EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

Jak vybrat tu správnou jezdeckou helmu?

02.08.2016  |  AUTOR

/PR článek/ Jezdecké helmy jsou nejdůležitější ochranou jezdce, kterou není radno podceňovat. Ve FarmaServis.cz všechny prodávané jezdecké helmy splňují evropské bezpečnostní normy, jsou certifikované a bezpečné při používání.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner

V nabídce jsou jezdecké helmy pro děti, juniory i dospělé. Všechny jezdecké helmy mají  tři-bodové zapínání. Jezdeckých helem existuje spousta druhů a opravdu široký výběr. Vyrábí se z různých materiálů a také se velmi liší jejich cena. Ta je ovlivněna kvalitou použitých materiálů, váhou, technologií a zpracováním. Pokud si nejste jisti správným výběrem, neváhejte kontaktovat FarmaServis.cz, kde Vám rádi s výběrem vhodné helmy přímo pro Vás poradí.


Jak si tedy vybrat tu správnou helmu?


Nejdůležitějším parametrem při výběru helmy je velikost hlavy. Dle velikosti Vaší hlavy lze odvodit tělesnou váhu jezdce. Jezdec s obvodem hlavy 52 cm nebude urostlý muž, nýbrž malé dítě. Hlava urostlého muže se pak pohybuje v rozmezích 58- 62 cm ( dle obsahu:D)  
Dle této své velikosti je helma dimenzována na váhu jezdce, která dopadá na zem při pádu z koně. Dětská helma velikosti S je vyrobena pro jinou váhu jezdce, než helma pro dospělého člověka. Stává se, že nejčastěji drobné, ale dobře vyvinuté ženy nasoukají svou hlavu do dětské helmy, které bývají menší a opticky tak nezvětšují hlavu. Problém nastává hned při prvním pádu jezdkyně, kdy helma neunese váhu dospělé ženy a při pádu se poškodí. Bohužel však toto poškození není chyba helmy, ale špatného výběru helmy. Proto je zapotřebí dbát nejen na design, ale i na technické parametry.  

Je důležité, aby helma dobře a pevně seděla, ale zároveň Vás nesmí tlačit. Správnou velikost vyberete změřením obvodu vaší hlavy. To je totiž základ. Pokud nakupujete kvalitní výrobky, tak se nemusíte obávat bezpečnosti a můžete tedy také myslet na své pohodlí.


Jaké mají ve FarmaServis.cz vlastně druhy helem?


Titanové jezdecké helmy

Jejich masivnější kostra vás dokonale ochrání a pevné upevnění dopomáhá k bezpečí i při závodech. Pokud tedy často absolvujete tréninky a máte jezdectví jako sport, tak vybírejte pevnější přilby, které vás více ochrání. Speciální vnitřní výztuž vám zase zajistí, že vás nebude nikde nic tlačit ani překážet a pevné vázání vám přilbu zafixuje na hlavě, aby se vám nehnula z místa.

Touto variantou je Jezdecká bezpečnostní přilba CASCO MISTRALL 2 černá (3250 Kč). Mistrall-2 přichází s novým designem. Komfortní přilba pro náročné. NOVÝ MODEL se svěžím designem velice oblíbené jezdecké helmy s patentovaným systémem upínání.

Velmi bezpečná díky technologii in-mold, kdy je skořepina s jádrem helmy neoddělitelně spojena "zapečena". FreshAir ventilační systém - promyšlený systém ventilace v jádru přilby zajišťuje optimální klima. Velmi dobře sedí na hlavě.   

Pro děti a juniory se hodí Juniorská jezdecká helma Casco Choice Titan (1890 Kč). Nový kompaktní model pro děti a juniory od výrobce Casco. Kvalitní bezpečnostní helma pro děti a juniory, která poskytuje ještě více ochrany díky patentové sendvičové technoligii Monocoque-Ultra. S kolečkem Disc-Fit pro přesné nastavení dopasování na hlavu jezdce. Se šňůrkovým čtyřbodovým úchytem. Helma sedí perfektně na hlavě, vypadá hodně moderně a přitom elegantně a "nezvětšuje hlavu". Dobře chrání v oblasti kolem uší a také na zátylku. Zapínání pod bradou je měkce podloženo.

Jezdecké přilby hobby

Pro volný čas si vystačíte například s Jezdecká přilba CARBONIC (985 Kč). Přilba je vysoce odolná proti nárazu. Mezi jezdeckými přilbami vyniká promyšleným rozestavěním ventilačních otvorů. Přilba je omyvatelná. Má štíhlý tvar, takže co nejméně opticky zvětšuje hlavu jezdce.

Dětem postačí Jezdecká přilba Beauty dětská (754 Kč), která je velmi odolná proti nárazu, má disk systém pro nastavení velikosti jednou rukou, dobře navržený systém odvětrávání a 3-bodové uchycení a pěkný obrázek koníka.

Vzdušné jezdecké helmy

Větrají, jsou vzdušné, tak se vám tolik nespotí hlava a to oceníte hlavně v letních měsících. Helmy  stále myslí na bezpečnost, takže strategická místa jsou stále chráněna a jezdci poskytují maximální ochranu při pádu.

Z této skupiny lze doporučit Jezdecká helma Casco CHOICE-2 VG1 (2390 Kč), inovovaný model nejoblíbenější juniorské jezdecké helmy od CASCO. Extrémní bezpečnost díky účinné tlumící vrstvě Imold a pevné vnější skořepině. Zvýšená ochrana zadní partie hlavy a možnost upravení velikosti pomocí kolečka. Jedinečná helma, kterou si díky vyměnitelné paspulce můžete přizpůsobit svému stylu.

Další skvělou přilbou z této řady je Jezdecká přilba Nerron (1217 Kč), má aerodynamický profil, extra tvrdý plastový plášť a pružný kšilt. Disk systém pro ovládání jednou rukou a plynulým nastavením velikosti. Tato přilba má výjimečný ventilační systém zajišťující optimální klima pod helmou, větrací otvory s integrovanou sítí proti hmyzu, 4-bodové upevnění s vysoce kvalitním zapínáním.

Skvělá jezdecká helma na léto i zimu je:

Jezdecká helma Casco Mistrall Floral - 2 VG1 (3310 Kč) - Novinka pro jezdeckou sezónu 2016. Lehká a pohodlná helma odpovídající novému předpisu VG1. Nový aerodynamický tvar, který velmi dobře sedí a navíc je skelet helmy měkce a příjemně polstrovaný. Špičkový ventilační systém Vám poskytne vysoký komfort i v teplých dnech. Rychlé a bezpečné nastavení podbradních řemínků. Helma je vybavena Disk-Fit systémem, který umožňuje nastavení individuální velikosti. Součástí helmy je polohovatelný kšilt ve dvou variantách (krátký, delší).

Varianta na zimu: stačí si pouze dokoupit zimní krytky a budete v teple. Zimní krytky na uši k helmě Casco Mistrall (750 Kč) - jednoduše se připevní pomocí suchých zipů a vaše uši jsou v teple.

Dětské jezdecké HELMY

Těch existuje také celá řada, často jsou doplněny krásnými dětskými motivy, ale více než to je důležité, aby dítěti správně seděla na hlavičce, protože sebemenší volné místo způsobuje špatné sezení na hlavě a při nehodě pak přilba nejen, že nechrání co má, ale ještě by si dítě při pádu mohlo více ublížit. Stejně tak ale nesmí být přilba těsná, protože by to mohlo způsobit otoky a nebyla by příjemná při nošení.

V nabídce FarmaServis.cz je Dětská jezdecká helma SWING K4 (1250 Kč), vyznačuje novou přelomovou technologií, snadným nastavením velikosti a QUICK SAFE upínacím systémem. Helma poskytuje maximální bezpečnost, má tříbodový upínací systém a 8 větracích otvorů, díky kterým se hlava nepotí a udržuje optimální klima uvnitř přilby. Helma je vybavena LED světlem pro ještě větší ochranu a lepší viditelnost při jízdě za tmy.


Další častou otázkou je: Jak často a kdy měnit helmu?

Každá přilba bez výjimky trpí procesem stárnutí, aby tedy přilba plnila svou funkci dokonale, doporučují výrobci její výměnu každých 5 let a to bez ohledu na to, zda je viditelně poškozená či ne. Samozřejmě se důrazně doporučuje z bezpečnostních důvodů helmu vyměnit v případě tvrdého nárazu a viditelném poškození.

Více na www.farmaservis.cz
 



reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE