EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

Štětina opět vítězem ČSP. V Litomyšli byl nepřemožitelný s Gylordem-S

09.06.2019  |  AUTOR

Jan Štětina prožívá skvělé sportovní období. Stejně jako před dvěma týdny v Hradištku u Sadské dokázal v Suché u Litomyšle ovládnout Velkou cenu Českého skokového poháru. Tentokrát nenašel přemožitele v sedle Gylorda-S.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Ze sedmadvaceti dvojic, které nastoupily v neděli 9. června do Velké ceny Litomyšle vypsané jako Cena společnosti LB TECH, dokázaly překonat základní parkur bez penalizace pouze čtyři. Smolný jeden trestný bod za překročení časového limitu si připsali loňský vítěz velkého finále Českého skokového poháru Ondřej Pospíšil s Einfachem a Jan Chýle v sedle Cool Paradise. 
 
Chýle v pozici dosavadního lídra žebříčku Českého skokového poháru postoupil do finále páté letošní Velké ceny hned se dvěma koňmi, stejně jako jeho pronásledovatel Jan Štětina. Nesl si však bodovou zátěž s oběma. S Larou 13 k pěti bodům připsal ve finále ještě jeden, na hřebci Cool Paradise sice napodruhé již žádnou další penalizaci nepřidal, ale s jedním bodem nedosáhl na lepší než třetí místo.
 
Také Jan Štětina měl ve finále dva svěřence. Benito-S chyboval jednou v obou částech soutěže a skončil sedmý za Chýlem s Larou. S Gylordem-S byl jedním ze čtyř účastníků, kteří před finálovým startem neměli žádný trestný bod. Stejně jako Přemyslovi Adamovi s Cachasem se mu nulu na bodovém kontě podařilo udržet a jelikož měl lepší čas, mohl se letos již podruhé radovat z vítězství v této domácí parkurové extralize.
 
Pod stupni vítězů v Suché u Litomyšle zůstala Lucie Strnadlová s Fall River Blue VDL. Ta vstupovala do vrcholu soutěže s nulou na bodovém kontě, ale jedna chyba jí odsunula mimo medailové pozice. Naopak Tina Šalková s Dartaňanem 1 chybovala hned v úvodu soutěže a napodruhé předvedla čistou jízdu, jež by s časem 55,30 stačila na pomyslný bronz. Takto se musela spokojit až s pátou příčkou. 
 
Smutný byl hodně Marek Klus, ten totiž s Carebisem útočil na druhé letošní pohárové prvenství. Základní parkur zajel nejlépe ze všech. Jenže se ve finále nevyhnul 12 trestným bodům za zastavení i shození, čímž se propadl na devátý řádek výsledkové listiny za Ondřeje Pospíšila s Einfachem. Ten měl na svém kontě v součtu 8 trestných bodů. Poslední, tedy desátou umístěnou finalistkou byla Miroslava Škanderová s Delisou 3. Ke čtyřem bodům přidala na závěr ještě devět. 
 
Jan Štětina se vítězstvím ve Velké ceně Litomyšle zároveň vyhoupl do průběžného vedení Českého skokového poháru. Záznam vrcholu jeho pátého kola odvysílá Česká televize ve středu 12. června od 18.50 v pravidelném jezdeckém bloku na programu ČT Sport. 
 
Před Velkou cenou Litomyšle proběhly dvě tradiční soutěže doprovodných seriálů. V Czech Junior Cupu se dařilo Nikole Egrové s Alexií-L, kategorii U25 ovládl Jiří Tměj s koněm Crosby DK.
 
Další pohárový mítink je naplánován na konec června ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou. Veškeré podrobnosti najdete na webu www.ceskyskokovypohar.cz.


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE