EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 4. února 2016

reklama

Druhý díl letošního Jezdeckého magazínu EquiTV nás zavede do Hradištka u Sadské, kde se v sobotu 30. ledna jelo další kolo Zimního Jezdeckého poháru spřežení. Podíváme se také, jak proběhl XXI. Galavečer české turfu, který se konal ve stejný den.

04.02.2016 12:52  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

V sobotu 30. ledna se v Hradištku u Sadské konalo letos již druhé kolo Zimního Jezdeckého poháru 2016. Podruhé v něm závodili vozatajové, kteří se sešli ve velice silné sestavě. Pro parkurové jezdce odstartuje zimní túra až první únorovou sobotu v Nových Zámcích u Litovle.

Do tradičního dvoukolového formátu soutěže nastoupilo v Hradištku patnáct jednospřeží. Reprezentant Libor Kurka nemusel vážit dalekou cestu. Jeho stáj totiž sídlí kousek od Poděbrad. Zahájil slušným čtvrtým místem v první části soutěže, ale druhou jízdou si pohoršil a dojel celkově šestý.

Pavel Drbohlav zapřahal v soutěži dvakrát. S Radanem, s nímž vyhrál úvodní seriálový závod v Trojanovicích, začal výborně. První jízdu vyhrál a vypadalo to, že úspěch z Trojanovic zopakuje. V druhé části však třikrát chyboval, což ho odsunulo na konečnou pátou příčku. Pouze o jednu pozici lépe se umístil s druhým ze svých koní – klisnou Jasmínou. A znovu ho zradilo druhé kolo, v němž inkasoval za chyby na překážkách deset trestných sekund. Další ze soutěžících s dvěma spřeženími ve startovní listině byla Markéta Sedlinská. S Anežkou podala vyrovnané výkony v obou částech soutěže a získala tak třetí příčku. Se svým druhým koněm byla ještě úspěšnější, ale o tom až za chvíli. Dvou chyb v první jízdě litoval Milan Domes. Jeho výsledek stačil v polovině soutěže na průběžné sedmé místo. V druhém kole naopak zajel skvěle, nechyboval a dosáhl nejlepšího času, což ho v součtu posunulo na stříbrnou pozici. Nejvyšší bodový příděl do seriálu však vybojovala již zmiňovaná Markéta Sedlinská s druhým ze svých koní – Conversanem. V celé soutěži chybovala jen jednou, navíc dosahovala velmi dobrých časů. Díky deseti bodům, které získala v Hradištku, se posunula do vedení celého zimního seriálu.

Soutěž dvojspřeží přilákala do Hradištka i zahraniční konkurenci. Startovali v ní totiž Sandro a Torsten Koalickovi z Německa. Druhého jmenovaného zradila hlavně přesnost v druhém kole. Nasbíral patnáct sekund navíc a dokončil na celkové osmé příčce. Sandro Koalick byl také úspěšnější v prvním kole, v němž byl třetí. V druhé části si pohoršil o pět příček a v konečných součtech skončil pátý. Zdeňka Jiráska vídáme v letní sezoně hlavně v kategorii čtyřspřeží. V Hradištku zapřahal však jen dva ze svých koní a ani on se nevyhnul chybám. Shodil celkem čtyřikrát v obou jízdách a dojel sedmý. Na startu se objevil také dlouholetý reprezentant ve dvojspřeží Jaroslav Kohout. Lépe se mu dařilo v druhém kole, v tom prvním totiž dvakrát chyboval. Součet jeho časů ho zařadil na šesté místo. Čtvrtý řádek výsledkové listiny obsadil Robert Moravec, jemuž vyšla hlavně druhá část soutěže. V té byl totiž o bezmála deset sekund rychlejší, než v cíli první části. V obou jízdách však bohužel chyboval. Vítěz zahajovacího kola v Trojanovicích Marek Jirgala se v druhém mítinku musel spokojit s pomyslným bronzem. Dosahoval sice velmi dobrých časů, ale pokaždé inkasoval za chyby na překážkách, což ho stálo cenné body. Přední příčky ovládl Petr Vlašic, který startoval s dvěma páry. Lépe začal s Filipem a Ferdou, s nimiž po první části vedl. Druhé kolo s nimi však dojel o poznání pomaleji a celkově z toho bylo druhé místo. Naopak s koňmi Ibojou a Bubinem nastupoval z druhé pozice do rozhodujícího kola. Porazil v něm nejen sám sebe, ale také zbytek startovního pole. Před třetím vozatajským závodem se tak Petr Vlašic ujal vedení v průběžném bodování celé série.

V kategorii čtyřspřeží viděli diváci sedm startujících. Znovu se na trať vydal Libor Kurka, který ji okusil už s koněm Jimem v jedničkách. Ve čtyřspřeží zopakoval dvakrát páté místo a pátá byla také jeho konečná pozice ve výsledkové listině. Podobně vyrovnané byly výkony Josefa Hroudy. V obou kolech soutěže dokončil na čtvrté příčce, a po sečtení časů zůstal čtvrtý i v celkovém hodnocení. Přestože Jiří Nesvačil senior třikrát chyboval na překážkách prvního kola, držel si v poločase slušné druhé místo. Po druhém kole, ve kterém inkasoval dalších deset trestných sekund, se však v konečné výsledkové listině o jedno místo propadl. Devět bodů do pohárového hodnocení si za druhé místo připsal Petr Vlašic. Druhou jízdu dokončil nejlépe ze všech soupeřů. Přesto však kvůli chybám v první části zůstal těsně pod příčkou nejvyšší. Jiří Nesvačil junior začal nejlepším výsledkem v první jízdě. V druhé sice dvakrát zaváhal, nicméně po sečtení časů včetně trestných sekund se mohl radovat z výhry a nejvyššího bodového přídělu do hodnocení kategorie čtyřspřeží. 

Vozatajové se v rámci Zimního Jezdeckého poháru potkají v třetím kole 13. února ve Slatiňanech. Poté je čeká ještě jeden mítink v Brně na konci února, než dospěje celá túra do finále. To proběhne 20. března při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem. Pokud vás zajímají podrobnější informace, najdete je na adresách www.jezdeckypohar.cz nebo www.jezdeckyfestival.cz.

V sobotu 30. ledna se v Národním domě na Vinohradech konal historicky dvacátý Galavačer českého turfu. Hlavním programem večera bylo ocenění nejúspěšnějších dostihových osobností i koní uplynulého roku. 

Galavečerem, který přilákal mnoho příznivců turfu, provázeli Martin Cáp a Marek Svačina. Jockey Club vyhlašoval nejúspěšnější jezdce i koně ve více než dvaceti kategoriích, z nichž o každé rozhodovala osmdesátičlenná odborná komise. 

Nejsuverénnějšími vítězi svých kategorií se stali dvouletí koně. 90 % hlasů získal v kategorii dvouletých hřebců Lagaro, který v roce 2015 vyhrál ve všech startech, do kterých nastoupil.  Stejně stará hnědka Skara získala bezmála 94 % všech hlasů v kategorii dvouletých klisen. Také ona nenašla přemožitele v žádném ze svých loňských startů.
Oceněna byla vedle dalších i nejúspěšnější žena v sedle dostihových koní. Stala se jí Martina Havelková, která vyhrála Nikon Ladies Cup 2015. Velkého vyznamenání se dostalo Františkovi Vítkovi. Odnesl si cenu za dlouholetý přínos dostihovému sportu, kterou převzal od prezidenta Jockey Clubu doktora Jiřího Charváta.

Také domácí chov se dočkal pocty, když byl vyhlášen nejlepší kůň českého chovu. Titul získal ryzák Aztek chovatele Františka Vocáska. Za vynikající reprezentaci v zahraničí převzali trofeje tři žokejové: Josef Bartoš, Tomáš Lukášek a Václav Janáček. 

Nejvíce důvodů k radosti měl v průběhu večera Josef Dufek. Jako majitel stáje Statek Blata Český ráj převzal cenu za majitele sezony na rovinách. Navíc mu také patří vítěz Českého i Slovenského derby Touch of Genius. Tento kůň získal trofej pro nejlepšího tříletého hřebce a co víc, bral také hlavní titul celé uplynulé sezony. Stal se totiž dostihovým koněm roku 2015. 

Až do pondělí 8. února 12.00 hodin s námi můžete opět soutěžit prostřednictvím SMS o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos, jehož kamenná prodejna s plochou 500 metrů čtverečních se nachází v Olomouci Lazcích – přímo v jezdeckém areálu Equine Sport Centra.

Abyste získali poukaz na nákup v uvedené hodnotě, musíte správě odpovědět na soutěžní otázku. Výhru obdrží ten, kdo správnou SMS odpověď zašle v pořadí odpovídajícím polovině celkového počtu došlých SMS zpráv. 

Soutěžní otázka zní:

Kde a kdy bude vrcholit Zimní Jezdecký pohár spřežení?

A) ve Slatiňanech v sobotu 13. února
B) při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem v neděli 20. března

Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! Přesná pravidla soutěže najdete na www.jezdeckymagazin.cz, nebo na www.equitv.cz

Správná odpověď každopádně zazněla v tomto Jezdeckém magazínu. Pokud jste ji nepostřehli, můžete si jej pustit ještě jednou při některé z televizních repríz, nebo prostřednictvím internetu přes odkazy na zmiňovaných stránkách www.jezdeckymagazin.cz, nebo www.equitv.cz.

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Zatímco vozatajové mají za sebou již dvě kola Zimního Jezdeckého poháru, skokoví jezdci se v letošní sezoně potkají poprvé v sobotu 6. února. V prostorné hale v Nových Zámcích u Litovle se budou rozdávat první body do skokového žebříčku ročníku 2016. Bližší informace o programu najdete na webu www.jezdeckypohar.cz.
Špindlerův Mlýn stejně jako v loňském roce hostí turnaj v koňském pólu na sněhu. Czech Snow Polo Matsers 2016 se koná již od pátku 5. února a trvat bude do soboty. 
Závodní aréna se nachází přímo u dojezdu sjezdovky Svatý Petr, a tak můžete návštěvu Czech Snow Polo Matsers spojit s víkendem na lyžích ve Špindlu. Soutěžit se bude vždy od 11.00 hodin a slavnostní zakončení celého turnaje je naplánované na sobotní 15. hodinu. Více najdete na adrese www.czechsnowpolomasters.eu.
No, a pokud máte již na uvedené dny jiný program, tak nezapomeňte, že kamery EquiTV budou na obou zmíněných akcích. Můžete se tak těšit nejen na podrobné video záznamy na našem webu, ale také na souhrn toho nejzajímavějšího v příštím Jezdeckém magazínu EquiTV. U jeho sledování se těšíme za týden na viděnou!
 
 

 

 

reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE