EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

Do finále Zimního poháru už může 42 spřežení. Domes jako jistý lídr

02.03.2020  |  AUTOR

V žebříčcích vozatajského Zimního poháru ČJF je po třetím kole 18 jednospřeží, 16 dvojspřeží a 8 čtyřspřeží, jež postupují do finále v Královicích. Poprvé se škrtaly nejhorší výsledky u vozatajů, kteří v rámci kvalifikačních kol bodovali již třikrát.

reklama 22D
banner
banner
banner
banner
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace 2020 má za sebou v disciplíně spřežení již tři ze čtyř kvalifikačních závodů. Třetí kolo proběhlo 29. února v areálu Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně a celkem je nyní do finále kvalifikováno dvaačtyřicet spřežení.
 
Mezi jednospřežími jsou novými bodujícími v žebříčku Markéta Sedlinská, Emil Moudrý a Michal Žák, poprvé se také škrtaly nejhorší výsledky u těch vozatajů, kteří se účastnili dosud všech tří kol. Týká se to vedoucího Milana Domese, průběžně druhého Dominika Brumovského a pátého Jakuba Andrse. Aktuálně je do finále kvalifikováno osmnáct jednospřeží. 
 
Milanovi Domesovi již nikdo nemůže v singlech vzít pozici lídra, s níž bude vstupovat do finálového klání během Jezdeckého festivalu v Královicích u Slaného. Má totiž deset bodů z Hradištka a deset z Brna. Jediným, kdo by jeho skóre mohl vyrovnat, je David Haitl. Ten vyhrál v Tlumačově a pokud by právě v této hale dominoval i v neděli 15. března, kdy se tam uskuteční poslední vozatajská kvalifikace, tak by maximálně srovnal počet bodů s Domesem. S více jak dvaceti body totiž do finále nikdo vstoupit nemůže, neboť se započítávají pouze dva nejlépe bodované výkony.
 
Markéta Sedlinská je novou bodující rovněž v žebříčku dvojspřeží společně s Lubomírem Hlavenkou. Do vedení se i v této kategorii probojoval po třetím kole Milan Domes, kterému se škrtá výsledek z úvodního kola v Hradištku. Aktuálně má devatenáct bodů a v případě výhry v Tlumačově by si mohl polepšit maximálně o bod. Naopak ztrátu jednoho bodu na první příčku má Zdeněk Jirásek, jenž v Brně nestartoval. První body škrtal už i Petr Vlašic, má jich v součtu šestnáct a je třetí. Třikrát v Zimním jezdeckém poháru bodoval také Pavel Groul, ale ten je s deseti body až pátý společně s Josefem Hroudou. Čtvrtý Alexandr Soukup má patnáct bodů. Před posledním kvalifikačním kolem je v žebříčku zapsáno celkem šestnáct dvojspřeží.
 
Mezi čtyřspřežími kvalifikovanými do finále je nově Josef Hrouda. Za druhé místo v Brně bral sice devět bodů, ale to mu stačí zatím až na šestý řádek tabulky. V moravské metropoli naopak chyběl vedoucí Jiří Nesvačil senior. Toho využil Petr Vlašič, jenž s ním díky výhře srovnal skóre a s devatenácti body pojedou do Tlumačova oba bojovat o nejlepší výchozí pozici pro finále. Třetí je v tuto chvíli Milan Domes, tomu se započítávají výsledky z Tlumačova a Brna. Celkem je do finále nyní kvalifikováno osm čtyřspřeží. Pokud by dorazily do Královic v sobotu 21. března všechny kvalifikované „týmy“, bude se jednat opravdu o skvělou sportovní podívanou.
 
Do Zimního jezdeckého poháru ČJF bodují vždy jezdci a vozatajové na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu. Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v neděli 8. března skokovými soutěžemi v Královicích. Spřežení se utkají o další bodový příděl o týden později v neděli 15. března v Tlumačově, kde o den dříve proběhne i poslední parkurová kvalifikace. 
 
Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí od 20. do 22. března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE