EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

Český skokový pohár 2017 zná jména finalistů

23.09.2017  |  AUTOR

Výborný den má za sebou Barbora Tomanová, které se dařilo v Hořovicích v rámci letošního posledního kola Českého skokového poháru. V sobotu 23. září dosáhla na vítězství ve Velké ceně i v seriálové soutěži U25 a zajistila si účast ve velkém finále…

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Barboře Tomanové se sobotní den skutečně vydařil. Ve Velké ceně Hořovic sedlala klisnu Sorceress a do finálové části této poslední Velké ceny v rámci Českého skokového poháru 2017 vstupovala jako poslední. Znala tak již výsledky svých soupeřů, na což dokázala zareagovat bezchybným výkonem ve velmi dobrém čase 45,58 sekundy.
 
„Základní parkur byl poměrně náročný, což odpovídalo tomu, že se tu sešla kvalitní konkurence. Mně se jel dobře a finále pak ještě lépe,“ popsala Barbora Tomanová. Jezdkyně svým výkonem odsunula na druhé místo Kamila Papouška s Nadalem Z, kteří také dokončili obě části soutěže bezchybně, avšak v pomalejším čase. Elitní trio pak doplnil Sergej Motygin, který sedlal Dylana. Tato dvojice měla na svém kontě jeden trestný bod ze základního kola, ve finálovém parkuru dokončila bezchybně. 
 
Tato soutěž však byla velice důležitou i z hlediska toho, kdo se dostane do nedělního velkého finále pro nejlepší čtveřici jezdců z kvalifikačních kol. Díky výhře si místo na startovní listině pojistila Barbora Tomanová, která navíc díky plnému počtu bodů skončila v žebříčku na prvním místě. Z druhé pozice se do finále dostal Jiří Skřivan, který s Flying Star skončil ve Velké ceně Hořovic sedmý. Místo v nedělním finále si udržel také Jan Štětina, který byl před touto Velkou cenou třetí a i přes absenci ve finálové části hořovické Velké ceny se na jeho umístění nic nezměnilo. Souboj byl především o čtvrté postupové místo, a to mezi Alešem Opatrným a Markem Klusem. První zmíněný měl však větší bodovou ztrátu, jelikož na domácích kolbištích startuje velmi zřídka. Musel by tak ve Velké ceně Hořovic ideálně vyhrát. To se mu však nepodařilo a čtvrté postupové místo nakonec vybojoval Marek Klus. Ten v Hořovicích před třemi lety slavil vítězství ve velkém finále, a tak bude mít šanci si tento úspěch zopakovat. V letech 2015 a 2016 vyhrál finále ČSP konané na olomouckém kolbišti Rudolf Doležal.
 
V sobotu 23. září se konaly také závěrečné kvalifikace seriálů Czech Junior Cup a U25. V soutěži Czech Junior Cupu se v rámci posledního dílčího finále představilo 50 dvojic, tedy nejvyšší možný počet. V rozeskakování nikdo nestačil Valentýně Kukové s valachem Shadow 5, která měla v cíli solidní náskok téměř tří vteřin. Druhé místo nakonec získala Tereza Svobodová s Cartagenou W a elitní trio uzavřela Patricie Brusová a Schicki Micki. V rozeskakování se tentokrát představila třináctka jezdců a převahu měli jezdci z mladší věkové kategorie. 
 
V soutěži U25 potvrdila dobrou formu před finále tohoto seriálu Barbora Tomanová. Jezdkyně totiž s klisnou Scarface zvítězila v Hořovicích stejně jako v Olomouci v rámci frenštátského kvalifikačního kola. Dvojice vstupovala jako poslední do kolbiště a o tři desetiny vteřiny odsunula na konečné druhé místo Andreu Halíkovou s Goodwins 007. Třetí skončila Eliška Hrdá, která se díky tomu dostala do nedělního celoročního finále. 
 
Aktuální informace najdete na adrese www.ceskyskokoypohar.cz, kde je možné sledovat také živé vysílání z průběhu celého finálového dne. Hlavní bod nedělního programu by měl začínat v 15.00 hodin. 


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE