EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

Český skokový pohár 2016 startuje v Martinicích

20.04.2016  |  AUTOR

Čeští jezdci se již nemohou dočkat zahájení 15. ročníku domácí parkurové extraligy – Českého skokového poháru, o čemž svědčí početné přihlášky do prvního kola, které proběhne ve dnech 21. až 24. dubna 2016 v Martinicích u Březnice...

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
Velký zájem ze strany jezdců dokonce donutil pořadatele předčasně uzavřít příjem přihlášek, aby bylo možné za regulérních podmínek odjet vypsané soutěže. V rámci sportovního vrcholu celého čtyřdenního mítinku, Velké ceny Martinic, jež je prvním kolem nové sezony Českého skokového poháru, je nahlášeno téměř 50 dvojic. V soutěži stupně obtížnosti T* (145 cm), které se jede tradičně s finále pro TOP10, nebude chybět ani obhájce loňského vítězství, Vladimír Tretera. Ten bude stejně jako v roce 2015 sedlat svého úspěšného koně Quentin 6. Silnou konkurencí mu bude například Josef Pařenica, Jiří Papoušek, Jiří Luža, Jan Štětina či vítěz loňského finále Českého skokového poháru Rudolf Doležal. Ten má v soutěži nahlášeny dva koně. Na startovních listinách je také dlouhodobě nejúspěšnější český parkurový jezdec Aleš Opatrný, který momentálně figuruje dokonce v nejlepší stovce světového žebříčku. Do nejnáročnějšího klání v Martinicích se přihlásili i nadějní mladší jezdci. Mezi nimi nelze opomenout vítězku hlavní soutěže nedávno konaných jarních závodů v Martinicích – Michaelu Rodovou.
 
Své obhájce z předešlého ročníku bude mít v Martinicích také soutěž Czech Junior Cup. Loni se ve finálové soutěži nejvíce dařilo Sáře Finsterle, která bojovala v mladší kategorii.  Ve starší kategorii si nejvíce bodů připsala Denisa Vegrichtová, jež ve finále dokončila na druhé pozici. Obě jezdkyně figurují na startovní listině juniorských uzavřených soutěží pro účastníky do 18 let. Vítězkou prvního kola Amateur Tour pro neprofesionální (amatérské) jezdce se v Martinicích vloni stala Leona Chladníčková. Tato olomoucká jezdkyně přijede do areálu resortu Equitana Martinice i tentokrát. Obhájit prvenství se pokusí s jedním ze svých dvou koní, Glamour 1 či Cinderella Z. Zájem mezi jezdci je i o zcela novou seriálovou soutěž pro jezdce do 25 let. Tam se můžeme těšit například na výkony Ondřeje Málka, Daniela Uleščenka, Michaely Refkové či Václava Nágra. Některé z jezdců bylo možné v předešlých letech vídat i v rámci Velkých cen, a tak bezesporu půjde o kvalitní sportovní podívanou!
 
Čtyřdenní závodní program nabídne celkem 20 parkurových soutěží. Stavitelem kurzů je známý „course designer“ z Chorvatska Edurard Petrovič. Neděle bude tradičně vyhrazena finále Amateur Tour, Czech Junior Cupu a také Velké ceně. Začínat se bude ve čtvrtek soutěžemi od 110 centimetrů, a to včetně soutěží pro mladé koně. Tradiční generálkou na Velkou cenu a poslední prověrkou před touto hlavní soutěží bude sobotní soutěž vysoká do 140 centimetrů (ST**). Po ní bude jako poslední bod sobotního závodního programu následovat již zmiňovaná premiéra rámcové série U25 pro jezdce do 25 let. Ti se utkají v soutěži s výškou překážek do 135 centimetrů. 
 
Aktuální informace společně se startovními či výsledkovými listinami a dalšími novinkami naleznete na webových stránkách s adresou: www.ceskyskokovypohar.cz, kde bude možné sledovat tři nedělní seriálové soutěže živě prostřednictvím on-line přenosu. Ten je již zcela neodmyslitelnou součástí finálových dní Českého skokového poháru a díky němu parkurový program sledují pravidelně tisíce diváků nejen z České republiky, ale také z různých koutů světa.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE