EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Další italský triumf při CSI3*-W Olomouc zajistil v pátek Fabio Brotto

21.06.2019  |  AUTOR

Podobně jako ve čtvrtek také během pátečního dekorování Gold Tour při J&T BANKA CSI3*-W Olomouc hrála italská hymna. Tentokrát vítězství patřilo Fabiu Brottovi s klisnou Vaniglia Delle Roane. Nejúspěšnějším Čechem byl bronzový Vladimír Tretera.

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Pátek 21. června byl již třetím dnem konání šestého ročníku Světového poháru J&T BANKA CSI3*-W v Olomouci a zahájilo ho druhé kolo Elite Tour. Sebejistý výkon v něm předvedla mladičká Gabriela Kopřivová s jedenáctiletým pony valachem Pepsi SG. Sesadit ze zlaté příčky se ji pokusila Nikola Hunová s klisnou Merrou, když se jí podařilo docílit času o čtyři sekundy rychlejšího, bohužel chyba na překážce ji odsunula až na šestou příčku. Druhá skončila Adéla Pokorná s Alabamou, třetí pak slovenská reprezentantka Nina Smilnaková na klisně Lanou vd Meunishof Z.
 
Na své další vítězství nemusel Ital Roberto Turchetto dlouho čekat. Po čtvrteční výhře v Gold Tour si následující den připsal zlato ze Silver Tour, tentokrát v sedle osmiletého Grappenmakera. Prvenství měl nadosah Ladislav Vachutka s desetiletou Vanilla Rose-H, uteklo mu však o ten nejtenčí vlásek, o pouhou setinu sekundy. Do bojů o medailové pozice promluvil dále bronzový Jakub Štěrba s hřebcem Go-On T.S., čtvrtou příčku získala Valentýna Polachová a Vendome du Paradis.
 
Všechny tři medailové pozice v následující European Youngster Cup Tour obsadila polská reprezentace. Vítězství zopakovala Zuzanna Januszewska v sedle devítileté Ironie, o jeden a půl sekundy pomalejší byla Dalia Lehmann s Annchen, bronz získal Adam Grzegorzewski na Lissaře. Čtvrtá příčka připadla Denise Ruth s valachem Little Joe 'R' a byla tak poslední dvojicí, které se podařilo překonat kurz italského stavitele Uliana Vezzaniho s nulou. Nejúspěšnější českou dvojicí se stala pátá Valentýna Polachová se čtrnáctiletým valachem Stuntman.
 
Přestože se následně v soutěži Junior Tour do vedení opět dostala velmi úspěšná Sára Vingrálková v sedle Oscara des Fontaines, záhy ji o necelou půl sekundy předjela patnáctiletá Valentýna Kuková s Philadelphií, Sára se tedy musela spokojit s druhou příčkou. Nástrahami parkuru Uliana Vezzaniho prošly bezchybně pouze čtyři dvojice, krom výše uvedených také třetí Mariana Michlíčková a Idee van de Achterhoek a čtvrtá Sofie Najmanová s klisnou Pass Away.
 
Páteční program vyvrcholil druhým kolem Gold Tour. To bylo postaveno s výškou překážek do 145 centimetrů jako dvoufázová soutěž a nastoupilo do ní celkem 47 startovních dvojic. Projít bezchybně první fází se podařilo patnácti koním, v druhé jich nechybovalo pouze sedm. Nejlepšího výsledku dosáhl nakonec italský reprezentant Fabio Brotto s jedenáctiletou klisnou Vaniglia delle Roane, a to v čase 27,96 sekundy. O tři desetiny sekundy pomalejší byl polský jezdec Maksymilian Wechta na hřebci Number One. Z Čechů byl nejúspěšnější Vladimír Tretera s osmiletým hřebcem Gangster v/h Noddevelt a mohl se tak radovat z bronzové příčky. Jako poslední vstoupil do kolbiště Marek Hentšel a Trend D Elsendam Z a průběh jeho jízdy vypadal velmi nadějně. Čas v druhé fázi by v tu chvíli stačil na vítězství, pokud by se mu podařilo dokončit bezchybně. Nakonec ovšem dvakrát chyboval.
 
Průběh všech závodních dnů mohou příznivci parkurového skákání sledovat živě na internetu prostřednictvím stránek www.csiolomouc.cz. Česká televize navíc pro své diváky připravuje z Olomouce každodenní sestřih událostí a nedělní J&T BANKA Grand Prix Olomouc nabídne v přímém přenosu.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE