EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner
reklama

Juráň dvakrát vítězem při brněnském zimním poháru

27.02.2016  |  AUTOR

Čtvrté kolo Zimního Jezdeckého poháru spřežení se uskutečnilo v sobotu 27. února na půdě Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. V tamní hale se nejvíce dařilo domácí Markétě Sedlinské a Jaroslavu Juráňovi, který zvítězil hned dvakrát...

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Velkou zásluhu na tom, že seriál závodů Zimní Jezdecký pohár zavítal do moravské metropole, má úspěšná vozatajka Markéta Sedlinská. Ta zvítězila v rámci letošní halové túry již koncem ledna v Hradištku a bez bodů neodjela ani z ostatních dvou kol v Trojanovicích a ve Slatiňanech. Domácí půda jí však svědčila nejvíce a v Brně nejen, že zvítězila s Conversano XIII-14, ale vybojovala navíc v soutěži jednospřeží i druhé místo s Anežkou 1. S 31 body ztrácí pouhé 4 body na lídra žebříčku tzv. „singlů“ Pavla Drbohlava, jenž byl v Brně třetí s Radanem. Při březnovém finále v Lysé nad Labem bude jistě bojovat o pozice nejvyšší v celkovém hodnocení nejen s Markétou Sedlinskou, ale také Milanem Domesem či Otou Barešem. 
 
Neméně napínavá bude soutěž dvojspřeží. Doposud vedl o jeden jediný bod Marek Jirgala před Petrem Vlašicem. Jak se ovšem říká: „Když se dva perou, třetí se směje.“ To v sobotu 27. února platilo doslova. Zatímco Petr Vlašic bral body za druhé místo, Marek Jirgala skončil třetí a jejich bodové skóre se po brněnských závodech srovnalo. Nejlepšího dílčího výsledku při čtvrtém kole Zimního Jezdeckého poháru dvojspřeží přitom dosáhl Jaroslav Juráň, který se zpravidla účastní pouze kategorie čtyřspřeží. Také v té si počínal výborně a podobně jako s párem koní, i se čtyřkou tentokrát nenašel přemožitele. 
 
Na průběžné první místo v žebříčku čtyřspřeží se díky druhému místu z Brna dostal Petr Vlašic před Jiřího Nesvačila juniora, který z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem na toto kolo seriálu nedorazil. Na finále do Lysé se ovšem chystá a bude jistě zajímavé sledovat, zda v dvojnásobně bodované soutěži dokáže stáhnout aktuální sedmibodový náskok Petra Vlašice. Počty jsou to poměrně jednoduché. Nesvačil junior by musel v Lysé při Jezdeckém festivalu vyhrát a Vlašic by nesměl být lepší než pátý. Z tohoto pohledu bude mít snadnější výchozí pozici další z favoritů Josef Hrouda, jelikož ten má aktuálně 23 bodů a od Vlašice jej tedy dělí jen 4 body. Hroudovi by tudíž stačilo, aby byl ve finálovém závodu před Vlašicem o dvě příčky, a tím by jeho skóre dorovnal. A jelikož v případě rovnosti bodů na prvních třech místech rozhoduje o celkovém pořadí v seriálu lepší výsledek z posledního kola, které je zároveň kolem finálovým, znamenalo by to, že by byl vítězem série právě on.
 
Jak to celé dopadne, na to si však budeme muset počkat až do 20. března, kdy vozatajská část Zimního Jezdeckého poháru vyvrcholí. Podrobnější informace najdete na www.jezdeckypohar.cz nebo www.jezdeckyfestival.cz. Patnáctiminutový sestřih závodů v Brně odvysílá Česká televize ve středu 2. 3. od 12.50 hodin a v sobotu 5. 3. od 8.10 hodin na kanálu ČT Sport.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE