EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner
reklama

Seznamte se Frédéricem Cottierem nejen na Ptýrově

09.07.2015  |  AUTOR

Kurzy parkurů pro skokové mistrovství České republiky seniorů a mladých jezdců, které probíhá od 10. do 12. července v Ptýrově, připravuje jeden z nejlepších ve svém oboru, Francouz Frédéric Cottier. Pojďte se s ním blíže seznámit!...

reklama 22B
banner
banner
banner
banner

Fréderic Cottier, dnes celosvětově uznávaný stavitel, má za sebou velice bohatou kariéru také coby parkurový jezdec. Jednašedesátiletý rodák ze západní části francouzské metropole byl totiž po mnoho let členem francouzského reprezentačního týmu. 

Nejúspěšnější část kariéry zažil bezpochyby v osmdesátých letech, kdy se účastnil dvakrát olympijských her. V roce 1984 si z Los Angeles přivezl sedmé místo mezi jednotlivci, a o čtyři roky později k němu přidal bronzovou medaili z týmové soutěže na olympijských hrách v korejském Soulu. S národním družstvem se radoval také ze stříbra na evropském šampionátu 1987, který se konal v St. Gallen ve Švýcarsku. Na mistrovství světa se týmu Francie podařilo v roce 1982 vybojovat zlato (Dublin) a v roce 1986 si z Cách odváželi titul světových vicemistrů. Jako jednotlivec ovšem také nezůstával ve stínu svých kolegů. Z dublinského mistrovství Evropy (1982) odjížděl jako sedmý nejlepší jezdec kontinentu a v roce 1983 v Hicksteadu dokonce vystoupil na stupně vítězů, když získal bronz. 

Cottier tak dokonale naplňuje jedno z kritérií dobrého stavitele. Z pohledu ze hřbetu koně absolvoval nejobtížnější kurzy světa a tak se přímo nabízelo, že po ukončení aktivní jezdecké kariéry pokračuje v práci právě jako stavitel parkurů. Pod jeho rukama vznikají tratě pro prestižní evropské i světové mezinárodní závody. Pravidelně staví parkury na domácí půdě, a to až do nejvyšší pětihvězdičkové úrovně. Všechny kurzy soutěží při CSIO5* La Baule (FRA) po mnoho let zpátky jsou z jeho hlavy. Stavěl mimo jiné mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců 2010, které se konalo ve francouzském Jardy. Stejně tak je podepsaný pod loňským CSIO4* Coapexpan v Mexicu či o hvězdu vyšším CSIO v Al Ain (UAE). Také na závodech CSI5*-W Helsinki 2014 skákali jezdci parkury z jeho dílny a v neposlední řadě je autorem parkurů pro světové jezdecké hry – WEG 2014 v Normandii, závodů, které jsou v očích jezdců i odborné veřejnosti srovnávány s olympiádou. 

Frédéric Cottier  má už pracovní vazbu i na Českou republiku. Pamětníci, kteří zapátrají v čase 15 let nazpět, si jistě vzpomenou, že v rámci tehdejšího vzdělávacího projektu Mezinárodní jezdecké federace (FEI) a naší národní federace (ČJF) zavítal v březnu roku 2000 na Novou Ameriku. Pod jeho vedením tam proběhlo školení stavitelů parkurů, jehož se účastnili prakticky všichni tehdejší aktivní stavitelé těžkých parkurů v Česku. Zároveň tam proběhlo soustředění jezdců, opět s tehdejší reprezentační špičkou, z nichž mnozí jsou zařazeni v širším kádru i o patnáct let později, jako Jiří Luža, Jiří Skřivan, Jaroslav Jindra, Vladimír Tretera nebo Zdeněk Žíla. Nechyběl tehdy také olympionik Jaroslav Hatla a stále ještě úřadující mistr České republiky Jiří Hruška. 

My se můžeme těšit, jak se obhájce titulu Jiří Hruška i jeho konkurenti popasují s parkury Frédérica Cottiera při ptýrovském šampionátu. Jezdci.cz a EquiTV budou u toho, a tak se můžete těšit na aktuální informační servis vč. bohatých fotogalerií a videí!



reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most ▶️
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE