EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Tlumačovský ZJP spřežení zajistil napínavé finále

04.03.2018  |  AUTOR

Poslední předfinálové kolo Zimního jezdeckého poháru spřežení 2018 hostil v neděli 4. března Zemský hřebčinec v Tlumačově. Diváci sledovali skvělé sportovní výkony ve všech třech kategoriích a mohou se těšit na napínavé finále v Lysé nad Labem…

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Mezi nejlepšími vozataji zůstávají jen velmi malé bodové rozdíly a vzhledem k tomu, že finále je dvojnásobně bodované, rozhodne o celkovém vítězi až závěrečné klání v neděli 25. března na výstavišti v Lysé nad Labem v rámci pátého ročníku Jezdeckého festivalu.
 
V kategorii jednospřeží zvítězila Michaela Lesáková, která za sebou nechala jen o pár desetin sekundy Dominika Brumovského. Díky tomu s ním srovnala bodové skóre v pohárovém žebříčku a o celkovém vítězi rozhodne pořadí v závěrečné soutěži celé série. Aspirantem na třetí místo je Milan Domes. Ten sice v Tlumačově skončil až čtvrtý za Klárou Juráňovou, ale ta jeho pozici v průběžném pořadí nemohla ohrozit. 
 
V soutěži dvojspřeží má téměř 100% úspěšnost Petr Vlašic, kterého pouze v Brně předstihl Milan Domes a v ostatních závodech nenašel přemožitele. Nejinak tomu bylo i v Tlumačově. S koňmi Bubinem a Lordem vyhrál s výrazným náskokem nad Josefem Hroudou, jenž tzv. o prsa uhájil stříbrnou příčku před Vlašicem s druhým jeho párem koní – Ferdou a Arienem. Třetí v aktuálním pořadí seriálu zůstává Milan Domes, i když se svými svěřenci Mágusem a Bársony tentokrát ukořistil až páté místo. Před něj se ještě o sekundu a půl probojoval Petr Myslík.
 
Do královské kategorie čtyřspřeží nastoupilo v tlumačovské hale pět vozatajů. Nejlepší výkon ze všech předvedl při své letošní halové premiéře Jaroslav Juráň. V obou jízdách předvedl skvělé výkony. Napoprvé sice jednou chyboval, ale zato byl bezkonkurenčně nejrychlejší. V druhé rozjížďce si již dal větší pozor a vyplatilo se mu to. Byl sice o tři sekundy pomalejší, ale zato neudělal žádnou chybu. O jeho vítězství nemohlo být pochyb, neboť svůj náskok na druhého Josefa Hroudu zvýšil na bezmála 20 vteřin. Petr Vlašic se letos poprvé v této kategorii musel spokojit až s třetím místem. Seriálovou tabulku sice nadále vede, ale Josef Hrouda stáhl ztrátu na minimální rozdíl jednoho bodu. Kdo z nich se stane zimním králem vozatajů se tak rozhodne až při posledním mítinku v hale C lysolabského výstaviště. 
 
Internetová televize EquiTV vysílala program závodů v Tlumačově živě přes YouTube kanál, kde jsou již nyní k vidění video záznamy jednotlivých soutěží. Kompletní výsledky najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz. Podrobnosti o blížícím se Jezdeckém festivalu pak na stránkách s adresou www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE