EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

Proč je dobré používat solárium pro koně?

16.11.2016  |  AUTOR

Jistě většina z nás v zimě nelibě pociťuje nedostatek slunečního svitu. Absence sluneční záře negativně působí nejen na člověka, ale i na koně. Equitum přichází se skvělou nabídkou na pomocníka pro zimní období. Více se dočtete v PR článku.

reklama 22B
banner
banner
banner

 

Výborným pomocníkem pro zimní období je solárium pro koně. Skvěle vykompenzuje nedostatek slunných dnů a zaručeně pomůže udržet Vašeho miláčka v dobré kondici jak po zdravotní tak psychické stránce. 
 

Co si vlastně pod názvem solário pro koně představit?

 
Jde o systém několika různě velkých světel vydávajících infračervené záření. Jedná se o elektromagnetické záření s vlnovou délkou větší než viditelné světlo, ale menší než záření mikrovlnné. Lampy jsou zavěšeny u stropu nad speciálním boxem, nehrozí tak nebezpečí požáru. Dobu, po kterou je kůň záření vystaven, určí veterinář nebo chovatel.  
 

V čem všem je však solárium pro koně prospěšné?

 
Je toho opravdu hodně. Především významně podporuje tvorbu vitamínu D, který je nezbytný pro zachování ideální hladiny vápníku a fosforu v krvi. Fosfor a vápník jsou nezbytné prvky pro dobrou stavbu kostí. Vitamín D je tedy klíčový pro uchování kostí silných, zdravých a nepoškozených.  
 
Hloubkové pronikání infračerveného záření zvyšuje produkci červených krvinek, dochází tak k významnému zlepšení krevního oběhu. Zvyšuje se odolnost koně, prohřívají se svaly a klouby  a  pomáhá tak při náročných trénincích. 
 
Zlepšení krevního oběhu má také blahodárný vliv na plodnost koní. Pravidelná solární terapie působí velmi pozitivně i na již březí klisny a jejich hříbata. 
 
Nesmíme opomenout ani velice pozitivní vliv solária při léčbě kožních defektů – ekzémů, otlačenin i otevřených ran. Dochází ke zlepšení vzhledu srsti. 
 
V neposlední řadě je třeba zmínit i kladný přínos pro psychiku koně. Kůň je po soláriu klidnější, lépe naladěný a zároveň má více energie. Zkrátka je celkově v lepší kondici. 
 
Infračervené světlo má dobrý vliv i na vegetativní nervový systém. Působí preventivně na vznik infekcí, plísní, houbových onemocnění, nachlazení a ekzémů.
 

Používání solária je tedy jak preventivní tak léčebné.

 
Solárium se používá před i po trénincích a při koupelích koní. Samotným koním je nahřívání velice příjemné a to obzvlášť tehdy, když je venku chladno, mokro a sychravo. 
 
V prodejně jezdeckých potřeb Equitum mají pro Vás Solárium pro koně - jednodílné Sundance PS800 za AKČNÍ CENU. Jedná se o velmi kvalitní a cenově dostupné solario, které má nastavitelnou minutáž, ventilaci a možnost přepnutí UV nebo IR záření. Solária splňují nejpřísnější evropské normy, podle současných CE pravidel. Individuální části pocházejí z nejlepších materiálů a jsou pečlivě vybírány. Všechno zařízení je postaveno z pevných materiálů.
 

Podrobnosti k nabídce najdete ZDE



reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE