EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Zdeněk Žíla po výhře ve Zduchovicích vede ČSP 2017

07.08.2017  |  AUTOR

Šestnáctý ročník Českého skokového poháru zaznamenal po svém 6. kole ve Zduchovicích na Příbramsku změnu ve vedení průběžného pořadí. Díky vítězství ve Velké ceně Zduchovic 2017 se na pozici lídra probojoval v neděli 6. srpna Zdeněk Žíla...

reklama 22A
banner
banner
banner

Foto: ČSP

Ten dokázal základní část vrcholné soutěže celého čtyřdenního mítinku s překážkami vysokými do 145 centimetrů překonat bez penalizace hned se dvěma koňmi. Nejprve se mu to povedlo s Trendem Delsendam Z a poté ještě s Dominkou B. S oběma tak postoupil do finále přístupného nejlepší desítce dvojic. Osm z nich nemělo na svém kontě žádný trestný bod, a tak bylo velmi pravděpodobné, že právě z nich vzejde vítěz letošní zduchovické Velké ceny. 

V sedle Trenda ovšem Žíla čistý štít ve finále neudržel a připsal si nejen 4 trestné body za chybu, ale navíc ještě jeden trestný bod za překročení stanoveného času. První, kdo dovezl do cíle nulu na bodovém koně i napodruhé, byla Barbora Tomanová s Clintonem 1. Dlouho se však z vedoucí pozice neradovala, neboť chvíli poté předvedl naprosto precizní jízdu Zdeněk Žíla s Dominkou B a jeho čas 41,68 byl o téměř čtyři sekundy rychlejší.  Na tento výkon nestačil ani letošní mistr republiky v kategorii mladých jezdců Václav Nágr, který s D.Amelusinou R 22 taktéž ani jednou nezaváhal, ale byl pomalejší. Poslední dvojitou nulu zaznamenal Jan Štětina, jemuž časomíra ukazovala při projetí cílem hodnotu 43,85 sekundy. To stačilo na konečné druhé místo za Zdeňkem Žílou. Třetí skončila Barbora Tomanová a čtvrtý Václav Nágr, pro něhož byla Velká cena Zduchovic poslední generálkou před odjezdem na mistrovství Evropy ve slovenském Šamoríně. 

„Jsem moc rád, že si Dominka B drží stále skvělou formu. Po vítězství ve Velké ceně Brna měl pár závodů se smolnými chybami, včetně mistrovství České republiky. Dnes byl ovšem famózní a cítil jsem se v jeho sedle moc dobře už od prvního skoku finálového parkuru. Věděl jsem, že mohu jet naplno. Vše nám vyšlo výborně a jsem moc rád za dnešní výsledek,“ konstatoval Zdeněk Žíla krátce po slavnostním vyhlášení Velké ceny Zduchovic. 

Prvenství v této soutěži bylo každopádně pro Zdeňka Žílu dvojnásobným úspěchem, neboť se díky zisku 15 bodů dostal s 39 body do vedení žebříčku jezdců ČSP. Jeden bod na něj ztrácí Barbora Tomanová a minimální odstup má i na dalším řádku Jan Štětina. Jiří Skřivan byl sice ve Zduchovicích mezi umístěnými, ale zisk pěti bodů nezabránil jeho propadu z dělené vedoucí pozice na 4. místo. To zaujímá s 33 body. 

Ve Zduchovicích nemohly chybět ani další soutěže zařazené do rámcových seriálů Českého skokového poháru. V kategorii U25 se nejvíce dařilo Alžbětě Vojtkové s Pinky Pay a posunula se tak na čtvrtou příčku za třetí Barboru Tomanovou, druhou Kateřinu Kubrickou a vedoucí Kateřinu Málkovou, jež si své umístění drží s velkým přehledem. Od Kateřiny Kubrické jí dělí aktuálně 19 bodů! V dílčím finále Czech Junior Cupu ze ve Zduchovicích z prvenství radovala Tereza Svobodová na Terry Z 1. Ta ve své mladší kategorii 12 až 15 let zatím moc nebodovala a je 36 body desátá. Na vrcholu žebříčku je Anna Lani Novak s 65 body. Ještě o pět bodů více má ve skupině jezdců 16 až 18 let Sára Finsterle, což je nejvíce ze všech. 

Výkonnostně nejnižší seriálová soutěž určená pro amatérské jezdce tradičně vyvrcholila už v sobotu. V jejím dílčím zduchovickém finále vyhrála Hana Dastychová s Fatimou 15, jež tak díky zisku 20 bodů postoupila na nejvyšší řádek žebříčku Amateur Tour 2017. 

Záznam Velké ceny Zduchovic odvysílá Česká televize ve středu 9. srpna od 12.55 hodin na programu ČT Sport. Český skokový pohár bude pokračovat 16. až 19. srpna v Ptýrově u Mnichova Hradiště, kde proběhne tradičně netradiční Velká cena eLED.cz pod světly reflektorů. Podrobnosti najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. 

Zdroj: Tisková zpráva ČSP



reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE