EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Zimní pohár ČJF spřežení nabídne napínavé finále

14.03.2017  |  AUTOR

Letošní ročník Zimního Jezdeckého poháru ČJF spřežení má za sebou čtyři kola, která probíhala od konce ledna do první poloviny března. Na účastníky této zimní série již čeká jen finálové kolo v Lysé nad Labem. Šanci na výhru má hned několik vozatajů…

reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Jezdci spřežení sbírali body celkem ve třech kategoriích, a to v jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. V nejtěžší kategorii čtyřspřeží si první místo drží Jaroslav Juráň, který si připsal celkem 27 bodů. Nejlepší výkon předvedl ve Slatiňanech, kde dokázal zvítězit. Dobře se mu však vedlo i v dalších dvou kolech, kam vyrazil závodit. Druhé místo získal v Hradištku a třetí příčku přidal v Brně. Vzhledem k minimálnímu náskoku Juráně od jeho soupeřů se však dá očekávat v neděli 26. března ještě napínavé vyvrcholení této kategorie při finále v rámci Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem. Jezdci tam získají dvojnásobek bodů oproti běžným kolům, vítěz se tedy může těšit na 20 bodový příděl.
 
Šanci mají i další umístění, především Petr Vlašic. Ten ztrácí na Jaroslava Juráně jeden jediný bod. Vlašic také jednou dosáhl na výhru, a to v Brně. V ostatních případech si připsal tři třetí místa. Protože se však bodujícím účastníkům počítají pouze nejlepší tři výsledky, osm bodů za jedno třetí místo se mu na pomyslné konto již nepřipočetlo. Totéž se stalo i Jaroslavu Jandlovi. I přes zisk šesti bodů z posledního kvalifikačního kola ve Zduchovicích se jeho konto nezměnilo, neboť se jednalo o čtvrtý a zároveň nejnižší bodový příděl.
 
Shodně na čtvrté příčce jsou Jiří Nesvačil senior a Josef Hrouda. Oba jezdci se předvedli v dobrém světle, avšak v kvalifikacích startovali pouze dvakrát. Na kontě mají 19 bodů za jedno první a jedno druhé místo. Aby mohli pomýšlet na nejvyšší příčky, musí každopádně nechat za zády své největší tři konkurenty. Vyhodnoceni budou právě tři nejlepší vozatajové celého seriálu. 

Jednobodový rozdíl na prvním a druhém místě je i v kategorii dvojspřeží, kde jsou opět na prvních dvou pozicích Petr Vlašic a Jaroslav Juráň. Ti si však v tomto případě umístění prohodili. Aktuálně tedy vede Petr Vlašic, který má na kontě celkem 28 bodů. Přemožitele nenašel ve Zduchovicích a také v Hradištku u Sadské. Z Brna si pak odvezl 8 bodů za třetí místo. Body si připisoval i ve Slatiňanech, tento nejslabší výsledek se mu však škrtal. Jaroslav Juráň startoval celkem třikrát a ve všech případech dosáhl na druhou pozici. Celkem má tedy 27 bodů. Pouhé tři body na něj ztrácí aktuálně třetí Milan Domes, který jednou dosáhl i na příčku nejvyšší. Zmíněná trojice jezdců se oddělila od dalších bodujících a dá se předpokládat, že by se právě mezi nimi mělo rozhodnout. Čtvrtý Josef Hrouda totiž ztrácí devět bodů na třetí a třináct bodů na první místo, což je poměrně dost. Každopádně i v tomto případě má tu výhodu, že si doposud zapsal jen dva výsledky a po finále se mu tak žádný škrtat nebude.

Největší souboj v závěrečné soutěži se dá očekávat v kategorii jednospřeží, kde by mohlo na přední příčky pomýšlet hned pět jezdců. Mezi první a pátou pozicí je totiž rozdíl pouze šesti bodů, což by ve finále s dvojnásobným bodovým přídělem nemuselo nic moc znamenat. V čele je zatím Milan Domes, který startoval čtyřikrát a body se mu počítají z Hradištka, Brna a Slatiňan. Na kontě má aktuálně 28 bodů. S dvoubodovým odstupem se na průběžnou druhou příčku dotáhl díky vítězství ve Zduchovicích Pavel Drbohlav. Jen o bod méně však má třetí Dominik Brumovský a další bod ztrácí Markéta Sedlinská. Dobře si v kvalifikacích vedl i pátý Ota Bareš, který půjde do finále s 22 body na kontě. 

Naopak další jezdci již příliš nemohou pomýšlet na umístění v nejlepší trojici, neboť mají jednociferné bodové součty. Posun výrazněji vpřed by musely zajistit nejvyšší pozice v Lysé nad Labem a současně nezdar vozatajů na špičce žebříčku. 

O tom, jak vše dopadne a kdo nakonec zvítězí, se může každý sám přesvědčit při Jezdeckém festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem. Závodit se začne ve výstavní hale „C“ již od středy, soutěže spřežení jsou pak připraveny na neděli 26. března. Podrobnosti o Jezdeckém festivalu najdete na internetových stránkách www.jezdeckyfestival.cz. Na adrese www.jezdeckypohar.cz se navíc můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech závodech seriálu Zimní Jezdecký pohár ČJF (vč. Jezdeckého festivalu).



reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE