EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 11. srpna 2016

reklama

Tentokrát nám Jezdecký magazín nabídne reportáž ze Zduchovic, kde se 4. – 7. srpna jelo 7. kolo Českého skokového poháru. Druhá část je věnovaná rozhovoru, který nám poskytla paradrezurní jezdkyně, jež bude závodit v Riu, Anastasja Vištalová.

11.08.2016 16:15  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Po téměř dvouměsíční pauze se znovu rozběhl kolotoč Českého skokového poháru. Sedmé kolo extraligového parkurového seriálu hostily ve dnech 4. až 7. srpna Zduchovice na Příbramsku.

Program všech třech pohárových túr vrcholil tradičně v poslední den závodů. Neděle 7. srpna tak nabídla mimo jiné dílčí finále rundy určené pro amatérské jezdce. Parkur s překážkami do 110 centimetrů dokázalo překonat bez chyb osm dvojic, a tak o konečném pořadí rozhodovalo rozeskakování. Přestože sedm z nich si i s rozhodujícím kurzem znovu poradilo bez zaváhání, jasnou vítězkou se stala Leona Chladníčková se Cinderellou Z. Ta jako jediná stlačila dosažený čas pod 31 sekund a dojela si tak pro vítězství ve zduchovické Amateur Tour. Leona Chladníčková se posunula na druhou příčku průběžného bodování túry, ve vedení se drží Alžběta Ducká.

Finále Junior Cupu bylo postavené jako hendikep s překážkami do 120 respektive 130 centimetrů a také v tomto případě přišlo na řadu rozeskakování, do kterého se tentokrát dostalo dvacet čistých dvojic. Protože mnohé z nich překonaly i tuto část soutěže bez zaváhání, rozhodoval dosažený čas. O pouhé tři setiny sekundy rychlejší byla Anna Lani Novak, která s Lollou Trench brala druhou příčku. Z vítězství se radovala Sára Vingrálková. V sedle Chieana dokončila rozeskakování bez chyb a navíc v nejlepším čase, díky čemuž si připsala nejvyšší příděl bodů do juniorského žebříčku. Po zduchovickém kole Czech Junior Cupu si průběžnou první příčku drží Markéta Miková v kategorii mladších juniorů a mezi jezdci ve věku 16 až 18 let si nejlépe vede Jiří Skřivan mladší.

Vrcholem celých závodů byla tradičně soutěž bodovaná do Českého skokového poháru. Velká cena Zduchovic měla překážky, které dosahovaly výšky do 145 centimetrů, a v základním kole se překvapivě hodně chybovalo.

Těsně před branami finále pro desítku nejlepších dvojic zůstal úřadující mistr republiky ve všestrannosti Miloslav Příhoda. S koněm Clear Jolie dojel základní kolo s deseti trestnými body. S devíti trestnými body obsadila první nepostupové místo Natálie Roučková s Clintgoldem. Devět bodů měl také Ladislav Vachutka v sedle klisny Taktika-H. Pomohl mu však lepší čas, a tak se mezi desítku finalistů dostal. Ve finále na překážkách nechyboval, přidal pouze bod za překročení času a posunul se na konečnou osmou příčku.

Stejné skóre jako předchozí dva jezdci zaznamenala v základní části Grand Prix Kateřina de Jagerová s Candy Boyem. Ve finále shodila jednu s překážek a s celkovými třinácti body skončila devátá. Jan Chýle s běloušem Cool Paradise přicházel do finálové jízdy zatížený šesti trestnými body. Druhá část mu vyšla výrazně lépe, inkasoval pouze bod za překročení času a posunul se vzhůru na konečné čtvrté místo. Finálový parkur se vydařil i Ladislavovi Arientovi. Díky tomu, že s Apollem překonal tuto část čistě, poskočil s celkovými šesti trestnými body z průběžného sedmého místa až na pomyslný bronz.

Jednoho shození se dopustil v rozhodující jízdě Ondřej Nágr, který sedlal klisnu D.Amelusinu. Jeho celkový výsledek měl hodnotu deset trestných bodů a stačil na konečnou sedmou příčku. Chyba ve finále potkala také Rudolfa Doležala s Peggy Sue, který tak k pěti bodům z první jízdy přidal ještě čtyři a dojel celkově šestý. Jaroslavu Jindrovi v sedle Ascobara se druhý parkur vydařil ze všech nejméně. Chyboval hned dvakrát a v součtu se skóre ze základního kola uzavřel finálovou výsledkovou listinu s třinácti trestnými body. Jiří Hruška s klisnou Acoradií si připsal v každé z částí Velké ceny po jedné chybě. Dojel tak s osmi trestnými body, což stačilo na páté místo.

Pouze dva jezdci překonali základní kurz bez chyb na překážkách. Jiří Papoušek s Jenifer v něm však překročil stanovený čas, a tak si do finále přinášel jeden trestný bod. Napodruhé však projel cílem s nulou a čekal, jak si povede Aleš Opatrný, který přicházel do kolbiště jako poslední. Aleš Opatrný byl s čistým kontem po první jízdě na průběžné první příčce a do finále tak vstoupil jako poslední. Bylo ovšem jasné, že aby svou pozici udržel, nesmí chybovat ani napodruhé, protože od Jiřího Papouška jej dělil jen bod. Opatrný v sedle Idaria van Het Netehof však znovu prokázal, proč patří k absolutní české špičce, když svou čistou jízdu zopakoval a dojel si tak pro vítězství ve Velké ceně Zduchovic.

Bodování Českého skokového poháru vede stále Marek Klus. Aleš Opatrný se vítězstvím ve Zduchovicích vyšvihl na druhé místo.

Všichni sportovní příznivci jistě v těchto dnech bedlivě sledují dění na olympijských hrách v brazilském Riu. Také jezdectví patří mezi olympijské sporty, byť z České republiky se žádný jezdec do Ria nekvalifikoval.

Alespoň malou útěchou je skutečnost, že to samé nelze říci o paralympijských hrách a drezuře, kde nás bude reprezentovat Anastasja Vištalová. V rámci přípravy Anastasja absolvovala v červenci dvoje národní závody v Královicích a Zduchovicích, po kterých se musela rozhodnout, kterou ze svých klisen si na paralympiádu vezme. Nakonec dostala před Dominique přednost Lata Brandis.

Na podrobnosti jsme se zeptali přímo Anastasji Vištalové, kterou jsme začátkem srpna zastihli, když si vyzvedávala oficiální výbavu pro Rio. O krátký rozhovor jsme požádali také trenérku Anastasji Vištalové Renatu Habáskovou.

S Anastasjou Vištalovou se ještě před jejím odletem do Ria uvidíme při paradrezurním mistrovství České republiky ve Zduchovicích, kde samozřejmě pro vás zjistíme další novinky z příprav na zmíněný absolutní vrchol sezony. Během olympijských her se Česká jezdecká federace prezentuje v olympijském parku Rio-Lipno, kam jsme se s kamerou EquiTV zajeli podívat. Podrobněji se dění na Lipně ve spojitosti s jezdeckým sportem budeme věnovat až příště.

Jako malou pozvánku na jih Čech jsme však pro vás aktuálně připravili krátký rozhovor s generální sekretářkou České jezdecké federace Veronikou Jiroutovou, která má jezdecký program v Lipně nad Vltavou na starosti.

 

SMS SOUTĚŽ

Do pondělí 15. srpna 12.00 hodin s námi opět můžete soutěžit prostřednictvím SMS o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, jejíž řešení je jednoduché, pokud jste pozorně sledovali dnešní magazín.

Soutěžní otázka zní:

S jakým koněm vyhrál Aleš Opatrný Velkou cenu Zduchovic 2016?
A) Cool Paradise
B) Idario van Het Netehof

Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! Přesná pravidla soutěže najdete na www.jezdeckymagazin.cz, nebo na www.equitv.cz.

Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! SMS lze zasílat pouze z ČR. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz. Infolinka: 296363199, www.platmobilem.cz (stránka Asociace provozovatelů mobilních sítí).

 

POZVÁNKA ZA KOŇMI


Od 11. do 14. srpna se ve Zduchovicích na Příbramsku koná mistrovství České republiky pony ve skocích a v drezuře. Poslední kola, v nichž se definitivně rozhodně o medailích, jsou na programu v neděli, a pokud se vám nepodaří do Zduchovic zajet osobně, nezapomeňte si pustit příští Jezdecký magazín, u jehož premiérového vysílání se těšíme ve čtvrtek na viděnou!

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE