EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

V Zimním poháru spřežení je letos silná konkurence. Tlumačov rozhodne

13.03.2019  |  AUTOR

V neděli 17. března se v Tlumačově odehraje polední vozatajská kvalifikace Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. V soutěžích spřežení se letos sešla silná konkurence. Jistou finálovou účast mají pouze účastníci kategorie čtyřspřeží.

reklama 22B
banner
banner
banner
 
Velkému zájmu se v řadách jezdců spřežení těší Zimní jezdecký pohár ČJF 2019. Poslední kvalifikační kolo hostí v neděli 17. března Zemský hřebčinec v Tlumačově. O den dříve budou na stejném místě bojovat o poslední finálové pozice parkuroví jezdci. 
 
Řada vozatajů si právě v Tlumačově bude snažit pojistit účast ve finále, které se odehraje v sobotu 23. března při velkém Jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného. V klidu mohou být všichni alespoň jednou bodující účastníci v soutěžích čtyřspřeží. Ti postupují všichni bez ohledu na výsledek v posledním klání, neboť je jich méně než dvacet.
 
Připomeňme si, že v čele bodování královské kategorie je Josef Hrouda, který má devětatřicet bodů. O tři body méně má Petr Vlašic na druhé příčce a třetí Milan Domes nasbíral prozatím jednatřicet bodů. Do tlumačovského kola je nahlášeno pět čtyřspřeží. Diváci mezi nimi uvidí právě výše jmenované trio, přičemž Petr Vlašic bude zapřahat dvakrát. Sestavu doplňuje ještě David Haitl, který letos bodoval ve druhém kole ve Slatiňanech.
 
Odlišná je situace v soutěžích singlů a párů. O kompletní dvacítce finalistů v jejich případě rozhodnou až úplně poslední závody v Tlumačově. Tam se představí Petr Myslík, jenž má jako lídr dvojspřeží pětapadesát bodů. Chybět nebudou Milan Domes a Petr Vlašic, kteří jsou na sdíleném druhém místě. Od první příčky je dělí šest bodů. Náhodě nechtějí nic nechat Josef Hrouda, Jiří Krásný a Lubomír Hlavenka. Ti do žebříčku rovněž již bodovali a drží se na sedmém až devátém místě. Případným úspěchem v posledním klání, si mohou finále stoprocentně pojistit. 
 
Velký boj o účast v Královicích slibuje soutěž jednospřeží. Ze jmen, jež jsou aktuálně v TOP3, najdeme v tlumačovské soupisce jedničku Milana Domese a dvojku Michaelu Lesákovou. Milan Domes má na kontě osmapadesát bodů, Michaela Lesáková na něj ztrácí pět bodů. Příležitost naposled bodovat si nenechá ujít také Ota Bareš, Dominik Brumovský či Adéla Lesáková. Nadějí na finále se však nemusí vzdávat ani František Štamfest. Ten je aktuálně se sedmi body na nepostupové příčce, ale start v Tlumačově mu může výrazně polepšit. Jistotou startu ve finále mají všichni, kdo nasbírali prozatím alespoň sedmnáct bodů.
 
Mítink v hale tlumačovského Zemského hřebčince začne v 10 hodin soutěží pro páry pony. Ta do Zimního jezdeckého poháru ČJF započítávaná není. Následovat jí už budou soutěže jednotlivých túr, tedy jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. 
 
Podrobnosti k Zimnímu jezdeckému poháru ČJF včetně kompletní žebříčků najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz. Detailní informace o Jezdeckém festivalu jsou na webu www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE