EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner

Hořovice hostily finále rámcových túr ČSP 2017

reklama

Český skokový pohár sebou nese také tři rámcové túry: Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Jejich letošní finále proběhlo v rámci vrcholu ČSP v Hořovicích na Berounsku. Jízdy nejlepších dvojic si můžete připomenout v souhrnné reportáži EquiTV.

05.10.2017 12:35  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Hořovice na Berounsku se staly během předposledního zářijového víkendu dějištěm finálového mítinku Českého skokového poháru. Ten s sebou přinesl také celoroční vyvrcholení všech rámcových seriálových soutěží, které se odehrály v neděli 24. září. V soutěži pro amatéry okusilo rozhodující parkur s překážkami do 115 centimetrů 25 dvojic, z nichž desítka postupovala do finále. V něm se poměrně hodně chybovalo. Jednoho shození se dopustila Jana Koštálová s koněm Artym, které nakonec dosažený čas přisoudil třetí místo. Chybě se nevyhnula ani stříbrná jezdkyně Karolína Javorská v sedle klisny Diroschky, druhé místo obsadila díky tomu, že zvolila svižnější tempo. Celkovou vítězkou se stala Hana Dastychová s Fatimou, jež před nedělním finále vedla žebříček bodování celé Amateur Tour. Jezdkyně nezaváhala ani v rozhodující části soutěže a s čistým kontem si dojela pro první místo.

Také Czech Junior Cup zažil svůj vrchol, a to v podobě hned dvou finálových soutěží. Děti ve věku 12 až 15 let změřily síly na parkuru vysokém 120 centimetrů a také v tomto případě desítka nejlepších postupovala do další části soutěže. Bezchybně jí dokončila Tereza Svobodová s Marylandem. V součtu se základním kolem si dovezla 4 trestné body a díky velmi dobrému dosaženému času dojela třetí. Jeden trestný bod měla na kontě po první jízdě Natálie Kovářová v sedle Quinary. Napodruhé už dojela zcela bez penalizace a výsledek jí stačil na druhé místo. Jedinou dvojicí, která oba parkury dokončila čistě, byla Valentýna Kuková a Shadow. Stala se tak vítězkou letošního Czech Junior Cupu v dětské kategorii.

Juniory ve věku od 16 do 18 let čekala rovněž soutěž s finále pro deset nejlepších dvojic. Její překážky měly výšku do 130 centimetrů. Pro třetí místo si s celkovým součtem 4 trestných bodů z obou částí finále dojela Johana Žižáková v sedle koně Cest La Vie. Jednu chybu udělala také Kateřina Tomanová na Rain Manovi, díky lepšímu času to však stačilo na stříbrný stupínek. Dvě nuly, a tedy i celkové vítězství, si v letošní starší juniorské túře připsala Lucie Kumarová, která sedlala hnědáka jménem Contactus.

Sto čtyřiceti centimetrů dosahovaly překážky celoroční finálové soutěže pro jezdce do 25 let takzvané U25. Rovněž v této soutěži se desítka nejlepších dvojic podívala na kolbiště ještě podruhé. Alexandr Baraldi s valachem Sopranist K absolvoval základní kolo pouze s penalizací 1 trestného bodu za překročení času, v druhé části dovezl 6 trestných bodů, což s přihlédnutím k dosaženému času stačilo na třetí místo. Dva bezchybné parkury zajela dvojice Michaela Refková a Grace Federica, která si tak dojela pro druhé místo v celoročním finále soutěže. Jako jedna z favoritek nastupovala do soutěže Barbora Tomanová. Té se dařilo již o den dříve v posledním kvalifikačním kole, které vyhrála. A formu potvrdila i v neděli! Ani v jedné z jízd s klisnou Scarface nezaváhala, navíc v druhé části byla velmi rychlá. Stala se tak vítězkou celoročního vyvrcholení této túry U25.

Nezkrácené video záznamy všech zmiňovaných soutěží najdete na našich stránkách www.equitv.cz.

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE