EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

Kamírův nákupní průvodce: Vyhřívání napáječek

06.01.2017  |  AUTOR

/PR/ S příchodem nového roku 2017 přišel do České republiky i první větší mráz. Společnost KAMÍR a Co pro vás připravila novou rubriku Kamírův nákupní průvodce, v jejíž první části vám představí topná tělesa a vyhřívací kabely pro napáječky...

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Pro vyhřívání napáječek se používají topné kabely s integrovaným termostatem. Kabel může vyhřívat jen samotnou misku napáječky nebo i část přívodního potrubí. Z důvodu bezpečnosti je provozní napětí 24 V, je tedy nutné k napáječkám instalovat i transformátory o patřičném výkonu. 
 
Pokud se ohřívá přívodní plastové potrubí, nejprve se pod topný kabel instaluje vrstva hliníkové fólie z důvodu rovnoměrného přenosu tepla. U kovových rozvodů se topný kabel instaluje přímo na trubky. Kabel se okolo trubky ovine tak, aby se nikde nekřížil. 
 
Topné kabely 24 V nelze zkracovat a jejich délku můžete regulovat hustotou otáček. Na kabel se opět přidá vrstva hliníkové fólie a tepelná izolace (mirelon) a tam, kde by hrozilo poškození zvířaty, se instaluje i mechanická ochrana tam, (kovová chránička).
 
V nabídce naleznete i samoregulační kabely, které vám společnost Kamír a Co. připraví přímo na míru. Vyhřívací kabel je efektivní řešení vyhřívání napáječky a přívodu vody - bez nutnosti dokupovat transformátor a termostat.
 
Samoregulační vyhřívací kabel se vyznačuje schopností rozpoznat teplotu svého okolí, takže dokáže doslova na každém milimetru vyhřívat s rozdílnou intenzitou. Jak je to možné? Umožňuje to vodivé jádro kabelu mezi dvěma paralelními vodiči, kde je polymer s vodivými částicemi uhlíku, a ty fungují jako příčné elektrické odpory. Když okolní teplota klesne, jádro se mikroskopicky smrští a počet elektrických cest se zvýší. Tím vzniká více tepla. Pokud však okolní teplota stoupne, jádro se roztáhne, ubyde elektrických cest a teplota klesne. Samoregulační topný kabel tak snímá i ostatní zdroje tepla jako je například sluneční záření a automaticky přizpůsobuje svůj výkon na každé části své délky.
 
Samoregulační kabel se již nijak nenamotává, ale pouze přilepí k trubce hliníkovou páskou a obalí izolací, například miralonem. Kabel je možné vyrobit doslova na míru, podle potřeby zákazníka. Kabel připojíte přímo do zásuvky 230V.
 
Zboží je k dostání v e-shopu Kamír a Co.:
 

PROHLÉDNĚTE SI KONKRÉTNÍ PRODUKTY!

Napáječky pro skot, ovce a koně

Topná tělesa, vyhřívací kabely pro napáječky

Více na www.kamir.cz

/PR článek/



reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE