EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

Hentšel se dočkal a vyhrál ČSP Velkou cenu Ostravy

20.05.2018  |  AUTOR

V neděli 20. května se na kolbišti Jezdeckého klubu Baník Ostrava uskutečnil 53. ročník Velké ceny Ostravy. Ta je již 17. let součástí Českého skokového poháru a na jejím startu tradičně nechybí domácí jezdec Marek Hentšel. Letos se dočkal vítězství…

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Nakročeno na něj měl již po základní části této parkurové soutěže s výškou překážek do 145 centimetrů, jelikož byl s Censorem jediným, kdo překonal úvod Velké ceny Ostravy bez penalizace. Ve finále tak měl pozici jednodušší, jelikož na start šel jako poslední a věděl, že pokud neudělá žádnou chybu, stane se vítězem. 
 
Udržet nervy na uzdě ovšem nebylo jistě vůbec nic jednoduchého. Dva velcí favorité – Marek Klus s Carebisem a Jiří Hruška s Acoradií-MX i2M totiž napodruhé nechybovali, a navíc měli velmi solidní časy s hodnotou něco málo přes 41 sekund. Možná i proto se raději Hentšel rozhodl zvolit pomalejší jízdu tzv. na jistotu a doufal, že žádnou z překážek neshodí. V momentě, kdyby se tak stalo, díky pomalé jízdě by klesl na třetí místo a při dalším zaváhání by byl až šestý. Když najížděl na úplně poslední skok finálového kurzu, plné tribuny diváků na kolbišti ve Staré Bělé napětím ani nedýchaly. Po jeho překonání pak spustily hlasitý potlesk a jásot, neboť tento letitý reprezentant ostravského Baníku se konečně dočkal vítězství v hlavní pohárové soutěži na domácí půdě. „Řekl jsem si: Konečně! Nic víc mi neproběhlo hlavou, než, že konečně to vyšlo,“ konstatoval s úlevou Marek Hentšel. Jeho čas v cíli byl o více než 11 sekund pomalejší než v případě druhého Marka Kluse s Carebisem. Tento jezdec si stříbrnou příčkou posílil vedoucí pozici v průběžném bodování Českého skokového poháru po třech kolech, kterou získal na svoji stranu po předcházející Velké ceně Brna, v níž nenašel přemožitele. Klus je vítězem celé série domácí parkurové extraligy z roku 2017 a letos na výbornou formu navázal stejně dobře. I při prvním mítinku v Martinicích totiž nebyl od nejvyšší příčky daleko. Tehdy mu unikla jen kvůli chybě ve finále. 
 
Jak tomu bývá při všech pohárových kolech, hlavní soutěži předcházela i v Ostravě dílčí finále rámcových seriálů. V Czech Junior Cupu nemuselo dojít na obvyklé rozeskakování, neboť jedinou účastnicí, která dokončila s nulou na bodovém kontě, byla Tereza Matoušová s Quastinou. Natálie Kovářová s Contendrou S byla sice o více jak dvě sekundy rychlejší, ale udělala jednu chybu, a ta ji odsunula na druhý řádek výsledkové listiny. Rychlejší než vítězka byla ještě Aneta Bartková s Horákyní. Také ona se neubránila jedné chybě a čas lehce přes 73 sekund ji zařadil na třetí místo. 
 
Podobný scénář měla i kategorie U25 pro jezdce do 25 let věku. V tomto případě jedinou bezchybnou byla Nina Kaločová s klisnou Duo Penotti-HDH. Rychlejší čas měly hned tři její soupeřky. Kristýna Nechanická s koněm Chesto/Ometta-S jí předstihla o téměř 4 vteřiny, čímž si vysloužila pomyslné stříbro. Miroslava Škanderová s Delisou 3 zaostávala o dalších 8 desetin, ale i tak se ještě mohla radovat z medailové pozice. Těsně pod ní skončila loňská vítězná dvojice v této seriálové soutěži Kateřina Kubrická s Lentilkou 3. 
 
Podrobné výsledky najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. Zkrácený záznam Velké ceny Ostravy odvysílá Česká televize ve středu 23. května od 12.55 hodin na programu ČT Sport. 
 
Foto Zenon Kisza


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE