EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Vozatajové jeli v Tlumačově o finále Zimního jezdeckého poháru ČJF

17.03.2019  |  AUTOR

V neděli 17. března vyvrcholila v Tlumačově základní část vozatajského Zimního jezdeckého poháru. Na jihovýchod Moravy dorazila silná konkurence. Většina jezdců, kteří se seriálu účastnili i v předchozích kolech, totiž nechtěla nechat nic náhodě.

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Jména finalistů, kteří se díky bodům nasbíraným ve všech čtyřech kolech seriálu probojovali mezi nejlepších dvacet, jsou známá. Poslední příležitost bodovat se jim naskytla právě při tlumačovském mítinku.
 
Konečnému žebříčku jednospřeží vévodí Milan Domes se 76 body. Ten v Tlumačově obsadil třetí příčku, jeho pozicí lídra to však neotřáslo. Na rozdíl pouhých třech bodů se dotáhla Michaela Lesáková, která v posledním kole nenašla přemožitele a v tabulce je druhá. Třetí místo konečného pořadí patří Kláře Juráňové, jež má 68 bodů. Dominik Brumovský, který se v Tlumačově radoval z druhého místa, půjde do finále z pozice číslo čtyři.
 
Do TOP20, tedy mezi jezdce, kteří tak mají zajištěný postup do finále, jež se bude konat v sobotu 23. března v Královicích, patří také Adéla Lesáková, Ota Bareš, Jakub Andrs, Jan Minarčík, Pavel Drbohlav, Aleš Klička, František Štamfest, Ivana Komárková, Robert Olbrich, Michal Žák, Jakub Taibr, Tereza Kmoníčková, Richard Holčák, Milan Kadlec, Alena Brixová a Zbyněk Doležal. 
 
Šest účastníků zůstalo takzvaně pod čarou. Pokud se však některý z jmenovaných jezdců do finále nepřihlásí, dojde řada na ně. Největší šance tak má Kateřina Neumannová, která je první náhradnicí. 
 
Velmi silná konkurence se letos sešla rovněž v kategorii dvojspřeží. Z první postupové pozice se raduje Petr Myslík, ačkoliv v Tlumačově zajel až pátý nejlepší výsledek. V žebříčku drží 71 bodů. Se ztrátou sedmi bodů za ním figuruje v tabulce Petr Vlašic a třetí je Milan Domes s 58 body.
 
Cesta na jihovýchod Moravy se vyplatila Václavovi Coufalíkovi. Byl to jeho jediný start v seriálu a díky druhé příčce se dostal také on do finálové dvacítky. Posun v tabulce směrem vzhůru zaznamenal také vítěz tlumačovské soutěže Zdeněk Jirásek, který je v konečném pořadí na čtvrtém místě.
 
Na finále se mohou připravovat také Jiří Krásný, Milan Komárek, Vladimír Moudrý, Jaroslav Juráň, Josef Hrouda, Lubomír Hlavenka, Josef Dobeš, Kateřina Sklenská, Martin Zakršmíd, Tomáš Kratochvíl, Pavel Hybler, Alexandr Soukup, Robert Moravec, Markéta Sedlinská a o dvacáté postupové místo se dělí Pavel Groul a Petr Novák. Adepty na postup v případě omluv některých finalistů jsou Jakub Taibr a Markéta Jelínková, kteří jsou těsně pod čarou.
 
V královské kategorii čtyřspřeží mají jistý postup všichni účastníci, kteří v letošním seriálu alespoň jednou bodovali. Do čela žebříčku se po vítězné jízdě v Tlumačově vyhoupl Petr Vlašic, jenž má 56 bodů. Druhý je se 48 body Milan Domes a třetí místo patří s odstupem dalších devíti bodů Josefovi Hroudovi. Dále se do Královic mohou hlásit Jiří Nesvačil starší, Jaroslav Jandl, Jiří Nesvačil mladší, Vladimír Moudrý, Petr Novák a David Haitl.
 
Finále všech kategorií proběhne v sobotu 23. března. Soutěže skokanů i vozatajů jsou součástí Jezdeckého festivalu, který ve dnech 22. až 24. března hostí Královice u Slaného.
 
Kompletní informace k Zimnímu jezdeckému poháru ČJF včetně žebříčků najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz. Podrobnosti o Jezdeckém festivalu 2019 jsou na stránkách www.jezdeckyfestival.cz.
 
Foto Josef Malinovský


reklama 23C
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE