EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

O2 arena je připravena pro nejlepší parkurové koně

11.12.2018  |  AUTOR

Doslova přes noc se pražská O2 arena proměnila na kolbiště, po kterém již ve středu odpoledne budou cválat nejlepší parkuroví koně. Zatím jen tréninkově, ale ve čtvrtek závodní program vypukne naplno. Pořadatelé mají už teď nejtěžší část za sebou.

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Příprava závodní plochy mohla začít až v pondělí dopoledne, jelikož do nedělního podvečera v aréně probíhalo mistrovství světa ve florbale. Zvládnout náročnou přestavbu za méně než 48 hodin byl téměř nadlidský výkon, ale pořadatelé vše zvládají na výbornou a harmonogram rozpočítaný na minuty plní přesně. 
 
Vytvořit ideální povrch pro nejtěžší parkurové závody, při nichž jezdci s koňmi překonávají překážky vysoké až 160 centimetrů, přitom není vůbec jednoduché. „O to náročnější to je v případě, kdy nejprve musíte zajistit, aby písková směs s geotextiliemi prolévaná vodou nepoškodila ledovou plochu. Led je proto zakrytý gumovými rohožemi a přes ně je rozprostřena speciální fólie, která zabraňuje propadávání písku na hokejovou plochu. Na této fólii jsou další rohože a až na ně se pokládá písek promíchaný s textiliemi, které drží vlhkost a zabraňují, aby při odskoku a doskoku koně podklouzli,“ popisuje ředitelka závodů Klára Damborská.
 
Samotná pokládka po nezbytných přípravách začala v pondělí večer. „Je to dohromady 850 tun písku a naváželo se to celou noc. Obrovský dík a obdiv patří produkci, která vše zajišťuje, protože to mají doslova naplánované na minuty. Není to jen o povrchu, ale i o dalších dodavatelích. V hale je již postavená VIP tribuna, na svých místech je veškeré osvětlení i ozvučení. Je neuvěřitelné, jak to všechno realizační tým zvládá na čas,“ pochvaluje si Damborská. 
 
Osvětlení musí být přizpůsobené tak, aby splňovalo veškeré požadavky pro připravovanou show, ale zároveň, aby vyhovovalo koním. Nesmí mít příliš ostré a nesmí se tvořit výrazné stíny, které by mohli koně vyvést z koncentrace. Aby při doprovodném programu naopak světelné efekty dostatečně vynikly, museli organizátoři povrch zesvětlit. „Písková směs, kterou jsme dovezli až z Lipska, kde se jezdí Světový pohár v parkurovém skákání již řadu let, byla trochu tmavší. Proto jsme přidali tři centimetry nového světlejšího písku. Ten se promíchal s horní vrstvou staršího povrchu. Je ovšem dostatečně prověřený, že drží perfektně pohromadě. Myslím, že se vše podařilo výborně a spokojení budou jak účastníci závodů, tak tvůrci galashow se spoustou světelných efektů,“ hodnotí Klára Damborská. Ta se již plně soustředí na to, až se do arény poprvé podívají koně.
 
„První koně se projdou tady po soutěžní ploše ve středu odpoledne. Od dvou hodin probíhá veterinární přejímka a po ní následuje tzv. Warm-Up, což je trénink, kdy tady v hale bude připraveno osm překážek a každý jezdec dostane 60 vteřin na to, aby si se svým koněm vyzkoušel kolbiště a skočil si s ním i několik skoků.“ 
 
Závodní plocha v O2 aréně je s rozměry 68 x 40 metrů oproti podobným zahraničním kolbištím větší zejména do šířkových rozměrů, což má zásadní výhodu. Staviteli kurzů umožňuje podstatně větší variabilitu, jelikož na rozdíl od užších kolbišť může nejnáročnější kombinace překážek stavět nejen na dlouhých stěnách, ale také na diagonálách. Může tak připravit daleko zajímavější a techničtější parkury, než tomu je v jiných halách. Hned první soutěžní den půjde o hodně. Dvanáct týmů se ve čtvrtfinále Super Cupu Global Champions League utká o postup do pátečního semifinále. Snad mezi postupujícími budou i Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, kteří reprezentují domácí tým Prague Lions. 
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip.
 
Více o sérii Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Josef Malinovský a Vlastimil Vacek / Prague PlayOffs 2018


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE