EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Premiérové vítězství Horkého ve Velké ceně při ČSP

23.04.2018  |  AUTOR

Letošní 17. ročník Českého skokového poháru zahájila Velká cena Martinic. V neděli 22. dubna se v hlavní soutěži čtyřdenního mítinku domácí parkurové extraligy radoval z vítězství Václav Horký, který si dojel pro své první vítězství v tomto seriálu…

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
„Ještě tomu pořád nemohu uvěřit,“ konstatoval po skončení soutěže Václav Horký. „Věnuji se především mladým koním, takovéto parkury moc často nepotkám,“ vysvětlil vítěz. S klisnou Asile de Paix P navíc absolvoval parkur stupně T (145 centimetrů) poprvé v životě. Přesto se jim podařilo dokončit bezchybně, a navíc ve výborném čase.  „Nejtěžší ve finálovém parkuru byl dlouhý nájezd do posledního skoku. Pro diváky to bylo jistě atraktivní, ale po nás jezdce je náročné udržet pozornost a docválat k poslednímu skoku dobře,“ doplnil Václav Horký.
 
O druhém a třetím místě nakonec rozhodovala pouhá jedna setina vteřiny. Takto malý časový rozdíl zařadil na konečné třetí místo Jiřího Skřivana s klisnou Flying Star 1, zatímco Rudolf Doležal s Larou Croft se nakonec radoval z druhé pozice. Rychlejší čas než Václav Horký měl pouze poslední startující, kterým byl Marek Klus. Vítěz martinické Velké ceny z roku 2016 a loňský nejlepší finalista Českého skokového poháru dokončil s koněm Al Cambero Eurobit v Martinicích ve výborném čase. Chyba na předposledním skoku ho však posunula až na páté místo, za čtveřici bezchybných. Vedle již zmíněných jezdců si s trasou poradil bez trestných bodů i Ondřej Pospíšil, který tak s koněm Einfach skončil kvůli pomalejšímu času na čtvrté pozici. Ze základního kola postupovala do finále soutěže elitní desítka. Tentokrát dokončilo právě 10 jezdců základní kolo bez trestných bodů, a tak byly síly vyrovnané.
 
Vrcholnému klání martinických závodů předcházely v neděli ještě dvě dílčí finále rámcových seriálových soutěží. V tzv. U25 se celkem deset jezdců kvalifikovalo bezchybným základním parkurem do rozeskakování. V něm jako první startovala Dominika Hrubešová a Chardone. Jezdkyně zvolila pomalejší tempo, nicméně i napodruhé udržela bezchybné konto. To jí nakonec vyneslo třetí příčku konečného pořadí. Se slušným náskokem si pro vítězství docválala Václav Staněk, který s koněm Quatemal v rozeskakování jako jediný pokořil hranici 40 vteřin. Druhý nejlepší výkon se podařil Sandře Tomaidesové s koněm Winndor.
 
V Czech Junior Cupu pro jezdce do 18 let se z vítězství radovala Tereza Svobodová. Jako jediná dokončila v sedle obou svých koní bezchybně základní trasu parkuru. V rozeskakování nakonec předvedla nejlepší jízdu v sedle koně Maryland, když zbytku startovního pole unikla o několik vteřin. Pro druhé místo si dojela Anna Lani Novak s koněm Lolla Trench a elitní trio uzavřel Viktor Skutecký. Ten se představil s koněm Jolly Joker 1 a jednalo se o jeho premiérový start v Junior Cupu tohoto letos dvanáctiletého jezdce. 
 
Ti, kdo nemohli Velkou cenu Martinic sledovat z ochozů kolbiště, nebo prostřednictvím on-line přenosu, se mohou těšit na televizní sestřih, který bude odvysílán ve středu odpoledne v pravidelném jezdeckém bloku na programu ČT Sport. Český skokový pohár bude pokračovat druhým kolem v Brně, a to ve dnech 5. – 6. května. Podrobnosti najdete na webových stránkách s adresou www.ceskyskokovypohar.cz.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE