EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
banner
reklama

Vlašic a Hrouda vládnou zimnímu poháru vozatajů

10.02.2018  |  AUTOR

V sobotu 10. února pokračoval ve Slatiňanech na Chrudimsku druhým kolem Zimní jezdecký pohár ČJF 2018 spřežení. Hned ve dvou kategoriích výsledky dopadly velmi podobně jako při první mítinku, kdy se dařilo Petrovi Vlašicovi a Josefu Hroudovi…

reklama 22B
banner
banner
banner
 
Petr Vlašic v kategorii dvojspřeží nezačal úplně nejlépe. V úvodní části dvoukolové soutěže se ve slatiňanské hale dařilo více Davidovi Haitlovi. Ten ale při druhé jízdě dvakrát chyboval a propadl se až na konečnou třetí pozici za Josefa Hroudu, jemuž naopak nevyšel podle představ začátek. Napodruhé předvedl o poznání lepší výkon, který jej posunul až na druhý nejvyšší řádek výsledkové listiny. Stejně jako v Hradištku u Sadské ovšem po sečtení výsledků nestačil na Petra Vlašice. Tento reprezentant Ranče Ladná neudělal s koňmi Lord a Bubin ani jednu chybu a zejména díky rychlé druhé jízdě jeho součet časů činil pouhých 139,10 sekund, což bylo o téměř 9 vteřin méně než v případě jeho aktuálně největšího rivala v Zimním jezdeckém poháru. 
 
V královské kategorii čtyřspřeží byla situace velmi podobná. V zahajovací části předvedl absolutně nejrychlejší jízdu Josef Hrouda, a i přes dvě chyby se ujal vedení. Vlašic také dvakrát chyboval, ale ztráta na Hroudu nebyla velká a díky bezchybné druhé rozjížďce se ujal vedení. Vše měl ve svých rukou jeho soupeř, který nastupoval na start jako poslední. Pokud by zopakoval stejně rychlý výsledek jako napoprvé a neudělal by žádnou chybu, vítězství by bylo jeho. Jenže krátce po první chybě přešly další dvě a Josef Hrouda se musel smířit i tentokrát s pomyslným stříbrem. Elitní trojici doplnil Milan Domes, jenž předvedl stabilní výkony, během nichž vždy jednou chyboval. 
 
Petr Vlašic si díky dvěma prvenstvím upevnil vedení nejen v Zimním jezdeckém poháru České jezdecké federace dvojspřeží a čtyřspřeží, ale také výrazně zvětšil náskok Ranče Ladná v Zimní jezdecké lize, což je žebříček klubů, resp. subjektů České jezdecké federace. Ekipa z Ladné byla navíc úspěšná i v kategorii jednospřeží. V té nenašla přemožitele Michaela Leskáková s Inez. Její stájový kolega Vít Vlašic, syn Petra Vlašice, skončil s Bolide třetí za Dominikem Brumovským s Lotrandem. 
 
Kompletní výsledky najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde jsou také podrobnosti o připravovaných dalších kolech Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. Ten od příštího víkendu bude pokračovat každý týden v obou dvou seriálových disciplínách. V sobotu 17. února se sejdou parkuroví jezdci v Hradištku u Sadské, v neděli pak vozatajové zavítají do haly Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Ve dnech 24. a 25. února se halový seriál přemístí do Královic u Slaného. Sobota opět bude vyhrazena skokanům a neděle spřežením. 
 


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE