínem EquiTV soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 
Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY

V těchto dnech se konají hned dvě jezdecká mistrovství Česká republiky v olympijských disciplínách. Parkurové skákání hostí areál resortu Equitana v Martinicích u Březnice.  Na našich stránkách s adresou www.equitv.cz najdete od pátku do neděle aktuální příspěvky z místa dění. Poslední den si navíc můžete naladit již od dopoledních hodin on-line vysílání, které vám nabídne živě všechny vrcholy soutěží jednotlivců. 

Boje o mistrovské medaile v drezuře můžete sledovat v Brně na Panské líše. Ani tam nebudou chybět naše kamery a během příštího týdne na webu EquiTV budou k dispozici nezkrácené video záznamy nedělních závěrečných úloh. Obě zmíněná mistrovství si připomeneme také v příštím Jezdeckém magazínu, v němž navíc zrekapitulujeme průběh dalšího mítinku Global Champions Tour a Global Champions League. Nezapomeňte si tak náš pořad opět zapnout, nejlépe hned při 

reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE