EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Unikátní krmivo na českém trhu. Energys Mash bez obilovin

02.11.2020  |  AUTOR

/PR článek/ Značka Energys® přichází na český trh s novinkou – krmivem pro koně MASH, které je součástí řady PREMIUM. Krmivo vzniklo na základě požadavků zákazníků, kteří chtěli pro své koně krmení ve formě kompletního mashe.

reklama 22B
banner
banner
banner
banner


Krmivo Energys® MASH bez obilovin vzniklo na základě požadavků zákazníků, kteří chtěli pro své koně krmivo ve formě kompletního mashe, aby vlhčené krmné dávky nemuseli míchat z více druhů krmiv. 

Ve spolupráci s Veterinárními lékaři z VK Heřmanův Městec a zahraničním partnerem byla vyvinuta zajímavá receptura, která je na českém trhu s krmivy ojedinělá. Obsahuje netradiční suroviny a komponenty, které usnadní starším a nemocným koním, kteří mají problém s kvalitou zubů, přijmout pohodlně krmivo, které je udrží v dobré kondici. 

MASH pomůže i koním v rekonvalescenci a po operacích trávicího traktu, aby mohli znovu na jeho základě postupně začít přijímat další krmivo. Podrží je v době, kdy nemohou z různých zdravotních nebo věkových důvodů přijímat běžnou krmnou dávku.

Energys® MASH neobsahuje obiloviny, takže je ideální také pro koně, kteří trpí některým z metabolických syndromů (inzulínová rezistence, Cushing syndr., Tying Up, apod.), u kterých nemohou přijímat krmiva s vyšším obsahem sacharidů. MASH se může krmit i sportovním a hobby koním pro zpestření krmné dávky, nebo na vícedenních závodech. Po příjmu krmiva ve formě kaše (mash) koně vždy lépe regenerují a tato krmiva udržují trávicí soustavu i při větší zátěži stále v dobré kondici.

Energys® MASH má vysoký obsah vlákniny (obsahuje pšeničné otruby, vojtěškové úsušky, jablečné výlisky, cukr. řízky, bojínkové seno) a proto je nutné ho namočit. Postačí, když se přibližně 30 min před krmením namočí MASH vlažnou (ne horkou – zničila by probiotika a vitamíny) vodou v poměru 1,5 až 2 díly vody na 1 díl MASHe. Až má směs strukturu vlhké rašeliny a všechny granule jsou rozpuštěné, je možno podávat ji koním.

Mimo jiné zajímavé komponenty, obsahuje Energys® MASH i produkt Sainfon – což je doplněk obsahující vlákninu z luskovin, která má vysoký obsah taninů a působí proti parazitům trávicího traktu. Tato složka má také velmi kvalitní vlákninu a škroby a vysoký obsah proteinu. Je ověřeno, že Sainfon zvyšuje produkci slin u koní. Sliny sousto obalí a soda, která je ve slinách obsažena, neutralizuje částečně žaludeční kyselinu. Toto proslinění je mimo jiné preventivním opatřením proti výskytu a vzniku žaludečních vředů u koní. 

Vysoký podíl lněného semene do MASHe vnáší dostatek nenasycených mastných kyselin, především Omega 3 a 6 a slizové látky, které umožňují hladký průchod tráveniny trávicím traktem koně. Toto je důležité především u koní stojících delší dobu po operačních zákrocích nebo úrazech a prodělaných kolikách.

Důležitou složkou MASHe jsou taky organické a anorganické minerály a stopové prvky. Tyto nezbytné složky krmné dávky zajistí koním vyrovnanou krmnou dávku a podpoří základní životní funkce a imunitu. Kvalitní trávení vlákniny zajišťuje MASH díky prebiotikům (oligosacharidy mananů, pektinové vlákniny z cukrovkových řízků a jablečných výlisků, kvasinky YEA SACC), které podporují rozvoj střevní mikroflóry u léčených nebo velmi vytížených sportovních koní.

Díky krmivu MASH se sortiment značky Energys® posunul zase o něco dál v možnostech pomoci koním, kteří jsou nějakým způsobem handicapováni při příjmu běžného krmiva. V zimních měsících, kdy u nás chybí pastva, udělá MASH dobrou službu všem koním bez rozdílu.



reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most ▶️
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE