EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

Zimní pohár ve Slatiňanech čeká rekordní účast

11.02.2016  |  AUTOR

Zimní Jezdecký pohár spřežení 2016 pokračuje třetím kolem, které proběhne v sobotu 13. února ve Slatiňanech. V tamní hale by mělo k soutěžím nastoupit v celkem pěti kategoriích více než padesát spřežení, což je v rámci halových závodů rekordní účast.

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Sportovní program začíná v 10.00 hodin hobby soutěží pro jednopřeží. Poté přijdou na řadu poníci zapřažení v párech. Do této soutěže je mimo jiné přihlášená i dlouhodobě nejúspěšnější reprezentantka kategorie dvojspřeží pony Monika Pospíšilová.
 
V konkurenci sedmnácti jednospřeží bude závodit i vedoucí jezdkyně pohárové bodování „jedniček“ Markéta Sedlinská. V závěsu za ní je na žebříčku Pavel Drbohlav – celkový vítěz loňského ročníku Zimního Jezdeckého poháru, jenž si do Slatiňan také našel cestu. Nechybí další vozatajové, kteří patří k české špičce: momentálně třetí jezdec žebříčku Milan Domes či čtvrtý v pořadí Ota Bareš.  
 
Také soutěž dvojspřeží čítá výborně obsazené startovní pole. Pravidelný účastník série Petr Vlašic bude zapřahat dva páry, s nimiž se v předchozím kole v Hradištku seřadil na první a druhé příčce. Dorazí dlouholetý reprezentant České republiky Jaroslav Kohout či vítěz prvního letošního kola Marek Jirgala. Síly s nimi změří Zdeněk Jirásek, který při venkovních závodech soutěží pravidelně se čtyřspřežím, David Haitl, Jaroslav Pavel a další.
 
Největší pozornost poutá při závodech sportovních kočárů královská disciplína čtyřspřeží. Těch je v seznamu startujících uvedeno celkem osm. Nejznámějšími jmény jsou vozatajové Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem Jiří a Radek Nesvačilové. V jejich případě uvidí diváci opravdovou špičku české kočárové scény, jedná se o pravidelné účastníky v barvách národní reprezentace, nechyběli ani na Světových jezdeckých hrách v Normandii v roce 2014. 
 
Nejsou však jedinými vynikajícími jezdci v dané soutěži. Na startovních listinách figuruje také Josef Hrouda nebo Libor Kurka. Konkurovat jim bude Petr Vlašic, který v sezoně 2015 zvítězil v celkovém bodování Zimního Jezdeckého poháru. Je se tedy opravdu na co těšit! 
 
Podrobné informace k závodům ve Slatiňanech stejně jako k celému Zimnímu Jezdeckému poháru najdete na www.jezdeckypohar.cz. – Vozataje čeká po tomto kole poslední kvalifikační závod v Brně v sobotu 27. února, a poté už bude vše připraveno na finále celého seriálu, které se bude konat v rámci Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem. V bohatém festivalovém programu jsou soutěže spřežení naplánovány na neděli 20. března. Vše k festivalu je k nalezení na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE