EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner
reklama

Již přes 60 skokových jezdců může startovat ve finále Zimního poháru

09.03.2020  |  AUTOR

Po třetím skokovém kole Zimního poháru České jezdecké federace, které proběhlo během slunečné neděle 8. března v Královicích u Slaného, je do finále kvalifikováno celkem 61 jezdců. Třináct z nich si do žebříčků zapsalo body vůbec poprvé.

reklama 22D
banner
banner
banner
banner
 
Třetí skokové kolo Zimního jezdeckého poháru ČJF se těšilo velkému zájmu ze strany účastníků, a tak se v neděli 9. března skákalo až do večerních hodin. Jednotlivé žebříčky zaznamenaly další nová jména těch, co bodovali poprvé, a celkově je již do finále kvalifikováno ve třech seriálových túrách 61 jezdců.
 
V kategorii poníků si díky druhému místu upevnila vedoucí pozici Nicol Čížková, jež se v první desítce umístila ve všech dosavadních kolech. Pravidla Zimního jezdeckého poháru však umožňují započítat body maximálně ze dvou kvalifikací, Nicol se tedy škrtá výsledek z předchozího královického kola, v němž obdržela nejméně bodů. Třetí příčku obsadila, stejně jako o dva týdny dříve, Eliška Perlíková a v součtu má tak 16 bodů. Ty jí posunuly na druhý řádek tabulky. Po vítězství ve třetím kole je aktuálně třetí Albert Písařík společně s Kateřinou Bubákovou. Oba dva mají deset bodů za jedno první místo. 
 
V žebříčku Malé rundy bodoval třikrát zatím pouze vedoucí Miloslav Vítek, a tak se mu do celkového výsledku nezapočítávají body z úvodního zduchovického kola. Dvě královická vítězství mu však zajistila jasnou pozici lídra, s níž bude vstupovat do finále bez ohledu na výsledky z Tlumačova. Jeho skóre by již mohla vyrovnat pouze Tereza Mücková, která je aktuálně třetí. Musela by však v poslední kvalifikaci vyhrát, přihlášena tam ovšem není. Druhý ve Small Tour je po třech kolech Martin Brát, tomu se podařilo získat druhé místo v každém ze dvou královických kol.
 
Ve Velké rundě se doposud nepodařilo nikomu bodovat třikrát, a tak se zatím žádné body neškrtaly. Vedoucí pozice se ujala opět Denisa Vegrichtová, vítězka ze Zduchovic a stříbrná z třetího kola v Královicích. Druhá je Tereza Mücková, jíž se dařilo v prvním a druhém kole. Třetí příčka patří Jiřímu Hochmanovi. Ten pro změnu výrazně bodoval v druhém a třetím kole. Následují tři jezdci s deseti body – Miloslav Vítek je má za únorové prvenství v Královicích, Daniel Pospěch za triumf o dva týdny později a Miloslav Vítek má po pěti bodech z obou těchto klání. 
 
Do kategorie pony je po třech kolech kvalifikováno do finále celkem 21 jezdců, přičemž nováčky v žebříčku jsou po předposledním kvalifikačním závodu Albert Písařík, Anna Dudová, Nicole Jessica Stříšková, Ingrid Vanessa Pecina a Tereza Abíková. V Malé rundě postupuje do finále rovněž 21 jezdců, nově bodovali Daniel Pospěch, Jiří Mayer, Miloslav Příhoda a Žaneta Pokorná. Žebříček Velké rundy čítá 19 jezdců, z toho ve třetím kole poprvé bodovali opět Daniel Pospěch, Romana Vochozková, Kateřina Hanušová a Gabriela Slavíková.
 
Do Zimního jezdeckého poháru ČJF bodují vždy jezdci a vozatajové na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu, v němž může startovat s více koňmi, a to i s těmi, s nimiž nebodoval. 
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v sobotu 14. března skokovými soutěžemi v Tlumačově a hned den poté na stejném místě soutěžemi spřežení. Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí od 20. do 22. března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. 
 
Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE