EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Spřežení uzavřelo další ročník festivalu v Lysé

27.03.2017  |  AUTOR

Pátý den čtvrtého ročníku Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem byl věnován disciplíně spřežení. V neděli 26. března se o úplný závěr postarala soutěž čtyřspřeží. Ve třech kategoriích se závodilo i ve finále Zimního Jezdeckého poháru ČJF…

reklama 22B
banner
banner
banner

Foto: Kateřina Návojová

V nejtěžší kategorii čtyřspřeží nastupoval do druhého kola z poslední startovní pozice Jiří Nesvačil junior, který si nejrychleji poradil s nástrahami prvního kola. Napodruhé však nezajel tak rychle a propadl se na konečné třetí místo. Do čela se naopak dostal jeho otec Jiří Nesvačil senior, který výbornou jízdou v druhém kole dohnal ztrátu z prvního kola a nakonec s náskokem téměř 10 vteřin slavil vítězství. Druhé místo v Lysé nad Labem získal Petr Vlašic. Ten si do finálového kola přivezl hned dvě čtyřspřeží. S tím druhým pak uzavíral elitní pětici. Šlo mu totiž i o body v Zimním Jezdeckém poháru České jezdecké federace. Na první místo se mu však nepodařilo dosáhnout.

 

Díky tomu, že Jiří Nesvačil senior zvítězil v závěrečném kole, připsal si na konto 20 bodů a v celkovém součtu Zimního Jezdeckého poháru ČJF nakonec zvítězil. Druhou pozici obsadil Petr Vlašic a elitní trio uzavřel Jaroslav Juráň.

 

V  jednospřeží a dvojspřeží se vedoucím vozatajům po prvním kole finálového závodu nepodařilo udržet první příčku. V dvojspřeží se jednalo o Jaroslava Juráně, který provedl velmi rychle svoje dvojspřeží přichystanou trasou a do druhého kola nastupoval dokonce s pětisekundovým náskokem. I v druhé jízdě zajel tento vozataj rychle, nevyvaroval se však dvěma chybám. Deset trestných vteřin ho odsunulo na druhé místo v tomto finálovém kole. Jeho největší soupeř v rámci Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace Petr Vlašic skončil třetí. Z první příčky se nakonec radoval Zdeněk Jirásek s koňmi Rony 14 a Clip 1. V rámci žebříčku Zimního Jezdeckého poháru ČJF se shodně na 36 bodů celkem dostal jak Jaroslav Juráň, tak Petr Vlašic. Protože v případě rovnosti bodů rozhodl o pořadí lepší výsledek finále, z vítězství se radoval Jaroslav Juráň. Za Petrem Vlašicem skončil třetí Josef Hrouda.

 

Naopak v jednospřeží se umístění ve finálovém kole a celkové pořadí seriálu nijak nelišilo. Díky rychlému druhému kolu se na první příčku dostal Milan Domes. Nejrychlejší jezdkyně prvního kola Markéta Sedlinská nakonec skončila druhá. Elitní trio pak uzavřel ve finále i seriálu Dominik Brumovský. Vše mohlo být ovšem jinak, nebýt ošklivě vypadajícího karambolu Pavla Drbohlava, jenž do závodu v Lysé nastupoval s nadějí na přední pozice.

 

Soutěže spřežení se staly absolutním vrcholem čtvrtého ročníku Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem. Video záznamy z této pětidenní jezdecké akce, která přinesla soutěže v pěti různých disciplínách, najdete na internetovém vysílání České televize, která odvysílá sestřih toho nejzajímavějšího ve čtvrtek 30. března od 10 hodin na programu ČT Sport.

Další informace o Jezdeckém festivalu naleznete na stránkách www.jezdeckyfestival.cz



reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE