EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Zažijte dobrodružství v sedle na každém kroku

02.03.2015  |  AUTOR

Po stezce uprostřed houštin projíždí na koních pět jezdců. Koně jdou obezřetným krokem, stejně jako průvodce Phillip i oni tuší, že každým okamžikem na něco narazí. Podle udusané půdy a čerstvých stop je jasné, že cesta k napajedlu je rušným místem.

reklama 22B
banner
banner
banner
banner

VÍCE FOTOGRAFIÍ NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 

V tom se za ohybem cesty vynoří jeden, dva… ne, šest slonů – celá rodina i s mláďaty. Skupiny se navzájem zvědavě prohlížejí. Dělí je od sebe pár metrů udusané půdy, žádné mříže, plexiskla nebo ploty.  Koně se majestátních zvířat nezalekli a stojí klidně. Stejně jako sloni. Jen slůňata se motají okolo jedné ze samic. V tichu, kdy jezdci slyší jen oddechování zvířat, cvakne několikrát závěr fotoaparátu. Po pár minutách sloni rozvážně mizí v rákosí. Ještě hodnou chvíli je ale slyšet, jak si razí cestu porostem. I jezdci před sebou mají další zážitky. Vždyť je teprve ráno a tady v Africe čeká dobrodružství na každém kroku…
 
 
Klus podél stáda zeber, stopování gepardů, výstup křivolakou horskou stezkou nebo nespoutaný cval po mořské pláži. Stejné okamžiky teď snadno zažijí i čeští a slovenští jezdci. Možnost vyrazit na koňské safari nejen do nitra africké divočiny, ale i do strmých španělských hor nebo třeba mezi ledovce a vulkány na Islandu jim nově nabízí CK pferdesafari.  Klientům slibuje, že zažijí nezapomenutelnou jezdeckou dovolenou na skvěle připravených koních v nedotčené přírodě, kdy se dostanou na dosah divokým zvířatům. Netradiční zážitky v sedle doplňuje vřelý přístup, zkušení průvodci, komfortní ubytování a špičkové služby šité na míru.
 

Tisíce spokojených klientů

Pferdesafari působí od roku 2007 na německém trhu. Kancelář poskytla služby už tisícovkám spokojených zákazníků, především ze západní Evropy. Od letošního února rozšířila působení na střední a východní Evropu. Momentálně má české a slovenské zastoupení pferdesafari v nabídce přes čtyři desítky zájezdů na pěti kontinentech, specializuje se na Afriku. Vedle exotických destinací pořádá dovolené i třeba v Německu, v Itálii či v Irsku. Všechny nabídky najdete zde.
 
„Zakládáme si na tom, že v naší nabídce zákazníci najdou vždy nejlepší jezdecký zážitek v dané zemi. Sami jsme zapálení jezdci a víme, co od dovolené milovníci koní očekávají. I proto nabízíme jen takové jízdy, na které bychom sami vyrazili. Každou vyzkoušel někdo z našeho týmu,“ říká Tomáš Vášáry, který pferdesafari v regionu CEE zastupuje.
 

Koně v top formě jsou základ 

Kancelář spolupracuje s léty prověřenými partnery, kteří poskytují špičkové hostitelské služby a zároveň mají k dispozici koně v top formě. Už při objednání zájezdu pferdesafari zjišťuje jezdeckou úroveň a zkušenosti klientů, aby pro ně na farmách zajistili koně, který jim bude maximálně vyhovovat. Začátečníci si mohou být jistí, že dostanou klidného koně, který je sám poveze jistým krokem. Spokojení budou i zkušení jezdci. Na silných, energických koních si užijí dlouhý cval, jízdu v náročném terénu i skoky přes překážky. „Pokud by se na místě zjistilo, že si kůň a jezdec ‚nesedli‘, budeme hledat řešení.  Velmi důležité je ve formuláři, který posíláme hned na začátku, aby každý účastník co nejpřesněji vystihl své jezdecké schopnosti. Základní myšlenkou je, aby si každý host dovolenou plnohodnotně užil a harmonie mezi jezdcem a koněm je proto zásadní,“ podotýká Tomáš Vášáry.
 

Divočina z verandy

Na safari jízdy a další aktivity vyrážejí hosté ze zázemí farem, jezdeckých areálů a lodgí (usedlostí), které úrovní poskytovaných služeb příjemně překvapí i náročné klienty. Výjimkou nebývá bazén, lobby bar a restaurace s vynikající kuchyní a zároveň i dostatek soukromí pro zasloužený odpočinek. „Je to jako vyrazit do luxusního hotelu, který je ale v tomto případě obklopený divočinou. Zatímco na verandě domu upíjíte vychlazený drink, pozorujete stáda žiraf anebo antilop, které od vás procházejí jen pár desítek metrů, nebo na ně narazíte při odchodu z večeře, jak se pasou přímo u vaší lodge,“ říká Tomáš Vášáry.  
 
V nabídce má pferdesafari zájezdy s různou tématikou i délkou. Klienti si vyberou, zda chtějí zůstat na jednom místě a vyrážet na jízdy do jeho okolí (většinou soukromých rezervací či přírodních parků) nebo dají přednost několikadennímu putování z místa na místo a dobrodružnému přespávání ve stanech. Specialitou je třeba přejezd namibijské pouště
 
Zákazníci vždy dopředu vědí, jaké je čeká ubytování, služby a předpokládaný průběh zájezdu. Individuální přístup během dovolené ale umožňuje, že si každý vybere program podle své chuti – zda stráví den v koňském sedle, vyrazí si jen tak na procházku nebo dá přednost lenošení u bazénu a čtení knížky. 
 

Bezpečí jako priorita

Bezpečí všech zúčastněných – lidí i zvířat – je prioritou. Průvodci vždy vyrážejí společně s hosty do divočiny a vědí, jak se skupinou v přírodě pohybovat. Koně jsou na přítomnost divokých zvířat zvyklí a neplaší se. „Pokud se hosté řídí pokyny průvodců, trochou selského rozumu a chovají se v přírodě s respektem, nemůže se jim prakticky nic stát,“ říká Tomáš Vašáry. Pro všechny případy je ale podmínkou mít cestovní pojištění do zahraničí vztahující se i na jízdu na koni. Farmy spolupracují s osvědčenými lékařskými zařízeními a pro své hosty zajistí cokoliv, co je potřeba. 
 
V Africe safari probíhá v zemích, které jsou vzdálené tisíce kilometrů od států zasažených epidemií eboly či od oblastí s válečnými konflikty. Soukromé přírodní rezervace zajišťují nerušený prostor pro život zvířat v jejich přirozeném prostředí.  Pferdesafari  pořádá zájezdy podle principů trvale udržitelného turistického ruchu. Zapojuje se proto také do programů ochrany přírody a podílí se na prohlubování dobrých vztahů s místními komunitami.
 

Užijí si i děti a nejezdci 

Detailní popisy zájezdů jsou k dispozici na www.pferdesafari.cz. S výběrem dovolené, vhodných termínů a zařízením organizačních opatření (víza, pojištění, transfery na letiště atd.) tým pferdesafari rád pomůže. Destinace, kam vyrazit, se dají najít celoročně. Protože se zájezdy organizují pro menší skupiny, lze domluvit individuální úpravy programu a speciální služby, jako je například osobní průvodce. S dostatečným předstihem lze také zařídit zájezd čistě jen pro českou či slovenskou skupinu. V nabídce jsou také zájezdy vhodné pro děti a pestrý program čeká i na nejezdecký doprovod. Výlety v terénních autech, na horských kolech, výpravy za noční zvěří, poznávání všedního života místních obyvatel či exkurze za památkami jsou jen některé z aktivit.
 
Na místě se o klienty stará ochotný personál rodinných farem a usedlostí, které většinou vedou přímo jejich evropští majitelé. S personálem se hosté bez problémů domluví anglicky. Často zde pracují také stážisti z Evropy. Více si o programu Ride & Work přečtete zde.
 
„Nabízíme unikátní spojení jezdectví, nádherné přírody, vřelého přístupu a profesionality. V našem případě nejsou slova nezapomenutelná dovolená pouhou frází, ale zážitkem na celý život,“ dodává Tomáš Vášáry. 
 
Sledovat aktuality a nádherné fotky ze zájezdů pferdesafari můžete na Facebooku. Tým pferdesafari kontaktujete na mailu info@pferdesafari.cz nebo na telefonu +420 702 120 670.
 
/PR článek/


reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:30 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE