EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Zimní pohár ČJF zahájil v Hradištku sezonu 2017

28.01.2017  |  AUTOR

V sobotu 28. ledna odstartoval nejen čtvrtý ročník seriálu Zimní Jezdecký pohár ČJF, ale také celá sezona 2017. Vozatajské závody v Hradištku u Sadské byly totiž vůbec prvním oficiálním mítinkem v tomto roce. Zúčastnilo se jej přes 50 spřežení!...

reklama 22D
banner
banner
banner
 
V královské kategorii čtyřspřeží zvítězil Jiří Nesvačil senior, i když jej v druhém kole o pár desetin sekundy předstihl Petr Vlašic. Oba dva v rozhodující části udělali jednu chybu a po přičtení pětisekundové penalizace dosáhli výsledku lehce přesahujícího 105 bodů. V prvním kole ovšem Petr Vlašic chyboval hned třikrát, a to rozhodlo v jeho neprospěch. V celkových součtech skončil až na třetím místě. Svých chyb jistě litoval i druhý v cíli Jaroslav Juráň. Ten v první části dvoukolové soutěže dokonce dosáhl na vůbec nejrychlejší čas ze všech čtyřspřeží. Jenže dvakrát chyboval. V podstatě totéž se stalo i v kole druhém, jen s tím rozdílem, že si připsal chyby tři. Přesto díky skvělým časům obsadil druhou příčku konečného pořadí. Čtvrtý řádek výsledkové listiny patřil Jaroslavu Jandlovi z pořádajícího Jezdeckého klubu Semice. Překvapivě až na páté pozici dokončil Jiří Nesvačil junior z Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Tento český reprezentant však předem avizoval, že se halových závodů bude účastnit spíše tréninkově s mladými a tudíž i méně zkušenými koňskými svěřenci. „Svého syna Jiřího jsem zpočátku považoval za nejsilnějšího konkurenta pro dnešní závod, ale bohužel mu to dnes nevyšlo. – Já jsem si závody moc užil. Sice byla velká zima, ale díky skvělé atmosféře a kvalitní organizaci se i to mrazivé počasí dalo vydržet,“ zhodnotil Jiří Nesvačil senior krátce po slavnostním vyhlášení soutěže.
 
Nestává se příliš často, že by jeden vozataj startoval v jedné soutěži hned třikrát. V kategorii dvojspřeží nastoupil se třemi páry Petr Vlašic a v patnáctičlenném startovním poli se ve všech třech případech dostal mezi nejlepších šest umístěných. S Bubinem a Lordem 34 zvítězil před Jaroslavem Juráněm a Milanem Domesem. S Filipem 11 a Ferdou 8 skončil čtvrtý a s koňmi Caviro a Bolide vybojoval šestou příčku, když jej o více jak tři body předstihl Robert Moravec. Do seriálu Zimní Jezdecký pohár České jezdecké federace každopádně vozataj může v každé soutěži bodovat pouze jednou, a tak si na své konto Vlašic připsal jen 10 bodů za vítězství. Body za 4. a 6. pozici ovšem nezískal nikdo a i tato skutečnost může hrát do karet při finálových součtech Petrovi Vlašicovi. 
 
Nejobsazenější kategorií byla soutěž jednospřeží se 17 startujícími. V prvním kole předvedl bezkonkurenčně nejlepší jízdu Milan Domes. Shodou okolností dosáhl na čas 81,51 sekundy, stejně jako Markéta Sedlinská. Ale ta dvakrát chybovala a do výsledkové listiny se jí přičetlo navíc 10 trestných sekund. V druhém kole Sedlinská ani Domes nechybovali, a i když obhájkyně loňského vítězství z Hradištka byla v této části závodu nejlepší, na Milana Domese jí to celkově nestačilo a skončila za ním až druhá. Milan Domes kromě vítězství s Mágusem vybojoval i tzv. bramborovou medaili s Plutem XIV-1 SK/Pajkos. Třetí místo obsadil Dominik Brumovský. 
 
Z oficiálních soutěží je třeba ještě zmínit kategorii dvojspřeží pony. V ní nenašla přemožitele Monika Pospíšilová. Absolutní novinkou při halových vozatajských závodech byla hobby soutěž dětí. Mezi šesti startujícími se nejvíce dařilo Adéle Lesákové, která o čtyři sekundy předstihla svoji sestru Michaelu.
 
Zimní pohár pokračuje v sobotu 4. února úvodním kolem pro parkurové jezdce. Vozatajové se sejdou při druhém kole 11. února ve Slatiňanech na Chrudimsku. Pořadatelem tohoto klání bude Národní hřebčín Kladruby nad Labem. Veškeré podrobnosti o Zimním Jezdeckém poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde se také můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech seriálových závodech.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE