EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Slatiňany dějištěm druhého kola Zimního poháru ČJF

08.02.2017  |  AUTOR

Již druhé kolo vozatajské části letošního ročníku Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace se uskuteční nadcházející sobotu 11. února. Uskuteční se ve Slatiňanech a pořádá ho Národní hřebčín Kladruby. Diváci uvidí opět přes 50 soutěžících!…

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Během druhého kvalifikačního kola se uskuteční celkem šest soutěží, ve třech budou vozatajové sbírat body do seriálového žebříčku. Jedná se o kategorie jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží.
 
Poprvé tento rok měli jezdci šanci sbírat body koncem ledna v Hradištku u Sadské. V kategorii jednospřeží se tehdy nejlépe představil Milan Domes, a to se solidním náskokem více jak 5 vteřin. Dostal se tak do čela žebříčku po prvním kole. Za ním se seřadili Markéta Sedlinská, Dominik Broumovský, Pavel Drbohlav, Ota Bareš, František Štamfest a Jiří Ziegler. Nikdo ze zmíněných by ve Slatiňanech neměl chybět, a tak půjde zajisté o velmi zajímavou sportovní podívanou. To umocňuje i skutečnost, že celkem v kategorii jednospřeží odstartuje dvacet dva kočárů, zatímco v Hradištku jich bylo v součtu sedmnáct.
 
Následující soutěží bude kategorie dvojspřeží. V Hradištku se v dobré formě hned z kraje roku předvedl Petr Vlašic, který je pravidelným účastníkem Zimního Jezdeckého poháru. Zahájení letošního ročníku nemohl mít lepší, a tak se dostal do čela bodování. Další místa v pohárovém žebříčku zaujali Jaroslav Juráň, Milan Domes, Robert Moravec, Libor Kurka, Kateřina Sklenská, Jan Jelínek a Zdeněk Jirásek. Kromě Jana Jelínka, který je aktuálně nahlášen jen do kategorie jednospřeží, by opět diváci měli vidět všechny zmíněné úspěšné vozataje. Dvojspřeží figuruje na seznamu účastníků osmnáct. Soutěž bude mít mezinárodní nádech, neboť dorazí i Jacek Kozlowski z Polska. 
 
Třetí soutěží, kde jezdci sbírají body do Zimního Jezdeckého poháru ČJF, je čtyřspřeží. Dobré časy ovšem s několika chybami v obou kolech nakonec Jiřího Nesvačila juniora v Hradištku zařadily až na páté místo. Na téměř domácí půdě ve Slatiňanech by se však mohl více prosadit. Nejlepší jízdu v prvním kvalifikačním kole podal Jiří Nesvačil senior. Ale ten předem avizoval, že další kola plánuje vynechat a představí se až při finále během březnového Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem. V pohárovém bodování jsou nyní za Nesvačilem seniorem Jaroslav Juráň, Petr Vlašic, Jaroslav Jandl, dále již zmíněný Jiří Nesvačil junior a nakonec Libor Kurka. Celá tato pětice se utká o další body ve Slatiňanech.
 
Závodní program doplní ještě dvojspřeží pony a dvě hobby klání jednospřeží a dvojspřeží. Všechny halové vozatajské soutěže se jezdí jako dvoukolové. Obsahovat budou celkem 11 překážek, z toho jednu maratonovou. Časy z obou kol se sčítají a zvítězí ten, kdo dosáhne na nejkratší časový údaj. Za každou chybu se připočítává pět trestných vteřin. 
 
Veškeré podrobnosti o Zimním Jezdeckém poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde se také můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech seriálových závodech.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE