EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

O účast na CSI Olomouc je mezi jezdci velký zájem

31.05.2015  |  AUTOR

Světového poháru J&T Banka CSI3*W Olomouc 2015, který se koná od 11. do 14. června v areálu olomouckého Equine Sport Centra, se zúčastní bezmála tři stovky koní! Aktuální počet se zastavil na 285 koních a pořadatelé již další přihlášky nepřijímají.

reklama 22C
banner
banner
banner

„Jsme nadšeni zájmem jezdců o účast na našich závodech. Dostali jsme se na maximální kapacitu koní, a proto již nemůžeme další zájemce přijímat, i když bychom rádi,“ konstatovala ředitelka závodů Klára Damborská. Ne všichni z uvedeného počtu ovšem budou startovat na nejvyšší úrovni – v tzv. tříhvězdičkových soutěžích. Do túry určené juniorům a mladým jezdcům je nahlášeno přes 30 koní z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Německa, Rakouska, Litvy a Běloruska. V hlavní kategorii závodů se představí zástupci 11 států. Kromě našich reprezentantů a účastníků ze všech sousedních států pořadatelé přivítají soutěžící z Holandska, Itálie, Maďarska, Ruska, Švýcarska a Turecka. 
 
Z českých jezdců budeme mít v Olomouci téměř kompletní reprezentační A a B kádr, těšit se můžeme především na starty Zuzany Zelinkové s Calerim, která dala přednost Olomouci před pozváním do Balve na mistrovství Německa, Ondřeje Zváry, Jiřího Papouška, Anny Kellnerové nebo Jiřího Hrušky, kterému se na kolbišti Equine Sport Centra vloni velmi dařilo. 
 
Z účastníků olomouckých závodů si určitě zaslouží vyzdvihnout Andreas Brenner startující za Německo, který je na 121. místě žebříčku Mezinárodní jezdecké federace – Longines Jumping Ranking nebo Olga Cechina z Ruska. Ta je ve zmiňovaném žebříčku na 218. pozici. Nedávno např. reprezentovala ruskou federaci při závodech CSIO v Linci. Nejvýše postaveným českým jezdcem na žebříčku je Aleš Opatrný na 183. místě, ale jeho účast v Olomouci je zatím s otazníkem vzhledem k jeho dalším závodním plánům. Zuzana Zelinková zaujímá 303. pozici, Ondřej Zvára je na 569. řádku tabulky a o 23 příček níže je další z Čechů – Emma Augier De Moussac. Jezdců, kteří získali za posledních 12 měsíců nějaké body v soutěžích započítávaných do Longines Jumping Ranking je přitom téměř 2800! 
 
Z Německa dorazí vedle Andrease Brennera také Maximilian Schmid, jenž byl v loňské Grand Prix Olomouce při J&T Banka CSI3*W třetí! Silná sestava dorazí mj. i z Rakouska. Dieter Köfler je momentálně druhý jezdec rakouského žebříčku, Roland Engelbrecht, Gerfried Puck a Astrid Kneifel jsou pak dalšími členy rakouského A kádru. Mezi maďarskými jezdci najdete např. Balásze Horvátha – vítěze Grand Prix Poděbrady 2006 nebo Gábora Szabó – loňského vítěze Grand Prix při CSIO Budapešť. Ve Švýcarské ekipě mířící do Olomouce je Adrian Schmid, který patří do nejlepší pětistovky jezdců. V dubnu uspěl v Grand Prix při CSI3* Magna Racino, kde byl druhý. 
 
Samozřejmě nelze opomenout naše východní sousedy. Slovensko bude reprezentovat Radovan Cibere, i když toho bychom měli řadit spíše mezi domácí jezdce, a to ještě s velkým „D“. Jeho stálé angažmá je totiž přímo v olomouckém Equine Sport Centru. Pod slovenskou vlajkou budou startovat dále: Monika a Marian Štangelovi, Patrik Majher, Peter Mackovjak či Igor Šulek. Detailní seznam účastníků Světového poháru J&T Banka CSI3*W Olomouc bude publikován v nejbližších dnech na internetových stránkách akce s adresou: www.csi-olomouc.cz. 

 

Zdroj: Tisková informace 

Foto: Tomáš Holcbecher



reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most ▶️
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE