EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

První vítězství ve Velké ceně ČSP pro Jana Chýleho

28.05.2017  |  AUTOR

Pro historicky první vítězství z Velké ceny v rámci seriálu Český skokový pohár, který je již 16. rokem označován za domácí parkurovou extraligu, si při Velké ceně Kolína konané v neděli 28. května v Hradištku u Sadské dojel Jan Chýle...

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Z početného startovního pole padesáti dvojic se pouhým pěti podařilo překonat náročný parkur z dílny Jaroslava Šímy a Václava Drbala s čistým kontem. Hned druhé startující Kateřině De Jagerové se podařilo absolvovat celý kurz s výškou překážek 145 centimetrů bez zatížení trestnými body v sedle Candy Boye. Dlouho na sebe nenechal čekat další bezchybný výkon, o který se postaral Aleš Opatrný s koněm Apolo/Ergon Ter Zoetendale. Třetím bezchybným byl Jan Chýle spolu s hřebcem Cool Paradise. Po další čistě kvalifikované jezdkyni do finále Tereze Mückové, která se představila v sedle Control Me Karsit, nastala dlouhá vlna výsledků se zatížením trestnými body, po které se jako poslední přímo do finálové části soutěže probojoval Josef Pařenica a Sarah Sun. Pětici bezchybných doplnily dvojice s více jak jedním trestným bodem. Do finále totiž postupuje vždy nejméně deset soutěžících, případně všichni s nulou na bodovém kontě. 
 
Do pořadí na stupních vítězů pohárové Velké ceny promluvil po delší době Jiří Skřivan. Ten si sice nesl ze základního kola jeden trestný bod za překročení času, který mu však nezabránil v získání stříbrné příčky po bezchybném absolvování finále v druhém nejrychlejším čase. Úplně nejrychleji dokončil finále poslední startující Aleš Opatrný, jenž ještě předchozí den závodil v Hamburku při Global Champions League. Na neděli přijal pozvání k účasti v kolínské Velké ceně a v sedle Apola/Ergon Ter Zoetendale si dojel pro pěkné třetí místo. Ve vítězství této dvojici zabránily čtyři trestné body, které inkasoval na úvodní překážce dvojskoku. Stejná chyba potkala i Terezu Mückovou v sedle Control Me Karsit. Tento výsledek ji odsunul těsně za elitní trojici. 
 
Své první vítězství v rámci Velkých cen Českého skokového poháru vybojoval ve Velké ceně Kolína Jan Chýle v sedle hřebce Cool Paradise. Ten jako jediný dokončil bez penalizace základní kolo i finále. Ve finále startoval jako šestý a jak sám řekl, nevěřil, že jeho čistý výkon bude znamenat vítězství: „Věřil jsem, že z toho zřejmě bude dobré umístění. Vítězství jsem však nečekal.“
 
Napínavé rozeskakování přinesla předešlá soutěž stupně obtížnosti ST* (s výškou překážek do 135 cm) určená pro kategorii jezdců do 25 let – nazvaná U25. Ačkoliv to ze začátku tak nevypadalo, nakonec se do rozeskakování probojovalo tucet bezchybných z celkového počtu sedmatřiceti dvojic. Jako první absolvovala parkur bezchybně až dvanáctá startující Barbora Tomanová s koněm Datasys Crocodile Dundee. Tato jezdkyně se dokonce v rozeskakování představila i se svým druhým koněm, kterým byla úspěšná klisna Scarface. Ve vyvrcholení soutěže se rozhodl riskovat Jan Zwinger s Al Granou. Tato v rozeskakování devátá startující dvojice vsadila na rychlost a dokončila v do té doby nejrychlejším čase. Prvenství však v rukou Jana Zwingera zůstala jen chvíli. Hned následující startující Barbora Tomanová a Scarface nasadily ještě rychlejší tempo a spolu s čistým kontem pro ně znamenalo vítězství. Jako poslední se v rozeskakování představila Denisa Vegrichtová. I ta ukázala, že umí pospíchat, ale dojela si „jen“ pro bronzovou příčku.
 
V dílčím finále soutěže Czech Junior Cup s handicapem 120/130 cm se více dařilo mladší věkové kategorii. Zlatou příčku obsadila Anna Lani Novak v sedle Lolly Trench. Na druhé místo stačil výsledek Markéty Míkové a Radka. Trojlístek na stupních vítězů doplnila na třetím místě Sára Finsterle, která se jako jediná ze starší kategorie juniorů probojovala do rozeskakování. Jezdkyně se představila v sedle Venezie 1.
 
Kompletní výsledky najdete na www.ceskyskokovypohar.cz. Půlhodinový sestřih z Velké ceny Kolína odvysílá Česká televize na programu ČT Sport ve středu 31. května od 11.35 hodin. Nezkrácený videozáznam všech tří zmíněných soutěží bude posléze ke zhlédnutí na i-Vysílání České televize. 


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE