EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Zimní pohár opět láká. Ve Slatiňanech bude 8 čtyřspřeží a 56 dalších

14.02.2019  |  AUTOR

„Naší snahou je mít do budoucna více kvalitních vozatajů pro čtyřky,“ prozrazuje ředitel Národního hřebčína Jiří Machek důvody, proč vysílá do domácího závodu Zimního poháru hned tři svá čtyřspřeží. Celkem ve Slatiňanech odstartuje 64 spřežení!

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Druhé vozatajské kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace proběhne v sobotu 16. února v areálu Národního hřebčína ve Slatiňanech na Chrudimsku. Stejně jako v případě zahajovacího mítinku v Hradištku, je i o starty při druhých letošních závodech spřežení velký zájem.
 
Do třech bodovaných soutěží zimní túry je nahlášeno přes padesát kočárů, celkem jich je více jak šest desítek. V soupiskách na první pohled upoutá vysoká účast v královské kategorii čtyřspřeží. Nahlášeno je osm účastníků, z toho tři budou startovat v pořadatelských barvách Národního hřebčína Kladruby nad Labem. 
 
Zatímco Jiří Nesvačil mladší je stálicí scény, pro Petra Nováka a Vladimíra Moudrého se jedná o premiéru v Zimním jezdeckém poháru ČJF této kategorie. „V loňském roce závodili oba jezdci v soutěžích párů, letos se poprvé v rámci série představí také ve čtyřspřeží. Naší snahou je mít do budoucna více kvalitních vozatajů pro čtyřky a ve Slatiňanech můžeme využít dostupnosti a výhody domácího prostředí,“ říká k jejich účasti ředitel hřebčína Ing. Jiří Machek a dodává, že v zimní části sezony budou nadále pravděpodobně pokračovat v soutěžích dvojspřeží. Do těch se zapojí i při slatiňanském klání. Zmíněné tři jezdce Národního hřebčína Kladruby nad Labem doplní se čtyřkami ještě vítěz prvního kola Josef Hrouda a dále Petr Vlašic, Jaroslav Jandl, David Haitl a Milan Domes.
 
Ten se stejně jako David Haitl představí i ve zbývajících dvou kategoriích. Mezi páry mu budou konkurovat obhájce prvenství z úvodu série v Hradištku Petr Myslík a dále silná sestava v čele se Zdeňkem Jiráskem, Milanem Komárkem, Kateřinou Sklenskou, Liborem Kurkou, Josefem Hroudou nebo Petrem Vlašicem.
 
Také do soutěže singlů nastoupí početné pole startujících. Opět nebude chybět Milan Domes s Davidem Haitlem. Obhajovat vítězství dorazí do Slatiňan Michael Lesáková a na seznamech účastníků najdeme vedle dalších i Dominika Brumovského, Pavla Drbohlava, Otu Bareše nebo Aleše Kličku. 
 
„Velký zájem ze strany jezdců nás samozřejmě velmi těší. Letos jsme připravili novinku v podobě můstku, který stavitel zahrne do trati,“ popisuje Ing. Machek vylepšení, na které se mohou těšit vozatajové i diváci. „Změny chystáme i do budoucna. Pokud vše půjde podle plánů, měli bychom už letos začít s rekonstrukcí slatiňanské haly i jejího přilehlého okolí. Chceme, aby zde vzniklo kvalitní kolbiště či předvadiště,“ dodává.
 
Ve Slatiňanech se vedle kategorií bodovaných v zimní túře pojede také soutěž dvojspřeží pony a dvě hobby soutěže. Závodit se začne v 10.00 hodin dopoledne a program bude gradovat od hobby přes poníky, singly a páry až ke čtyřspřeží.
 
Seriál halových závodů má na programu celkem čtyři kvalifikační závody spřežení a stejný počet parkurových mítinků. Finále proběhne od 22. do 24. března v rámci velkého Jezdeckého festivalu v Královicích u Slaného. 
 
Kompletní informace k Zimnímu jezdeckému poháru ČJF včetně výsledků a průběžného pořadí jezdců najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz. Novinky o Jezdeckém festivalu jsou na webu www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE