EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Úvodní den J&T BANKA CSI3*-W Olomouc 2019 hrála čtyřikrát česká hymna

19.06.2019  |  AUTOR

Ve středu 19. června se odehrála první pětice soutěží mezinárodního konkuru J&T BANKA CSI3*-W Olomouc a čtyřikrát z toho zahrála vítězům česká hymna. V nejvyšší soutěži dne European Youngster Cup Tour vítězství vybojovala Polka Zuzanna Januszewska.

reklama 22B
banner
banner
banner
 
Mezinárodní závody J&T BANKA CSI3*-W Olomouc odstartovaly ve středu 19. června soutěží Elite Tour do 110 centimetrů. Z třinácti startujících zvítězila teprve čtrnáctiletá Gabriela Kopřivová v sedle nejmenšího koně v soutěži, pony valacha Pepsi SG. Dvojice prokličkovala parkurem velmi rychle a sebejistě a zajistila si tak suverénní vítězství o téměř šest sekund rychlejším časem před druhou Nikolou Hunovou v sedle klisny Merra, třetí příčku získala Laura Najmanová s Nordem.
 
Na start další soutěže, úvodního kola bronzové túry se postavilo třicet dvojic. Nejúspěšnější byla česká reprezentantka Žaneta Pokorná v sedle klisny Chaccia Simona, pro níž to byly první závody po doléčení zranění. Žaneta během dekorování neskrývala dojetí. O necelou půl sekundu pomalejší byl druhý Přemysl Adam s klisnou Quadra, teprve třináctiletý Viktor Skutecký získal s Jolly Jokerem třetí příčku a se svým druhým koněm Latinou S 4 byl navíc pátý. Čtvrtou nejlepší dekorovanou se stala Valentýna Kuková a Chicago-Ra.
 
Parkury na čas Marku Hentšelovi a jeho mladým koním pasovaly, a tak se obě jeho koňské svěřenkyně účastnily slavnostního dekorování Youngster Tour, která přišla na řadu jako třetí v řadě. Vítězná sedmiletá Zeta byla o fous rychlejší než L-Querida. Sedmnáctileté juniorce Sáře Vingrálkové pak patřilo s rozestupem pouhých dvou desetin sekundy třetí místo, na čtvrté příčce se umístil reprezentant Severní Makedonie Luka Zaloznik a Nic van www.olland.biz, pátý byl Marek Klus a Solidat.
 
Předposledním bodem středečního programu se stala Silver Tour. Tu vybojoval po odvážné a rychlé jízdě Jakub Štěrba s osmiletým hřebcem Go-On T.S. ze Zemského hřebčince v Písku. Na záda mu dýchal o necelou desetinu sekundy pomalejší Miloslav Vítek s klisnou Vidarou. Tentokrát mezi sebe čeští jezdci pustili na dekorování rovněž polského reprezentanta Jaroslawa Koziarowskiho s Chenetem na třetím místě a Rakušana Dietera Köflera na Askabanovi na místě šestém. Pátá příčka patřila opět České republice díky Alžběte Vojtkové s valachem Pinky Pay.
 
Vyvrcholením úvodního dne J&T BANKA CSI3*-W Olomouc se stala soutěž European Youngster Cup Tour. Dlouho byla ve vedení domácí Kateřina Kubrická, v závěru soutěže však došlo k nelítostným bojům o vítězství, které nakonec ovládla Polka Zuzanna Januszewska na temperamentní klisně Ironia, více než sekundu za ní skončila rakouská dvojice Michele Ruth a Nathanael, bronz připadl opět Polsku díky Dalie Lehmann na koni Annchen.
 
Průběh všech závodních dní mohou příznivci parkurového skákání sledovat živě na internetu prostřednictvím stránek www.csiolomouc.cz. Česká televize navíc pro své diváky připravuje z Olomouce každodenní sestřih událostí a nedělní J&T BANKA Grand Prix Olomouc nabídne v přímém přenosu.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE